torstai 28. lokakuuta 2010

Rakastu hiustuotteisiin: Ego Boost / Bedhead / Tigi


EGO BOOST Split End Mender Leave-in Conditioner / Bedhead / Tigi

Netistä kopioitu mainosteksti: Haaroittuneiden latvojen korjaaja & hiuksiin jätettävä hoitoaine
Egolle energiaa, hiuksille voimaa! Ego Boost suojelee ja korjaa kuivia, vaurioituneita hiuksia ympäristön, kemiallisten käsittelyjen, pesun ja harjauksen tuottamilta vahingoilta.


OMINAISUUDET:


Ilme: Sileä ja terveen näköinen.


Hiustyyppi: Vahvasti kerrostetut tai latvoista haaroittuneet hiukset.


Erityispiirteet: Silottaa ja suojelee hiuksia, sulkee hiussuomuja; auttaa parantamaan haaroittuneita latvoja.


Käyttö: Levitä säästeliäästi hiuksiin shampoopesun jälkeen. Hiero syvälle latvoihin. Älä huuhtele.



Ja sitten Vivin kommentit:

Hiustuote voi sopia sinulle, vaikka purkin kylki muuta sanoisi


Minun hiukseni eivät ole kerrostetut eivätkä latvasta haaroittuneet. Hiukseni ovat sileät ja kiiltävät koska hiussuomut ovat tiiviisti paikoillaan. Ne ovat kuin kävyn suomut, jotka eivät ole auenneet. Huonokuntoinen hius taas näyttää mikroskoopin alla aukisuomuiselta kävyltä. Kansankielisyys kunniaan! Ja kuten olin juuri sanomassa niin hiukseni eivät ole kuivat, kosteustasapaino on hyvä.

Miksi siis käytän hiustuotetta joka purkin kyljen perusteella vaikuttaa olevan tarkoitettu kurakuntoisille hiuksille? Hyvät lukijat, muistakaa aina että purkin kyljen teksti on suuntaa antava. Se ei ole kaikki tietävä tai kaiken kertova. Jos joku tuote sopii sinulle niin mitäs sillä on väliä mitä pakkauksessa selitetään? Mielestäni EB ei muuten ole ykköstuote todellisille kuivakarvahörhöpörhö-hiuksille.

Ego Boostin testatut käyttöominaisuudet

Ostin kuvan Ego Boost yksilön vitosella lähes käyttämättömänä ystävättäreltä. Olen laittanut EB:tä kuivaan tukkaan, lähinnä latvoihin. Tämä silloin jos en ole pestessä käyttänyt poishuuhdeltavaa hoitoainetta. EB auttaa aukiharjauksessa, ei satu. Se ei rasvoita hiusta. Se on riittoisaa. Se peseytyy helposti pois käsistä. Se vie sähköisyyttä (ihan niinkuin mikä tahansa jätettävä hoitoaine). EB:n päälle on helppo kerrostaa muotoilutuotteita. EB hoitaa ja silottaa.

Hinta pirulainen

Kuten kaikki varmaan tietävät Tigi on yksi kalleimmista hiustuotesarjoista. Älkää antako sen seikan erottaa teitä Tigistä. Ostakaa sitä ulkomailta kotimaan hintatasoa edullisemmista kohteista tai netistä. Kivijalkaliikkeissäkin voi törmätä kohtuullisiin tarjouksiin. Esim shampoot ja hoitoaineet tulevat edullisiksi kimppapaketissa jättitöniköissä.

Ps. Schwartzkopfin suihkutettava Moisture Kick (vihreä puteli) on varteen otettava ja edullisempi vaihtoehto Ego Boostille. Sitä olen myynyt kuin pipoa.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Surffaa hiustuotefirmojen sivustoilla ja opi

Kaikki surffaamaan!

Tänään haluan kannustaa teitä surffailemaan hiustuotefirmojen sivustoilla. Blogini etusivulla, kohdassa Valikoituja linkkejä, on lista suosikeistani. Toiset suosikit ovat tukkamaailman kirkkaita tähtiä ja toiset ihan kohtuullisia perässä hiihtäjiä. Ohessa kopio etusivun listasta. Käykäähän etusivulla klikkailemassa.

Valikoituja linkkejä

Cutrin
Goldwell
Kérastase
L'Oréal Professionnel
Paul Mitchell
Redken
Schwarzkopf
Sim
Tigi
Vidal Sassoon
Wella

Surffaa hiustuotefirmojen sivustoilla ja opi

Voit oppia:

1. Mitkä hiusten hoito- ja muotoilutuotteet sopivat sinulle ja muille. Tosin vasta käytännön testaaminen voi antaa lopullisen varmuuden.

2. Miten valtavasti erilaisia hiustuotteita markkinoilla on. Hiusten muotoilu ei ole enää muotovaahdon ja lakan varassa. Hiusten hoito ei ole enää perusshampoon ja -hoitoaineen varassa. Voit myös vertailla eri firmojen valikoimaa.

On hyvä että on olemassa jokin perusvainu siitä mitä markkinoilla on ennen kuin kirmaat ostoksille. Muista että jotkut kampaajat tietävät hiustuotteista yhtä vähän kuin keskivertokuluttaja. Heitä kutsun purkin kyljen lukijoiksi. Jotkut kampaajat tietävät aivan valtavasti. He ovat monasti sellaisia jotka työskentelevät parturi-kampaamo & tuoteshopeissa, saavat työpaikan puolesta runsaasti koulutusta ja ovat olleet alalla ainakin muutaman vuoden.

3. Mikä on muodikasta juuri nyt. Monet sivustot sisältävät sesongin hiustyylikokoelman. Ei tarvitse ostaa kalliita hiuslehtiä. Suomessa myytävät hiuslehdet ovat aika kurjia ja mikään niistä ei erotu edukseen yli muiden. Jos haluat viedä parturi-kampaajallesi mallikuvan, voit tulostaa sen netistä.

4. Opetusvideoista miten erilaisia viimeistelyjä tehdään. Itse katselen mielelläni Redkenin opetusvideot.

5. Missä lähiliikkeissä käytetään / myydään suosikkihiustuotteitasi. Tähän väliin haluan sanoa että Wellan hiusvärit ovat ihan parhaat. Goldwellin Elumen-värejä voin myös suositella. Hiusten koti- ja salonkihoitoon valintani on Kérastase. Hiusten muotoiluun käytän mieluiten Redkeniä tai Tigin tuotteita.

6. Koulutuksista ja työpaikoista. Nämä tiedot on luonnollisesti saatavilla alan ammattilaisia varten.

7. Hintatietoutta ja löytää nettikauppoja. Muista että netistä voit löytää uskomattomia tarjouksia ja muutenkin hintataso on yleensä matalampi kuin kivijalkaliikkeissä. Voit myös roudata ulkomaanmatkoilta kotimaan hintatasoa huokeampia tuotteita.

8. Alan ammattilaisista ja alan ammattilaisilta.

9. Inspiroitumaan hiusmuodista. Tulet ehkä rohkeammaksi uusien hiustyylien ja -tuotteiden kokeilijaksi.

10. Millaisia työvälineitä ammattilaiset käyttävät.

Ja sitten vaan surffailemaan! Mutta älkää jääkö sille tiellenne. Muistakaa tulla jossain vaiheessa takaisin Tukka hyvin, kaikki hyvin -blogiin. :)

maanantai 25. lokakuuta 2010

Tukkablogi juhlii, jo yli 3000 käyntiä!!


Suurkiitos!

Tähän on tultu, eilen tukkablogini käyntilaskuri pämähti yli 3000:n. Suurkiitos kaikille lukijoille ja tukijoille! Kiitos positiivisesta palautteesta jota olen saanut blogisivun ja facebookin kautta! Kiitos myös positiivisesta live-palautteesta! Otan myös mielelläni vastaan korjaavaa palautetta jos jotain tulee mieleen.

Kimmokkeet bloggaamisen aloittamiselle

Haluatteko kuulla mistä sain alkukimmokkeen bloggaamiselle? Ei se mitään, kerron kuitenkin. :) Oikeastaan minulla oli kaksi kimmoketta. 1. Katsoin elokuvan Julie & Julia. Filmi kertoi elämäntilanteeseensa tympääntyneestä nuoresta naisesta, joka löysi itsensä ja paikkansa maailmassa pitämällä ruokablogia.

Olen aina pitänyt leffoista, joissa päästään vaikeuksien kautta voittoon. Sellaisista joissa kerrotaan päähenkilön henkinen kasvutarina. Katsojalle tulee sellainen olo että: Hitsi vie! Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tullaan unelmat ja kaunis maailma!

Julie & Julia leffan jälkeen päätin että alan joskus suht pian pitämään omaa blogia. Pääaiheena olisi hiukset, sivuaiheena pukeutuminen. 2. Suunnitelmieni toteuttaminen sai vauhtia kun luin alkuvuodesta City-lehdestä artikkelin, jossa esiteltiin tyyliblogi nimeltä Auroran henkarit. Mielestäni oli aivan uskomatonta että tuhansia lukijoita kiinnosti seurata mitä jollain tavistytöllä on minäkin päivänä yllään.

Funtsin että minäkin voisin olla tavistyttö, jonka hiukset ja asut kiinnostavat tuhansia lukijoita. Kutkuttava ajatus! Niinpä päätin aloittaa bloggaamisen sitten kun olisin palannut Meksikon matkalta. Niin tapahtui. Löysän alun jälkeen elokuun puolivälistä alkaen olen toimittanut ahkerasti tukkablogiani. Kiitos kun seuraatte blogiani, se motivoi minua jatkamaan bloggaamista!


tiistai 19. lokakuuta 2010

Huivipanta tukan koristeeksi


Huivipanta on pyörylä, jossa etuosa näyttää kapealta huivilta. Niskassa on joustava kuminauhakuja. Huivipanta on siis näppärä ja nopea laittaa paikalleen. Tavallisen huivin kanssa pitää säätää enemmän.

Tämä hiusvinkki ei kaipaa enempää selostusta. Kuva kertoo loput. Ei muuta kuin huivipanta päähän siskot!

tiistai 12. lokakuuta 2010

Samat pohjatyöt, eri kampaus


Esittelin teille jokin aika sitten viiden rullan nutturan klik. Purin rullat eli otin tukipinnit pois. Jäljelle jäi viisi pintasiloteltua sarvea. Nämä sarvipötpylät asettelin sitten uudelleen ja kiinnitin pinneillä. Ja tadaa, lopputuloksena on hieman erinäköinen nuttura. Samat pohjatyöt, eri kampaus.


maanantai 11. lokakuuta 2010

Solmunuttura



Kannustan kaikkia opettelemaan kampaustekniikoita. Tekniikoiden taitaja luo omat kampausmallinsa. Hän ei ole suoran kopioinnin varassa. Seuraavasta kampauksesta kannattaa pistää merkille, että ponnaripohjalle on helppo rakentaa kampaus. Solmuja voi tehdä lyhyehköönkin tukkaan, mutta silloin osioiden määrää kannattaa lisätä. Yksittäisestä osiosta kannattaa tehdä slimmi. Voi myös jättää ponnarin tekemättä ja siten levittää pinta-alaa, jolle tekee solmuja.

1. Tee ponnari. 2. Jaa ponnari viiteen yhtä suureen osaan. 3. Tee jokaiseen osioon kaksi solmua. Katso kuvaa. Siinä on tehty lenkku.


Lenkun läpi vedetään osion latva. Muodostuu solmu.


4. Kun jokaisessa viidessä osiossa on kaksi solmua voit yhdistää kaikki osiot latvasta toisiinsa hiuslenkillä.


5. Ala hakea nutturamuotoa nostamalla häntä ylös. 6. Jemmaa häntä solmujen alle. 7. Muotoile solmukimpusta mielekäs nuttura. 8. Kiinnitä pinneillä.


9. Ja lopussa kiitos seisoo! Jos osaat hallita kampauksen muotoa voit kiinnittää jokaisen osion erikseen. Sinun ei siis tarvitse tehdä solmunippua. Tällöin saat kampaukselle enemmän näköä ja kokoa.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tippaleipäkampaus


 Tämä kampaus on pitkälti vapaan tekniikan kampaus. Ei siis ole yhtä oikeaa toteutustapaa. Lopputuloskin on aina vähän erilainen. Esittelen muutamat jipot, joista on apua tippaleipäkampauksen luomisessa 1. Ota vasemmalta puolelta osio. Kierrä sitä ja anna sen mennä mutkille ja kierteille.


2. Ota oikealta puolelta osio. Yhdistä vasemmalta tullut osio latvastaan oikealta otettuun osioon. Kierrä tätä nippua vasemmalle. Anna kieputuksen edelleen tehdä randomeja mutkia ja kierteitä.


3. Vasemmalla puolella liität taas uuden osion hiusta kierrelatvaan ja suuntaat kieputellen takaisin oikealle. Sit vasen, oikee, vasen, oikee...


4. Voit hakea kampaukselle kuvan mukaisen kolmiomuodon. Yksi kärki on niskassa ja toinen ylävasemmalla ja kolmas yläoikealla. 5. Jos tuntuu ja näyttää siltä, että kampauksesta tuli susi niin voit pinnien avulla vielä hoitaa homman kotiin. Töni ja survo tippaleipäluikerot vaikka tuohon kolmionmuotoiseen kasaan. Kiinnitä pinneillä. Se on siinä!

perjantai 8. lokakuuta 2010

Olipa kerran asiakas: Tehtävänä pilata hiukset

Parturi-kampaajan työ on tehdä asiakkaan hiuksista entistä ehommat. Kerran minulle on tarjottu rahaa asiakkaan hiusten pilaamisesta. Eräänä kauniina päivänä liikkeeseen tupsahti kolme nuorta miestä. He olivat ainakin 18-vuotiaita päätellen siitä että he olivat hurauttaneet kaupunkiin autolla jostain korvesta. Kutsutaan heitä Tupuksi, Hupuksi ja Lupuksi, vaikkakin poikaporukka muistutti pikemminkin Extreme Duudsoneita.

Tupu ja Hupu olivat saaneet päähänsä, että Lupu vietäisiin parturiin ottamaan ylitörkeä leikkaus. Kaikkea ne teinit keksivätkin. Tarina ei kerro miksi Tupu ja Hupu eivät itse voineet toteuttaa tuhotöitä kaverinsa tukalle. Olenko minä kouluttautunut hiusammattilaiseksi ja leikannut hiuksia tuhansia tunteja että voisin tuhota jonkun kutrit? Pitäisikö minun leikata jollekulle linnunpelätin ja päästää hänet ulos liikkeen etuovesta? Siinäpä vasta positiivista mainosta lafkan tasosta.

Tupu ja Hupu eivät määritelleet sen tarkemmin miten minun piti pilata Lupun tukka. Lupulla taasen ei ollut sananvaltaa. Hänen piti vain nököttää parturi-tuolissa ja pelätä pahinta. Kyllä kaveruus on hieno asia. Tosikaverit harrastavat käytännönpiloja ja louhivat hupia toisen ahdingosta. Niin no, vahingonilo on toki parasta iloa. Ja kukapa ei haluaisi ilahduttaa kamujaan? Tuolla kertaa nakki napsahti Lupulle.

Oli se sitten liikkeen maine, myötätunto tai muu tekijä niin päätin etten tappaisi hiuspanttivankini tukkaa. Ehkä olisi pitänyt olla yllytyshullu ja antaa mennä. Kerrankin olisi saanut pistellä saksilla koreasti täysin ajattelematta onko lopputulos asiakasta mairitteleva.

Olisin voinut klohmia sieltä täältä. Olisin voinut tehdä törkeitä kaljuläiskiä. Munkkikaljukin paljaine takaraivoineen olisi ollut kiva.Olisin voinut ohentaa tukan syöpälapsityyppiseksi. Niin paljon mahdollisuuksia ja minä en tarttunut niihin.

Tilanne oli se että Tupu ja Hupu olisivat riemuinneet linnunpelättimestä, mutta Lupu olisi ollut täysin tyytyväinen normileikkaukseen. Miten palvella kun asiakkaiden toiveet ovat vastakohtaisia? Minulla on teille yksi sana ja se on: kompromissi. Päätin tehdä Lupulle laadukkaasti leikatun, mutta epätavallisen muotileikkauksen. Leikkasin sivut ja takaosan konelyhyiksi eli muutaman millin mittaisiksi. Pikkukoneella taiteilin tähän pohjaan villejä kaljuraitoja. Päälliosa oli suht normi ja se nostettiin lopuksi vahalla pystyyn.

Tupu ja Hupu maksoivat viulut tyytyväisinä. Lupu vaikutti huojentuneelta kun ei saanutkaan klonkkutukkaa. Nuoret miehet jatkoivat kaupunginvalloitustaan. Parturi oli taas euronsa ansainnut. Sen pituinen se.

torstai 7. lokakuuta 2010

Rakastu hiustyövälineisiin: Vivin sakset ja ohkarit

Sakseni ovat aarteeni

Pidän saksistani erittäin hyvää huolta. Öljyän niitä säännöllisesti. Pidän ne terävinä. Pidän niiden keskikiristyksen optimaalisena, en missään nimessä löysäkallena. Säilytän niitä niin etteivät ne pääse syömään toisiaan. Työskennellessä pidän niitä yleensä saksivyössä omissa osastoissaan. En ikinä päästä niitä tipahtamaan, niiden jännitteet vääristyisivät eli niiden laatu heikkenisi. En myöskään leikkaa niillä muuta kuin hiusta (jos asiakkaalla on töhnäiset hiukset eikä hän suostu tukkapesulle, leikkaan hänen tukkansa huonoimmilla saksillani. Tosin nekin ovat paremmat kuin monen parhaat sakset). Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta en ikinä annan kenenkään lainata niitä tai edes pidellä niitä.

Olen saksissani panostanut laatuun. Ja laatu maksaa. Tosin kaikki sakseni (hiuskoulun jälkeen ostetut) ovat ostettu hiusmessuilta tarjouksesta. Kalleimmista saksistani olen maksanut muistaakseni 250-350 euroa. Saksien teknisillä ominaisuuksilla on suuria eroja. Toiset sopivat tiettyihin leikkaustekniikoihin tai leikkauskohteisiin toisia saksia paremmin.

Niin puistattavaa kuin se onkin niin kaikki parturi-kampaajat eivät suhtaudu saksiin ja niiden hoitoon yhtä suurella intohimolla kuin minä. Sitä näkee kaikenlaisia lörppänöitä. Fakta on, että laadukkailla ja hyvin hoidetuilla saksilla tehdään latvaystävällisimmät leikkaukset. Se jolle saksien laadukkuus on tärkeää, haluaa myös tehdä laadukkaita leikkauksia. Laadukkaat sakset rasittavat parturi-kampaajan käsiä vähemmän kuin epälaadukkaat. Työvuosia voi tulla enemmän tai vähemmän riippuen työvälineiden laadukkuudesta.

Vivin sakset ja ohkarit


Tückmar CoupeDouce, Tückmar Solingen Germany 0365, ICE stainless / rostfrei Inox 6 1/2

Näitä kavereita kutsun leikkimielisesti puutarhasaksiksi. Leikkausterät ovat sen verran pitkät, pidempiäkin löytyy! Huomaa myös pikkurillituki.


Washi, KS (K+R) Titanium 55

Japsisaksissa on tyyliä. Huomaa ergonominen erikoismuotoilu. Toinen "rinkula" kääntyy käden ja eritoten peukalon liikkeiden mukaan (sama homma kaksissa seuraavissa saksissa). Huomaa myös pikkurillituki.


Tückmar flex 5.25, Tückmar Solingen Germany 2011, D B P patent brevet stainless

Luotettavat saksalaiset. Huomaa ergonominen erikoismuotoilu. Näitä kavereita kutsun leikkimielisesti kynsisaksiksi. Leikkuuterät ovat kohtuu lyhyet.


Eclipse, Japanese steel cobalt 550

Huomaa ergonominen erikoismuotoilu.


Eicker Solingen Germany, Sigma 1434-07 Inox 6

Kaksipuoleiset ohennussakset. Pitkät terät.


Keune, Solingen Germany stainless

Yksipuoleiset ohennussakset. Näillä olen leikannut jo hiuskoulussa.


Eicker Solingen Germany, Legend 1483-08 Inox 5,5 0062

Yksipuoleiset ohennussakset. Myös liu'uttavaan ohentamiseen.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Rakastu hiustuotteisiin: Color Gloss hoitaa ja sävyttää


Suoravärit pitävät hiusvärisi kondiksessa isojen värjäysten välillä

Hiusten värjääminen on yleistä. Hiusvärin ylläpito suoraväreillä kestoväri- tai kevytvärikäsittelyiden välillä on ihme kyllä harvinaista. Tyypillinen kuluttaja värjää hiuksensa hapetevärillä (eli kesto- tai kevytvärillä). Käsittelyn jälkeen hiusväri näyttää kiiltävältä ja intensiiviseltä muutaman viikon. Sen jälkeen hiusväri monasti kulahtaa. Varsinkin punasävyt menettävät hyvin nopeasti kirkkautensa, jopa muutamassa pesussa. Tyypillinen kuluttaja kirmaa kaupungilla tyvikasvuisena ja haalistuneessa hiusvärissä kuukausitolkulla. Kun hänelle tulee joku tärkeä meno hän intoutuu taas käymään kesto- tai kevytväripurkilla.

Harva edes tietää että hiusväriä voi ylläpitää suoraväreillä. Suoraväri tarkoittaa kaikkia niitä sävyttäviä / värjääviä hiustuotteita, jotka eivät sisällä hapetetta. Suoraväri on valmista käytettäväksi sellaisenaan. Suoravärimassan väri / sävy on sama väri / sävy kuin mikä lopputuloksesta tulee. Suoraväri ei vaalenna hiusta. Suoravärit ovat hoitavia eli ne eivät rasita / kuluta hiusta. Suoraväri kiinnittyy hiuksen pintaan. Suoraväri tarttuu parhaiten värjättyyn hiukseen. Se ei juurikaan tartu värjäämättömään eli neitsythiukseen, paitsi jos pintarakenne on huokoinen.

Tämän päivän blogiartikkelissa keskityn esittelemään yhden suoravärin. Se on Crestolin Color Gloss. Sitä saa hyvinvarustelluista kampaamo- ja parturiliikkeistä. Yksi 75 ml tuubi maksaa ehkä kymmenen euroa. Color Gloss sävyjä on kymmeniä. Valitse niistä se joka parhaiten vastaa tuoreeltaan värjättyä hiusväriäsi.

Voit valita periaatteessa minkä vain muunkin sävyn. Mutta muista: Helmenvaalea ei tee mustasta tukasta helmenvaaleaa. Vaaleimmat sävyt on tarkoitettu käytettäväksi blondeissa pohjissa. Muista myös: Color Gloss tuotteet sisältävät valtavasti pigmenttiä. Hiuksesi tulevat näyttämään värjätyiltä ja se on tarkoituskin. Älä siis ihmettele jos olet laittanut vaaleanruskeaan pohjaasi tummanruskean tuotteen ja hiuksesi ovat muuttuneet tummanruskeiksi. Color Gloss sävyt kestävät hiuksissa monen monituisia pesukertoja, toki ne haalistuvat kerta kerralta. Tee aina tarvittaessa uusi sävykäsittely. 75ml tuubista käsittelee lyhyet hiukset 3-5 kertaa ja pitkät 0-2 kertaa.

Crestolin Color Glossin Tuoteselosteessa lukee:

COLOR GLOSS
Sävy ja syvävaikutteinen hoitava hiusnaamio vaivattomasti hiuksille

Tämä tuote on suunniteltu kirkastamaan, syventämään sekä piristämään hiusten sävyä säilyttäen sävyn nuorena. Antaa hiuksille joustavuutta ja luonnollista kiiltoa. Sävyttävä COLOR GLOSS soveltuu kaikentyyppisille hiuksille, myös juuri permanentatuille. Tuote on ilman ammoniakkia sekä hapetetta ja näin ollen ystävällinen hiuksillesi (pH n.6,2).

Käyttö: Käytetään hoitoaineen tapaan: levitä tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin, vaahdota ja anna vaikuttaa n. 20 min - lämmöllä 15 min. Huuhtele lämpimällä vedellä.

HUOM. Herkkyystestiä suositellaan ennen käyttöä. Ei sovi silmäripsien tai kulmakarvojen käsittelyyn.

Tämän blogiartikkelin tarkoitus oli tehdä tiettäväksi, että hiukset voivat aina näyttää vastavärjätyiltä (eikä tule kalliiksi). Crestolin Color Gloss suoravärejä voi käyttää aina kun haluaa hiusvärilleen buustia. Tuote hoitaa hiusta, se ei rasita hiusta. Color Glossia voisi käyttää esim 1-4 kertaa kuukaudessa.

 Tyvikasvuun tuote ei juurikaan tartu. Kun on aika päivittää tyvikasvu latvan väriseksi voit tehdä sen huolimatta siitä milloin olet viimeksi Color Glossannut. Voit pestä tyvivärin pois ja käyttää sitten CG:n kokopäässä hoitoaineena ja sävyttäjänä. Jos taas haluat vaihtaa väriä / sävyä, pidättäydy Color Glossaamasta viikko pari ennen h-hetkeä. Konsultoi parturi-kampaajaasi.

maanantai 4. lokakuuta 2010

Olipa kerran asiakas: Sukupuoli hämärän peitossa

Olipa kerran asiakas, jonka sukupuolta oli mahdoton päätellä. Kutsutaan häntä jollain sukupuolineutraalilla nimellä. Kutsutaan häntä vaikka Soiniksi. Ja sukunimi voisi olla Sukupuoleton.

Soini oli varannut minulle ajan hiusten leikkaukseen. Varauskirjassa luki: Sukupuoleton 12.30, hiusten leikkaus. Yleensä kalenteriin pyritään laittamaan asiakkaan koko nimi ja kaikki kohdepäivänä suoritettavat palvelut. Tuona päivänä asiakkaasta oli saatavilla vain sukunimi ja hänen tilaamansa palvelu.

Soini saapui parturi-kampaamoomme sovittuna ajankohtana. Hänen hiuksensa olivat puolipitkät ja kerrostetut. Hänellä oli yllään farkut ja löysähkö T-paita. Soinin hiustyyli ja vaatetus olivat molemmille sukupuolille sopivat. Hänen kasvonsa olisivat voineet kuulua niin Annalle kuin Antille.

Hämäännykseni oli suuri kun en heti osannut sanoa oliko asiakkaani nainen vai mies. Osasin ainoastaan arvioida hänen iäkseen 40+.

Hänen ruumiinrakenteensa ei ollut miehekäs eikä naisellinen. Soinin kummassakin puntissa oli vain yksi jalka ja hänen sepaluksensa kohta oli litteä. Mainittakoon vielä että tsekkasin tilanteen ääreisnäöllä, en suoralla tuijotuksella. Asiakas oli melko ylipainoinen. Hänellä oli B-kupin rinnat. Niistä oli vaikea päätellä olivatko ne naisen maitorauhaset vai miehen ihratissit. Ja taas tuli ääreisnäkö tarpeeseen.

Asiakas Sukupuolettoman kehonkieli ei myöskään antanut viitteitä suuntaan eikä toiseen. Toivoin että viimeistään hänen äänensä ilmiantaisi hyvin piilossa olevan totuuden. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Sukupuolen tiedusteleminen ihan suoraan ei ollut vaihtoehto. Itse ainakin loukkaantuisin jos joku ei olisi varma olenko nainen vai mies.

Päädyin kimuranttiin tilanteeseen. Minulla oli tuolissa maksava asiakas, jonka tukkaa en pystynyt leikkaamaan kun en tiennyt hänen sukupuoltaan. Koitin kysellä asiakkaalta hänen hiusleikkausmieltymyksiään siinä toivossa että saisin vihjeitä hänen sukupuolestaan. Hän sanoi haluavansa lyhyen tukan.

Juttu vaan on niin että miehet tarkoittavat lyhyelle hyvin lyhyttä ja naiset lyhyehköä tai puolipitkää. Siinä mielessä esimerkiksi unisex-lookin toteuttaminen olisi saattanut johtaa tilanteeseen, jossa olisin joutunut leikkaamaan hiukset uudestaan entistä lyhyemmiksi. Muutenkaan nelikymppiset eivät ole niitä innokkaimpia sukupuolineutraalien lookkien kantajia.

Niinpä päädyin kysymään asiakkaalta mikä hänen koko nimensä on. Sanoin että kalenteriin oli kirjattu vain hänen sukunimensä ja olisi mukavampi jutella kun tietäisi asiakkaan etunimen. Kävi ilmi että Soini oli Jorma tai Pekka tai mikä lie, mutta kuitenkin mies!

Silloin sakset alkoivat laulamaan. Leikkauksesta tuli hyvä. Asiakas oli tyytyväinen. Parturi-kampaaja oli huojentunut. Tälle tarinalle saatiin sittenkin onnellinen loppu!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Kuuden letin nuttura


1. Tee ponnari. 2. Jaa se kuuteen yhtä suureen osaan. 3. Letitä osioista kuusi löysähköä pikkulettiä.


4. Kiinnitä kaikki kuusi pikkulettiä latvasta yhteen hiuslenksulla. Voit jättää tukan näinkin. Ei ole pakko edetä nutturaan asti.


5. Kieputa lettinipusta mielekäs nuttura. Kiinnitä pinnein ja hengettömin.

Ps. Vivi lähtee nyt häävieraaksi. :)

perjantai 1. lokakuuta 2010

Viiden rullan nuttura


Viime päivät olemme käyneet läpi melko helppoja hiusstailauksia. Tänään saatte hieman haastetta. Itseasiassa tämä viiden rullan nuttura ei ole läheskään niin vaikea kuin miltä se saattaa näyttää. Kunhan opettelette tupeerauksen jalon taidon niin tämän kampauksen luominen on lasten leikkiä.

1. Lähtökohtana on suunnilleen nuppiluun kohdalle kiinnitetty poninhäntä. Hyvällä aukikampausharjalla saat ponnarista kauttaaltaan ihanan sileän. Sano ei railoille.


2. Jaa ponnari viiteen yhtä suureen osaan. Osioiden kantakohdat ovat: etelä, pohjoinen, itä, länsi ja origo eli keskiö. Jos nämä nimet sekottavat sinua, voit vain tehdä viisi yhtä suurta osiota. Voit pitää klipsien avulla osiot erillään toisistaan. Klipsit antavat sinulle myös työskentelytilaa. Eli klipsaa ylimääräiset osiot pois tieltä kun työstät kutakin osiota. 


3. Tupeeraa kaikki viisi osiota napakasti ja tiiviisti tyvestä latvaan. Kutsun näitä tupeerattuja osioita sarviksi. Ja ne todellakin näyttävät molemmin puolin karvaisilta ja epäsileiltä pötköiltä. Tupeerauksen voi tehdä tupeerauskammalla tai millä vain tiheäpiikkisellä kammalla.

Tupeeraus tarkoittaa hiusosion vastakarvaan kampaamista. Ensin tupeerataan tyvi ja sitten edetään kampaliike kampaliikkeeltä latvaan päin. Samalla pidetään puolinapakasti hiusosion latvasta kiinni.

 Elun eli mallin hiusten pituuden matkalla tein ehkä 5-6 tupeeraavaa kampaliikettä. Kampaaja ei mieti, kampaaja tekee. :) Voit vaikka mitata käsiteltävien hiusten mitan mittanauhalla. Sitten voit tehdä joka 5-10 sentin välein tupeeraavan kampaliikkeen.

 Tämä liike muistuttaa jäätelöpallon tekemistä jäätelökauhalla. Eli ensin vedät "jäätelökauhaa " 5-10cm ja lopussa teet kovertavan liikkeen. Ja muista aloittaa "jäätelökauhominen" hiusosion tyvestä ja siirtyä aina kampaliike kampaliikkeeltä edemmäs latvaa kohti. Tupeeraa vain osion toiselta puolelta eli siltä joka jää peittoon. Upota kamman piikit reilusti osioon, kumpikin osion puoli tulee näyttämään karvaiselta.

- Älä tupeeraa ensin latvaa ja sitten tyveä, saat vain takkurastan aikaiseksi. Älä myöskään tupeeraa sieltä täältä fiilispohjalta vaan etene tyvestä latvaan.

- Älä edes yritä tupeerata liukasta tai juuri pestyä liukasta hiusta. Tupeeraus laukeaa käsiin. Sinun tulee ensin karhentaa hius esimerkiksi muotovaahdolla.

- Älä tupeeraa kosteaa tai märkää tukkaa

- Älä käytä liian hoitavaa / latistavaa hoitoainetta ennen tupeerauksen tekoa. Itse pyydän asiakkaitani tulemaan kampaukseen edellisenä päivänä pestyillä hiuksilla. Jos hiuksesi eivät rasvoitu helposti voit antaa niiden olla pesemättä useammankin päivän ennen h-hetkeä.


4. Seuraavaksi on aika silottaa sarvet hyvällä aukikampausharjalla. Tämä tarkoittaa sarven päällipuolen (eli näkyville jäävän puolen) kevyttä pintaharjaamista koko sarven pituudelta. Lopputuloksena on pinnaltaan hyvin sileä tupeerattu yhtenäinen pötkö. Voit halutessasi siloittaa osion molemmat puolet. Varo kuitenkin ettet tuhoa kaikkea tupeerausta.

5. Silota yksi pötkö kerrallaan, aloita pohjois-osiosta. Rullaa osiosta tyhjän wc-rullan kokoinen ja näköinen hiusrulla. Jos sinusta on hankala saada aikaan yhtä suuria rullia, voit pyörittää jokaisen osion tyhjän wc-rullan ympärille. Lopuksi otat apurullan pois, sitä käytettiin siis vain halkaisijan virittämiseksi kohdilleen. :)

Kiinnitä pohjois-osiosta tehty rulla kantansa kohdalle pinnein. Tee samoin rullille, jotka on tehty etelä-, itä- ja länsiosioista. Origo-osion rulla kiinniteään viimeiseksi. Se asettuu hieman muiden osioiden päälle ja on siten hieman koholla. Katso kuvaa. Se auttaa hahmottamisessa.

6. Koristelin koko komeuden kangaskukalla. Survoin sen pohjois-ja länsiosion väliin. Tästä johtuen länsi-osio liikkui lounaaseen. Jos sinun kampauksestasi tuli muotopuoli voit korjata tilanteen erilaisilla hiuskoristeilla.

Ps. Kampauksen pohjalla voi käyttää mitä vain sellaisia muotoilutuotteita, jotka eivät estä hiuksen selväksi harjaamista. Voit käyttää vaikkapa muotovaahtoa, kampausnestettä tai työskentelylakkaa

Voit kiinnittää tukiponnarin myös vaikkapa alaniskaan tai takaraivolle. Tietyt painopisteet imartelevat tiettyjä ihmisiä.

Työskentelylakkaa on hyvä käyttää pitkin kampauksen tekoa. Mutta sen supsuttelu ei saa tuottaa takkuja ja se ei saa estää sarvien pintasilotusta. Valmis kampaus kannattaa tukea vielä viimeistelylakalla. Aiempi artikkeli työskentely- ja viimeistelylakasta löytyy täältä.