perjantai 20. elokuuta 2010

Pistä bileperuukki päähän



Peruukin ei aina tarvitse näyttää luonnolliselta. Mieti vaikka Cheriä tai Lady Gagaa. Siinä kaksi upeaa naista, jotka käyttävät hyvinkin erikoisia ja näyttäviä peruukkeja.

Taviskin voi pistää välillä bileperuukin päähänsä ja lähteä bailaamaan villisti. Eipä ainakaan kulu pitkää aikaa hiusten laittoon. Niin ja lopputulos on silti vaikuttava. Nolousvapaan illan takaamiseksi suosittelen että peruukki kiinnitetään napakasti pinneillä omaan tukkaan.

Kuva on kolmen vuoden takaa kampaajaristeilyltä. Ostin silloin Tallinnasta tuon blondin synteettisen peruukin. Olen välillä vetänyt sen hetkeksi päähän ja katsellut peilistä miten erilaiselta hutsuperuukki saa minut näyttämään. Jos eteen tulee naamiaisia tai polttareita voisin kuvitella esiintyväni kyseinen peruukki päässä.

torstai 19. elokuuta 2010

Suoristusrauta eli muotoilurauta on taikasauva

Suoristusrauta eli muotoilurauta on taivaan lahja niin meille parturi-kampaajille kuin teille muille kuolevaisille. Olen koonnut teille 15 esimerkkikuvaa suokkareiden mahdollistamista hiusstailauksista. Kuvat ovat vuosilta 2008-2010 ja kaikissa esiinnyn minä itse. Hiusten väri, pituus ja leikkausmalli vaihtelevat. Pitkähiuskuvissa minulla on klipsupidenteet (beige, blondi, munakoiso).

Suoristusraudat kuuluvat jokanaisen kampauspöydälle. Ne hoitelevat helposti ja nopeasti kaikenlaiset hiukset. Pitkät, puolipitkät, lyhyet, paksut, ohuet, suorat ja kiharat hiukset kuin myös omat hiuksesi ja aitohiuslisät saavat muotoiluraudoilla kauniin ja kestävän viimeistelyn.

Suoristusraudoilla saat löysää ja napakkaa sekä pientä ja isoa kiharaa tai lainetta. Voit luoda tekemällä tehdyn näköisiä tai luonnonkiharaa / lainetta vastaavia lopputuloksia. Saat myös korkkiruuvit tai glamour-kiharat 50-luvun henkisesti. Voit suoristaa kaikki hiukset supersuoriksi tai kääntää vain latvat sisään tai ulos. Yksi vaihtoehto pitkässä tukassa on, että käsittelee vain latvat.

Tarvittaessa voit tehdä kampauksen pohjatyöt muotoiluraudalla. Eli rakentaa raudoilla muotoilluista hiuksista kampauksen, jonka kiinnität vaikka pinneillä. Huomaa että pelkkä kevyt sipaisu raudoilla tyvestä latvaan saa hiusten pintarakenteen mielenkiintoiseksi ja käyttökelpoiseksi kampauspohjana. Pintarakenne voi siis olla suora tai kihara tai jotain siltä väliltä.

Tämän päivän julkaisun ydin on osoittaa suoristusrautojen lukuisat käyttömahdollisuudet. Jatkossa tulen kertomaan miten muotoilurautoja käytetään. Jokainen joka tutustuu suokkareiden käyttöön tulee yllättymään iloisesti siitä miten helppoa tunarinkin on onnistua kunnon työvälineellä.






1. Glamour-kiharat / laineet




2. Rento laine



3. Yllättävä jakaus yhdistettynä puolirentoon luukkiin



4. Rento ja luonnollinen




5. Rento ja luonnollinen



6. Osa auki, osa kiinni



7. Kaikki kiinni




8. Osa auki, osa kiinni




9. Osa auki, osa kiinni



10. Päällä tupeerausosio yhdistettynä kiharrettuihin pituuksiin ja latvoihin



11. Päällä tupeerausosio yhdistettynä kevyesti muotoiltuun latvaan



12. Korkkiruuvit latvoissa



13. Kiharapilvi latvoissa



14. Laiskat laineet



15. Rento, luonnollinen ja kuohkea

keskiviikko 18. elokuuta 2010

L'Oréal Professionnel ja Infinium hiuskiinteet rulettavat!



Esittelen oman suosikkilakkani ensin kuivina faktoina ja sitten oheisen kuvan intohimoisessa hengessä. Lempparini on Infinium Lorkun ammattilaissarjasta (L'Oréal Professionnel). Infinium lakkoja löytyy kolmea eri vahvuutta (2,3 ja 4) ja kahta eri tyyppiä (kuivalakka = aerosolillinen lakka ja märkälakka = aerosoliton lakka = pumppulakka = spraykiinne).

L'Oréal Professionnel ja Infinium hiuskiinteet:


1. Infinium Pure (250ml)

- Pito 2
- nestemäinen spraykiinne kevyeen viimeistelyyn (eli viimeistelylakaksi)

2. Infinium Regular (300ml, 500ml)

- Pito 2
- kevyt hiuskiinne
- erityisen hyvä kampausten tekoon (eli työskentelylakaksi)
- kevyeen viimeistelyyn (eli viimeistelylakaksi)

3. Infinium Strong (100ml, 300ml, 500ml)

- Pito 3
- voimakas hiuskiinne
- kampausten tekoon ( eli työskentelylakaksi) ja viimeistelyyn (eli viimeistelylakaksi)

4. Infinium Ultimate (100ml, 300ml, 500ml)

- Pito 4
- erittäin voimakas hiuskiinne
- erityisesti kampausten viimeistelyyn (eli viimeistelylakaksi)

Yleistä Infinium lakoista:

- hienojakoinen suihke, kuivuu nopeasti
- suojaa hiuksia kosteudelta ja UV-säteilyltä
- antaa hienostuneen tuen ja kiillon
- neutraali tuoksu
- suihkuta 35cm etäisyydeltä tasaisen kiinnityksen turvaamiseksi. Jos tiedät mitä teet voit tietyt kohdat (kuten tyven) suihkuttaa myös lähietäisyydeltä.

Valitse Infinium!

1. Helppo hengittää + nopea kuivuminen

Voiko hiuskiinteeseen rakastua? Tietenkin voi! Hiuskiinteeseen voi myös pökertyä, jos se sattuu olemaan kuin kärpäsmyrkkyä. Jos käyttämäsi lakka peittää katkunsa alle hajuvetesi ja kaikki muutkin ympäristön tuoksut, on aika vaihtaa parempaan. Ethän halua olla esimerkiksi teatterissa se, johon henkitoreissaan kituvat kulttuurin ystävät luovat murhaavia katseita?

Infinium lakkojen tuoksu on miellyttävän neutraali. Ne jotka eivät ollenkaan suihkutusvaiheessa halua altistua lakkapilvelle voivat käyttää märkälakkaa. Raskaamman koostumuksensa ansiosta se ei jää ilmaan leijailemaan tavalla joka on kuivalakalle tyypillinen.

On myös tärkeää että hiuslakka kuivuu nopeasti, pysyy hommassa tekemisen meininki, eikä aika valu odottamiseen. Vertaa vaikka kynsilakkoihin. Kuka jaksaa odottaa niiden kuivumista minuuttia kauempaa?

2. Kaunis kiilto

Hiuslakan ronskit käyttäjät ovat ehkä huomanneet, että se mikä pidossa voitetaan menetetään monasti kiillossa. Sitä kannattaa miettiä onko se niin hienoa jos tukka näyttää elottomalta ja korpulta, vaikka se sitten nököttäisi hievahtamatta paikoillaan syystuulissa.

Infinium lakat antavat sekä optimaalisesti pitoa kuhunkin tilanteeseen / tarpeeseen ja kauniin kiillon / elävän pintahehkun. Joskus nimittäin raju pyöräilykypärälakkaus on poikaa ja joskus lakkaa tarvitaan vain kesätuulen lempeän henkäyksen mukaisesti.

3. Hyvä hinta-laatusuhde

Infinium ei ole maailman ainut loistava hiuslakka. Mutta hinta on yleensä 1/3 tai 2/3huokeampi kuin esim Kérastasen ja Redkenin hiuskiinteillä. Lakan käyttö on huomattavasti rennompaa kun ei tarvitse stressata kuinka monen euron edestä kulloinkin suihkuttelee. Eikä tarvitse piilotella eliittilakkaansa perheen tukkamoukilta, jotka käyvät suihkuttelemassa toisten lakat finaaliin oli kyseessä sitten halpiskärpäsmyrkkylakka tai eliittilakka.

4. Neljä eri pakkauskokoa

Märkälakka Infinium Pure tulee 250ml pullossa. Kuivalakka Infinium Regularia saa 300ml ja 500ml satseissa. Infiniumin kuivalakkoja Strong ja Ultimate kaupataan 100ml, 300ml ja 500ml tötsissä.

Suhteessa edullisintahan on ostaa "perhekokoa" eli 500ml pulloja. Tämä koko ei kuitenkaan ole kovin käytännöllinen kun lähdetään radalle. Mikään iltalaukku ei syö sisäänsä kyseistä tötsää. Nyrkkisääntö olkoon siis: 500-millinen kampauspöydälle ja 100-millinen iltalaukkuun.

Ja jos joku vielä elää siinä harhassa, että kampausta ei tarvitse kohentaa työpäivän / iltabilettämisen aikana, voi hän nyt havahtua todellisuuteen. Aina sitä reissussa sen verran rähjääntyy, että välillä kannattaa käydä sukimassa kutrit / mahdolliset karkulaiskarvat kohdilleen.

5. Helppokäyttöisyys ja ammattimaisuus

Klimppi, läntti, lisma, tahma, tärkki, takku... kaikki sanoja joita ei voi yhdistää laadukkaaseen hiuskiinteeseen. Kuitenkin kaupungilla vilistää tuon tuosta huonoa lakkaa käyttäviä luolanaisia. On eri asia tehdä tarkoituksella (hyvällä lakalla)villi pörröpää tai siipeen saanut luukki kuin joutua surkean lakan uhriksi. Eli jos tavoitteena on tasainen näkymätön kiinnitys ja lopputulos on hallitsematon, railoileva ja suihkepullolla ruiskitun näköinen on aika vaihtaa lakkamerkkiä.

Ammattimaisuus / ammattimainen lopputulos koostuu kolmesta tekijästä: 1. ammattilaisen työvälineet 2. ammattilaisen hiustuotteet 3. ammattilaisen tekniikka. Viimeksi mainittua ei voi ostaa kaupan hyllyltä, sen voi saavuttaa vain harjoittelemalla ajan kanssa. Hyvä uutinen on, että kuka tahansa voi parantaa tukkataitojaan huomattavasti vain valitsemalla ammattilaisen työvälineet ja hiustuotteet. Varoituksen sana: Kaikki ei ole ammattilaisen hiustuotteita tai hiusvälineitä, joita sellaisina kaupataan.

Ammattilaisena pystyn tekemään kohtuullista jälkeä halpiskärpäsmyrkkylakalla. Mutta laatulakalla taitoni pääsevät oikeuksiinsa ja asiakas saa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Laatulakka on kuin uskollinen työkaveri. Sen avulla voin tehdä kaiken tämän: 1. Voin naulata paikoilleen taivasta hipovan irokeesin 2. Voin antaa näkymättömän tuen nutturakampaukselle. Hiuskiinteen ei tarvitse näkyä, sen vain tarvitsee antaa luotettava pito. 3. Voin kiinnittää joustavasti valtoimenaan liehuvan kiharakampauksen. Pehmeä, kosketeltava ja kestävästi tuettu kiharapilvi on paljon ihanampi kuin kova patsastukka.

Helppokäyttöisyyttä on paitsi halutun lopputuloksen saavuttaminen helposti niin myös tämän hiuksissa hyvin kestävän lopputuloksen poispesemisen helppoutta sitten kun sen aika koittaa. Regular lähtee kuivista hiuksista kevyesti harjaten (pestäkin pitää ennemmin tai myöhemmin). Muutkin Infinium lakat peseytyvät helposti ja ne eivät kerrostu hiukseen.

Ja jos pesussa on jotain ongelmia niin syyllinen löytyy joko tukan alta, vääristä pesu- ja hoitotuotteista tai käsittämättömän umpisolmutakuttavasta amatöörimäisestä tupeerauksesta. Infinium ei ole syyllinen jos et saa tukkaasi auki tai puhtaaksi. Bloggaan joku toinen kerta hiusten oikeaoppisesta pesemisestä.

6. Kosteus- ja UV-suoja

Oletko sinä yksi niistä poloisista, jonka vaivalla vääntämät kikkurat suoristuvat jo matkalla juhlapaikalle? Syvä osanottoni! Vai yllättikö tihkusade jo matkalla autoon? Sinulla oli sateenvarjo, mutta siltikin kiharapilvesi palasi luonnontilaan eli piikkisuoraksi. Voi voi.

Kotomaan ilmanala tuppaa olemaan kostea suurimman osan vuodesta ja suomalainen hiustyyppi on jo valmiiksi veltto eli kylmä. Tämä tarkoittaa sitä, että kiharan (tai minkä tahansa viimeistelyn) kesto on taattava sopivilla hiustuotteilla. Valitse siis hiuskiinteeksesi Infinium ja sinulla on yksi murhe vähemmän.

Jos sinua on siunattu tai kirottu luonnonkiharalla hiuskuontalolla hartain toiveesi on todennäköisesti hiusten pysyminen mahdollisimman suorina tai edes hallitun kiharina, muttei missään tapauksessa sippurakippuroina. No pelkällä hiuskiinteellä ei paljon juhlita, mutta kun olet pohjustanut hiuksesi muilla kosteutta vastaan taistelevilla tuotteilla, voit lopuksi supsuttaa kosteussuojalakkaa.

Vinkki: Pää alas ja eikun suikuttelemaan lakkaa koko tukkaan eikä vain pinnalle. Koko tukka tarkoittaa tyveä, pituuksia ja latvaa niin tukan päälli- sisä- kuin alaosassa. Puolipitkä ja varsinkin pitkä tukka kannattaa suihkutella regularilla, silloin saadaan joustava kiinnitys. Tyveen ja pinnalle voi supsuttaa lopuksi hieman strongia.

UV-suoja tarkoittaa sitä että UV-säteily ei pääse haalistamaan hiusväriäsi kun käytät UV-suojatuotteita.

7. Sarjasta löytyy sekä työskentely- että viimeistelylakkoja

Ja nyt ystäväiseni, seuraa ehkä tämän bloggauksen paras anti. Voit siis onnitella itseäsi kun olet jaksanut lukea tänne asti.

Työskentelylakka tarkoittaa hiuskiinnettä, jonka pito on niin kevyt ettei se kivetä hiusosioita muotoonsa vaan sallii niiden muotoilun tarvittaessa useampaankin otteeseen. Työskentelylakka on niin kevyttä että voit vedellä lakattua pintaa harjalla aivan vaivattomasti. Esimerkiksi hääkampauksissa käytetään pohjalla usein rullakiharaa. Kun hiusta tupeerataan / tuetaan ja asetellaan paikoilleen on työskentelylakka mainio apu. Työskentelylakka ei pilaa / suorista rullakiharaa.

Vinkki: Tällä hiuskiinteellä voit myös karhentaa suoraa liukasta hiusta. Käsiteltävyys eli hiuksen tottelemiskyky paranee kummasti kun siihen on supsuteltu muutama kerros työskentelylakkaa. Letit, ponnarit ja pikanutturat ovat helppo toteuttaa karhennettuun tukkaan ja ne pysyvät kuin unelma!

Viimeistelylakka tulee kuvioihin silloin kun kampaus on jo valmis. Yleensä tätä hiuskiinnettä tarvitaan vain pintahiusten kiinnittämiseen eli viimeistelyyn.

Niin surullista kuin se onkin työskentelylakka nähdään kuluttajien silmissä usein vain huonopitoisena lakkana. Ei ymmärretä että se juju on juurikin siinä kevyessä joustavassa pidossa ja sen mahdollistamassa hiusten työstämisessä (tarvittaessa) uudelleen ja uudelleen. Ei ymmärretä että viimeistelylakkakerros supsutetaan vasta valmiille pinnalle. Viimeistelylakka käytettynä työskentelylakan omaisesti tuottaa vain jäykkiä ja tapetun näköisiä hiusviimeistelyjä. Toki joissain tapauksissa samaa lakkaa voi käyttää sekä työskentely- että viimeistelylakkana.

Lopuksi totean että onnellinen hius käyttää laatulakkaa! Tukka hyvin, kaikki hyvin!