lauantai 30. huhtikuuta 2011

Williamin ja Katen häiden inspiroima minihattu

Minä ja suunnittelemani että toteuttamani minihattu / hiuskoriste.

Williamin ja Katen häiden inspiroima minihattu

Williamin ja Katen häät olivat eilen kaikkien huulilla. Facebookissa kuhistiin. Yksi kaveri lähti paikan päälle seuraamaan häähulinaa. Sisko ja pikkuserkku juhlivat the häitä kokkaillen, pukeutuen ja seuraten tv-lähetystä. Itse katsoin vasta myöhään illalla Iltalehden nettisivuilta  häiden kuvasatoa. Telkkua en tällä hetkellä omista, enkä muutenkaan ole koskaan ollut kovin perso kuningashuoneiden uutisille. Mietin kuitenkin, että minäkin voisin louhia jotain iloa Williamin ja Katen suurhäistä.

Varsinkin kuninkaallisissa häissä naispuoleiset juhlavieraat suosivat näyttävien hattujen käyttöä. Hiukset näyttelevät yleensä sivuroolia samalla kun spesiaalit hatut keräävät katseita. Otin tavoitteekseni suunnitella ja toteuttaa sekä arkeen että juhlaan sopiva minihattu / hiuskoriste. Päätin heti kärkeen, että en tee mitään taivasta hipovaa pystytystä ja jätän sulat, bling blingit, pitsit ja naurettavat sekä ylenpalttiset elementit käyttämättä.

Leikkasin mustasta purkunahasta pitkää suikalenauhaa. Liimasin sitä ympyräalustalle epäsymmetrisinä lenkkeinä. Tykkään kun pintapuolen nahka ja sen mokkainen alapuoli synnyttävät kivaa syvyysvaikutelmaa. Valmista minihattua voi käyttää kuvien osoittamalla tavalla. Alemmille korkeuksille kiinnitettynä se menee jo kukkamaisesta koristeesta. Ai niin, kiinnitin minihatun pinneillä hiuksiin. Tarkoitus on kyllä ommella sen pohjaan kolme pikkuklipsiä. Postauksen kuvissa hiukseni ovat auki, koska morsiankin piti hiuksiaan auki. Tai sitten hiukseni ovat auki, että voin paremmin esitellä uutta leikkaustani, joka sekin on tavallaan Katelta pöllitty. :)



Katella ja minulla on sama leikkausmalli

Parturoin eilen itse itselleni kerrostusleikkauksen. Katsoessani samaisena iltana netistä Williamin ja Katen häitä edeltäviä kuvia, tajusin että olin monistanut itselleni Katen leikkausmallin! Sama pituus, yhtä pitkä kerrostusosuus vahvassa latvassa, vähäinen äärilatvaohennus sekä samanlainen päälliosan hiusläppä. Katen ja minun samisleikkausmalli on niin yleinen peruskauramalli, että en odota kenenkään itsekseen huomaavan yhtäläisyyttä. 

Tämän postauksen kuvia varten kiharsin äärilatvat muotoiluraudalla. Voisin joku päivä viimeistellä tukkani Katen tyyliin niin näkisitte samankaltaisuuden selvemmin. Tosin suuri ero on tietenkin hiusten väri. Katella on luonnollisen keskiruskea tukka ja itselläni pääosin munakoiso, latvat ovat liukuvärjäystyyppisesti vaaleammat.

Vivi eli mä eli bloggaaja-hemmo.

Minne mun naamani on kadonnut?

Olen tässä miettinyt että näkyykö omaa lärvinassulaistani liian harvoin postauksissa. Viimeksi lättyni paistatteli etusivulla 31.3. En ole tehnyt mitään tietoista päätöstä vähentää omakuvien käyttöä. On vaan ollut helpompaa ja nopeampaa tehdä hiusvinkkejä muiden hiuksiin ja ottaa niistä kuvia. Itse itsensä kuvailua on tullut harrastettua paljon ja olen aika kyllästynyt siihen. Tämänkin postauksen kuvat olen räpsinyt itsestäni ajastuslaukaisulla, enimmäkseen olen kuvannut itseäni käsivaralta. Nuo tavat ovat sellaista säätämistä ja aikaa vaan palaa. Naaman kampailu ja tukanlaittokin vievät oman aikansa. Jälkimmäinen varsinkin silloin, jos ottaa vaihekuvat. 

Päivän lookkejanikaan ei ole nähty aika päiviin. Se on se sopivan kuvaajan pyydystäminen ja yhteisen kuvausajan järjestäminen. Kokovartalokuvia en muistaakseni ole itse itsestäni ottanut, eikä ajatus nytkään himota. Kukahan olisi hyvä kuvaajauhri? Keväällä ja kesällä luonnonvaloakin piisaa ja käytössä on laadukas järkkäri. 

Voisi kuvitella että minun kuvaamiseni on lystiä puuhaa. Ehkä se on sitäkin. Olen vaan aika vaativa tapaus ja kontrolloin kaikkea sitä mikä liittyy kuvaustilanteeseen. Kerron tarkkaan mitä haluan ja opastan miten se saavutetaan. Tärkeintä minulle ovat peruslaatukriteerien ohella hyvät ilmeet ja mahdollisimman todellisuutta vastaavat kehon mittasuhteet. Niin ja kasvojen, hiusten ja pukimien tulee näkyä mahdollisimman imartelevasta ja tarkoituksenmukaisesta kuvakulmasta. Mottoni on: Mitä parempi kuva, sitä mukavampi sitä on katsoa.

Ihmeen vähän siitä on purnattu, että naamani on kadonnut kuukaudeksi postauksista. Mut joo, kyllä itseäkin vähän haittaisi jos pitäisi arvuutella että kuka blogikuvien henkilöistä on se bloggaaja-hemmo. It´s me. :) Koitanpa pistää jatkossa enemmän omakuvia jakoon. Jes poks pallinaama!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Sofia ja jättiladontaletti kreppihiuksista

Sofia
Ohjeet




Vinkki: Tämän kampauksen voi toteuttaa myös ilman tupeerausta. Toki lopputulos on vähemmän iso ja muhkea.


3. Erottele korvien päältä isot aloitusosiot. Asettele ne takana ristikkäin kuvan mukaisesti. Aloitussioita ei ole pakko pinnittää paikoilleen. Pinnitys kuitenkin varmistaa aloitusosioiden pysymisen paikoillaan valmiissa löysässä ladontaletissä. 


4. Tee löysä ladontaletti valmiiksi. Linkin takaa löytyy ohjeet ponnarilla olevan tukan ladontaletitykseen. Samaa tekniikkaa voi kuitenkin soveltaa avoimiin hiuksiin. Kiinnitä hiuslenksulla.

Vinkki: Voit tehdä myös kalanruotoletin, tavisletin tai ranskanletin. Ohjeet löytyvät blogistani vaikkapa syöttämällä hakusana blogisivun yläosan hakukenttään.

5. Erottele vapaaksi jääneen hännän takaa pieni osio. Kieputa se hiuslenksun ympärille. Kiinnitä pinneillä ja lakalla. Kun lakka on kuivunut, pinnit voi yleensä poistaa kokonaan.

6. Levittele otsakiehkuran hiukset koristamaan päälliosaa ja takaraivoa. Esikiinnitä suortuvat pystyyn nakatuilla hengettömillä pinneillä.. Älä pingota hiuksia kireiksi, vaan harjoita löysää ilmaisua. Muista että voit esiasetella kutreja niin kauan, että ne oikeasti näyttävät kivoilta. Pidä huoli että varsinkin etuosa eli kasvojen puoli näyttää imartelevalta. 

Suihkuta lakkaa. Anna kuivua. Nypi hengettömät pois.

7. Jos siltä tuntuu, voit vielä rennostuttaa kampauksen ilmettä. Venyttele ladontalettiä leveyssuunnassa. Vedä sivuhaituloita irralleen kasvojen kehystykseksi. Katso seuraavaa kuvaa.



Huom! Muista aina takapainoitteisissa kampauksissa, että kasvojen puolta ei voi jättää oman onnensa nojaan.    Tässäkin kampauksessa tulee joka työvaiheessa tarkastella näyttääkö rakentuva kokonaisuus hyvältä joka puolelta. 

Kun tupeeraat, katso imarteleeko tupeerauskorkeus ja typeerausmuoto sinua. Kun kiinnittelet korvilta eroteltuja aloitusosioita, katso edestä päin mikä on sopiva löysyys / tiukkuus. Kun asettelet otsakiehkuran hiuksia, katso että ne kaunistavat sinua. Kun vedät sivuhaituloita erilleen, katso parantavatko ne kokonaistilannetta. Jos eivät, suuntaa ne osittain tai kokonaan taakse päin. 

Jos ajattelutyö tuntuu puuduttavalta, voit myös vain tehdä kampauksen ja katsoa millainen siitä tuli. Kun tsiigailet itseäsi päivän mittaan heijastavista pinnoista, alkavat kampauksen miinuspuolet porautua tajuntaasi. Kun teet saman kampauksen uudelleen, tiedät jo mitä juttuja välttää ja mitä suosio. 

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Sofia ja jättinuttura kreppihiuksista

Sofia
Ohjeet



2. Laita krepatut hiukset ponnarille takaraivon kohdalle. 

3. Tupeeraa ponnarihäntä harjalla tai sormilla isoksi karvamöllykäksi.

4. Asettele kiehkura etuosan koristeeksi. Suuntaa latva ponnarityven juurelle piiloon. Pinnitä. (Paikalleen aseteltu kiehkura näkyy useissa kuvissa)


5. Upota sormi karvamöllykän keskelle ponnarityven kohdalla. Muotoile jättidonitsin muotoinen nuttura. Eli karvamöllykkämassaa tulee taivutella kohdallaan sisäänpäin nutturan ulkokehällä. Muista että nuttura saa jäädä rennon huolittelemattomaksi. Pinnitä.

Vinkki: Tupeerattua kreppihiusta on helppo töniä, venytellä ja survoa erilaisiin muotoihin. Eli jos nutturasi näyttää osumaa ottaneelta donitsilta, voit vielä virittää muodon kohdilleen. Ja muista, jättinuttura on jokatapauksessa näyttävä, vaikkei se olisikaan ihan muotovalio. Pahimmat muotopuolet voi tasoittaa myös hiuskoristeilla.




maanantai 25. huhtikuuta 2011

Anna ja pörröinen nutturakampaus

Anna

Ohjeet


1. Osita hiukset viiteen osaan. Takaraivolle tulee soikea osio. Muut osiot ovat: etuosio, vasen sivuosio, oikea sivuosio ja takaosio.

2. Voit suihkuttaa hiukset kauttaaltaan kevyen pidon lakalla. Saat volyymia sekä pitoa. Hiuksista tulee helposti käsiteltävät. 

3. Kiinnitä soikea osio ponnarille.


4. Tupeeraa soikea osio tyvestä latvaan isoksi karvasarveksi. Myttää siitä puolipallon kaltainen "omahiusvalkki". Kiinnitä pinnein. 

5. Tupeeraa kukin osio pikkuosioissa pitkältä matkalta tyvistään, latvaa ei ole pakko tupeerata. Pikkuosiot erotellaan niin että ne alkavat soikean osion reunasta ja päättyvät hiusrajalle. Täten niiden alkupää on kapeampi kuin loppupää. 

Huom! Periaatteessa tupeerauksen voi suorittaa miten ikinä hotsittaa, tärkeintä on että tupeerattu hius on helppo suunnata nutturamuotoon. Eli tupeeraussuuntien tulee tukea kampauksen lopullista muotoa.


6. Kietaise neljä tupeerattua osiota mielekkäästi "omahiusvalkin" ympärille. Suuntana voi olla joko myötä- tai vastapäivään. Älä silottele hiusten pintaa, sillä kampauksen juju piilee pörröisessä tupeeraustekstuurissa. Etuosassa kannattaa hieman fundeerata osioiden asettelua. Annalle  venyteltiin otsan päälle lippa eli "räystäs". 

Kiinnitys pinneillä, hengettömillä pinneillä ja lakalla. Lakkaa ei kannata yliannostella tai suihkuttaa liian läheltä. Pintatekstuurin on tarkoitus pysyä pehmoisen näköisenä.

Vinkki: Kannattaa muistaa, että tupeeratut hiusosiot ovat kuin muovailuvahaa. Niitä on helppo väännellä, käännellä, venytellä, litistää ja möyhiä. Eli reippaasti vaan kiinni tupeerattuihin hiuksiin. Kampaus ei muotoile itse itseään vaan sinä muotoilet kampauksen. Jos taidot ovat puutteelliset kannattaa ottaa silmä käteen ja katsomalla katsoa mikä näyttää hyvältä. Myös takapeilin käyttö on aina hyvä asia.

Vinkki: Neljää tupeerattua osiota ei ole pakko heti naulata paikoilleen. Voit ensin hahmotella ja esikiinnittää kampauksen pystyyn nakatuilla hengettömillä pinneillä.


Vinkki: Käyttämällä samaa ositusta ja samaa tupeerauspohjaa, voit luoda ihan omia kivoja kampauksia. Kun pohjarakenteet ovat reilassa, mielikuvitukselle vapautuu tilaa toimia. Ja lopputuloskin on todennäköisesti onnistunut.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Sofia ja hennosti krepattu ponnari


Ohjeet

1. Lähtökohtana oli aiemman postauksen hennosti krepatut hiukset ja kiharrettu otsakiehkura.

2. Tee ponnari haluamallesi korkeudelle. Mitä korkeammalle ponnarin kiinnität, sen terhakkaampi ilme. 

Voit jättää otsakiehkuran vapaaksi. Tai sitten voit asetella sen mielekkäästi koristamaan kasvojen aluetta ja kiinnittää latvan ponnarityven kohdalle. Kuvassa näkyy kuinka Sofialla on pieni jakaus ja otsakiehkura suuntautuu sivulle. Ja latva kiinnitettiin tosiaan piiloon ponnarityven kohdalle.

Huom! Kaikille ei sovi, että kaikki hiukset ovat ponnarilla. Siksi kannattaakin jättää otsalle koristekiehkura, joka oikein muotoiltuna imartelee kantajaansa.

3. Ponnaria voi vielä tupeerata tyvestä kammalla tai kauttaaltaan sormilla. Pidon antajaksi lakkaa.

Vinkki: Jos tupeerattu ponnari näyttää omituiselta päästä roikkuvalta pumpulalta, kannattaa venyttää ponnarityven hiuksia leveyssuunnassa ja kiinnittää hiusmassaa pinnein paikoilleen. Tähtää peukalottoman uunikintaan muotoon, mutta ei siis litteys mielessä.

Vinkki: Tämä hiusvinkki, eli hennosti krepattu ponnari, on kuin luotu ohuthiuksisille. Kreppaus tekee hiuksista hetkessä runsaammat ja ilmavammat. Samoilla kreppauksilla voi viilettää useamman päivän.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kaunis Kaisa ja kasvoille suunnattu ponnarin latva

Kaisa

Ohjeet

1. Tee ponnari takaraivon alapuolelle. Erottele ponnarin alta pieni hiusnippu ja kierrä se ponnarityven ympärille. Tällöin hiuslenksu jää peittoon. Kiinnitä lakalla ja pinneillä.

2. Kieputa ponnaria kevyesti, latvat jäävät kuitenkin avonaisiksi.

3. Suuntaa ponnarin latva kasvoille. Asettele latvahiukset mielekkääseen kohtaan. Kiinnitä lakalla ja pinneillä. Tärkeintä on, että kieputettu osa on naulattu hyvin paikoilleen. Avoin latva pysyy kohdillaan jo vähemmällä vaivalla. 

Vinkki: Voit tehdä ponnarin periaatteessa mihin vain kohtaan. Tietysti hiusten mittakin sanelee minne ponskun voi laittaa. Latvahiukset puolestaan voi asetella ihan miten vain, vaikka etutukkamaisesti. 

Ps. En tiedä onko tämän postauksen vinkki hitti vai huti, päättäkää itse. :)


Lisää kuvateksti

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Sofia ja korkeaksi tupeerattu kreppitukka


Ohjeet

1. Lähtökohtana oli aiemman postauksen hennosti krepattu tukka otsakiehkuralla.

Huom! Verratkaapa tupeeraamatonta ja tupeerattua kreppitukkaa. Eikö olekin ihmeellistä miten pienellä vaivalla kreppitukasta saa entistä isomman ja näyttävämmän?

2. Erottele takaraivolta suuri ympyrän muotoinen alue. Takatukka, sivujen tukka ja etuosan tukka jäävät siis vapaaksi.

3. Tupeeraa ympyräalue aloittaen edestä työskentelysuuntana taaksepäin. Erottele vaakasuoria muutaman sentin levyisiä osioita, jotka tupeeraat yhtenäisinä levyinä. Tupeeraus tulee vain tyveen esimerkiksi viiden sentin matkalle.

4. Lakkaa tupeeratut tyvet. Eli suuntaa lakkasuihku vain tyveen, ei pituuksiin. Voit aloittaa vaikka ympyrän takaosasta ja edetä levy levyltä eteenpäin. Aina kun yksi levy on suihkittu tyvestä, se kannattaa muotoilla sormin lähelle lopullista muotoaan eli pontevaa kaarevuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa levyn reunojen venyttämistä niin että ne sulautuvat tupeeraamattomiin hiuksiin. Jos onnistut tekemään kaikista levyistä pontevan kaarevia niin päällimmäinen levykin asettuu kauniisti paikoilleen kuin itsestään ks. kuvat. Silota ainakin pintahiukset vielä aukikampausharjalla.

Vinkki: Jos tupeeraus katoaa melkein sitä mukaan kun sitä tekee, niin kannattaa ensin suihkia ympyräalueen hiusten tyveen kevyen pidon lakkaa antamaan karkeutta ja pitoa.

Vinkki: Jos tupeerauksesta tuli muotopuoli tai lässähtäneen näköinen, hae keittiöstä haarukka. Möyhi tupeeraus tyvestä pitäen kohdilleen ja kiinnitä lakalla. 

5. Suihkuta vähän lakkaa pintahiuksiin, lähinnä ympyräalueen päälle. Tarkoitus on saavuttaa näkymätön kiinnitys, ei valmistaa pyöräilykypärää.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Sofia ja hennosti krepatut kutrit + otsakiehkura


Ohjeet

1. Erottele etutukkaa muistuttava alue kasvojen hiusrajalta. Klipsaa alue pois tieltä.

2. Kreppaa loput hiukset hennosti. Juoksuta siis kreppirautaa vilkkaasti tyvestä latvaan osio osiolta kunnes kaikki hiukset ovat käsitelty. Osiot saavat muuten olla aika paksuja kun kuitenkin pyritään vain hentoon kreppitekstuuriin. Aikaa tähän projektiin kuluu 5-10min.

Vinkki: Lisää kreppausvinkkejä Tästä

Vinkki: Yleensä kannattaa laittaa hiuksiin lämpösuojaa ennen kuin aloittaa kreppaamisen.

3. Etutukka-alueen voi kihartaa muotoiluraudalla, kihartimella tai kiharasauvalla. Itse käytin muotoilurautaa.

Huom! Kiharrettu etutukka-alue tekee mielestäni hyvän säväyksen muutoin krepattuun hiuskuontaloon. Joskus kreppitekstuuri on yksinään vähän pölhön leijonanharjan näköinen, ei aina.

Vinkki: Hennosti krepattu tukka, otsakiehkuralla tai ilman, on hyvä lähtökohta volyymikkaalle kampaukselle. Eli hento kreppaus voidaan laskea pohjatyöksi. Tulen julkaisemaan kaksi Sofialle toteuttamaani kreppikampausta lähiaikoina!

Ihana Anna ja kieputuskampaus


Ohjeet


1. Jaa hiukset kolmeen osaan: alaosa, yläosa ja kasvojen hiusrajasuipale. Alaosan tulee olla yläreunaltaan väärinpäin käännetyn U-kirjaimen muotoinen. Kasvojen hiusrajasuipale sisältää sivuhaitulat ja etutukan tai jos sitä ei ole niin etutukan kokoisen hiusalueen. Voit tehdä "etutukasta" ison tai pienen.

2. Jaa yläosa pystysuunnassa kahteen yhtä suoreen osioon. Kieputa osiot ja asettele ne ristikkäin. Suuntaa latvat kasvoille päin ja kiinnitä ne etutukan taakse. Jos pituuksia riittää, voit suunnata ylimenevät osat vielä takaisin taakse pään toista sivua myöden.


3. Jaa alaosa pystysuunnassa kahteen yhtä suureen osaan. Kieputa osiot ja asettele ne ristikkäin. Suuntaa latvat kasvoille päin ja kiinnitä ne etutukan taakse. Jos pituuksia riittää, voit suunnata ylimenevät osat vielä takaisin taakse pään toista sivua myöden. Kuvassa alaosan oikea puoli on vielä käsittelemättä.


3. Tältä näyttää kieputuskampauksen takaosa. Koristeena on helmiä, jotka killuvat hengettömien nokassa. Voit käyttää myös muita kivoja hiuskoristeita.


3. Kieputuskampaus takaviistosta.


4. Voit jättää etutukan ja sivuhaitulat auki. Voit myös tupeerata etutukkaa ja suunnata sen taakse kuvan mukaisesti. Mahdolliset pitkät latvat voi kieputella koristeelliseksi yksityiskohdaksi.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Hyödyllisiä nettiosoitteita uuden hiuslookin etsijöille

Kävin tuossa yksi päivä Metsossa eli Tampereen pääkirjastossa. Joku ystävällinen sielu oli printannut A4-papruille hyödyllisiä hiusaiheisia nettiosoitteita. Nappasin yhden kopion mukaan. En ole ehtinyt vielä kaluamaan sivustoja kunnolla. Tein nopean yleiskatselmuksen. Osoitteet ovat hyödyllisiä kelle vaan, joka kaipaa tyyli-inspiraatiota ja ajankohtaista hiuskuvamateriaalia. Voi olla että uusi hiuslookkisi on muutaman klikkauksen takana!

http://www.hcf-suomen-osasto.fi/galleria
http://hairstyles.hairboutique.com/
http://hairstyles.free-beauty-tips.com/
http://www.womensbeautylife.com/gallery/albums.php
http://www.ukhairdressers.com/
http://www.pinni.fi/index2.html

torstai 14. huhtikuuta 2011

Eka hiusartikkelini on julkaistu Indiedaysin sivustoilla!

On ilo jakaa kanssanne tämä loistouutinen. Olen aloittanut yhteistyön indiedaysin (indiedays.com) kanssa. Kirjoitan tälle sivustolle freelancerina hiusaiheisia artikkeleita noin 2-4x/kk. Ensimmäinen artikkeli on nyt julkaistu ja se löytyy tämän linkin takaa Klik. Kyseessä on "Gucci-nutturan" teko-ohjeet.

Olen hikoillut aika lailla tuon esikoisen eteen. Kaikki alkoi siitä kun tarjosin helmikuussa 2011 tukkablogia Indiedaysissa julkaistavaksi  (valitettavasti blogin ID-sijainti ei ole ainakaan vielä todellisuutta). Toimitusjohtaja Esa Suurio ehdotti, että yhteistyömme voisi alkaa hiusartikkelien muodossa. Ryhdyin laatimaan näyteartikkelia yhteyshenkilöni Jenni Rotosen ohjeistukset mielessä pitäen. Toteutusajaksi oli sovittu kaksi viikkoa. Yhteistyön alkaminen ei ollut itsestäänselvyys. Diili irtosi vain onnistuneella näyteartikkelilla.

Aloitin käymällä läpi nimekkäiden muotitalojen kevään 2011 näytösten hiuslookkeja. Katselin niitä style.com sivustolla. Ehdotin Jennille "Gucci-nutturaa". Se kävi.

Valitettavasti tuttavapiiristäni ei löytynyt ID-tarkoituksiin sopivia hiusmalleja. Kun yhdet hiuskuvat tulivat bumerangina takaisin, aloin kaivamalla kaivaa potentiaalisia nuoria ID-henkisiä naisia. Ensin kyselin kavereilta, sitten huutelin täällä blogissa ja lopuksi kolasin vielä 19-vuotiaan pikkuveljeni facebook-kaverit läpi. Haaviin jäi kiva määrä hyviä hiusmalleja, joita olen käyttänyt myös blogissa.

Olin ihan tuskainen pokkarikamerani suorituskyvyn mataluuden takia. Päivänvalon piti olla juuri kohdillaan, että sain otettua ilman salamaa suhteellisen teräviä ja hyviä kuvia. Esikoisartikkelin kuvat on otettu siis vanhalla pokkarillani ja pakko se on sanoa että niissä on vieläkin toivomisen varaa, vaikka ne julkaistiinkin.

Juu ja tosiaan kun inspiskuva oli valittu ja vaihekuvat oli tehty niin oli aika kirjoittaa tekstiosuus. Saatuani palautetta, tein vielä pari muutosta. Sitten tässä ollaankin odotettu, että juttuni mahtuisi ID:n julkaisukalenteriin. Toimitus teki vielä omat muutoksensa kuten pitkän johdannon ja kuvamuutoksia. Monenlaista säätöä on ollut, en viitsi ihan kaikkia yksityiskohtia selittää. Mutta tähän on nyt tultu, että vaivannäkö on palkittu.

Seuraavan hiusartikkelin olenkin jo palauttanut. Näin ison vaivan, että sain järjestettyä kunnon järkkärin lainakameraksi. Saan käyttää sitä jatkossakin. Tätä kamera-asiaa hehkutinkin muutama postaus takaperin. ID lähetti minulle aikoja sitten kymmenien gigojen edestä kevään 2011 muotinäytöskuvia, joista olen poiminut kampauksia, jotka ovat mielestäni sopivia hiusartikkeleihin. Lopulliset valinnat teki siis ID.

Olen tehnyt muutamat ID-kuvat varastoon. Minullahan on ollut tässä muutamia K&K -päiviä eli kampaus ja kuvaus -päiviä. Olen siis buukannut mallit ja toteuttanut heille kampaukset ja ottanut kuvat. Osa kuvista on noita ID-käyttöön meneviä ja osan julkaisen täällä blogissa.

Että tällaisia uutisia tällä kertaa. Toivottavasti eka ID-artikkelini on teidän mieleenne. Käykää kurkkaamassa. :)

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Satumainen Satu ja kahden ponnarin juhlava kampaus


Ohjeet

1. Jaa hiukset ylä- ja alaosaan.

2. Laita yläosa ponnarille. Kierrä ponnarityven ympärille nippu ponnarin alasivulta eroteltua hiusta. Pinnitä ja lakkaa.


3. Kiinnitä ponnariin hiuslenksu kuvan osoittamalle kohdalle. 

4. Venyttele lenksujen väliin jäänyttä hiuslaattaa rintsikan kupin muotoiseksi.


5. Kiinnitä vapaana oleva hiusmassa ja ensimmäisen ponnarin alempi lenksukohta yhteen. Kierrä ponnarityven ympärille nippu ponnarin alasivulta eroteltua hiusta. Pinnitä ja lakkaa.


6. Ja se on siinä! Valmis!

Satu

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Annica ja vastustamaton unelmaletti


Ohjeet

1. Tee jakaus tai jaottelu etuosan hiuksiin. Linkin takaa löytyy viisi ihanaa tapaa stailata etuosan hiukset (Annican etuosa tässä postauksessa on pidemmälle viety versio toka vikasta vaihtoehdosta)

2. Luo hiuksiin volyymia. a) lakkaamalla hiukset kauttaaltaan kevyen pidon lakalla. b) laittamalla volyymisuihketta tai -voidetta c) pitämällä jättitarrarullia d) tekemällä muotoiluraudalla laiskaa lainetta. Annicalle tehtiin juurikin laiskaa lainetta.

3. Annicalle muotoiltiin kuvanmukainen "läppä". Apuna käytettiin kampaa, painaumia jättämättömiä klipsejä ja lakkaa. Kun lakka oli kuivunut, klipsit otettiin pois. Lopuksi "läppä" harjattiin lopulliseen muotoonsa ja lakkaa lisättiin.

4. Tarvittaessa voit tupeerata kevyesti hiusten tyven kauttaaltaan. Siis myös etuosan hiukset, jos siltä tuntuu.

5. Tee tavallinen letti niin että alkupää on löysä ja loppupää tiukkenee radikaalisti. Kiinnitä hiuslenksulla. Kuvissa on näkyvillä letin nurjapuoli.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Sensuelli Sofia ja raitaklipsipidenteen kiinnittäminen


Ohjeet

1. Tee omiin hiuksiisi jakaus haluamallesi kohdalle. Sofian jakaus tehtiin hyvinkin korkealle. Jos jakaus olisi tehty alemmas, raitaklipsipidenteen latva olisi jäänyt roikkumaan yli mallin omien hiusten latvan pituuden. 

Erottele sitten tämän näkyviin jäävän jakauksen jommalta kummalta puolelta noin 1cm x 6-8cm kantaosio (kuvan klipsiraitapidenteen leveys on 4cm). Tärkeintä on siis että tämä kantaosio peittää seuraavassa hiusmallikuvassa näkyvän liitoskohdan luonnollisesti koko sen leveydeltä.

Huom! Kantaosio voi olla paljon leveämpikin jos tehosteraidan halutaan näkyvän vain kulotellen, eikä niinkään pintahiusmaisesti. Tällöin tulee käyttää riittävän lyhyitä irtoraitoja, etteivät niiden latvat jää hassusti törröttämään yli omien hiusten latvapituuden.

Klikkaa kuva suuremmaksi niin näet millainen klipsuhammas on.


2. Kiinnitä kantaosio pois tieltä niin että sen alimmainen pitkä sivu jää näkyviin. 

3. Ota raitaklipsipidenne ja upota sen aukinainen klipsuhammas pois tieltä klipsatun kantaosion alapuolelle. Napsauta klipsuhammas sitten kiinni.  


4. Vapauta kantaosio ja kampaa se rkp:n päälle. Ja valmista tuli!


Tarkat yleisohjeet raitaklipsipidenteiden kiinnitystä varten

1. Raitaklipsipidenteen kiinnitysasennon valitseminen (Eli se mihin ilmansuuntaan ja miten päin klipsihammas asettuu):

 Rkp:n kiinnitysasento on a) sellainen joka sulautuu omien hiusten luonnolliseen laskeutumiseen pidettäessä hiuksia auki (eli yleensä vaakasuorasti ja klipsihammas osoittaa etelään) tai b) sellainen joka tukee kampausten muotolinjoja pidettäessä hiuksia enemmän tai vähemmän kiinni (klipsihammas voi olla missä ja miten vaan). 

2. Raitaklipsipidenteen kiinnityskohdan valitseminen (Periaatteessa sen voi tintata mihin vain):

Rkp:n latvan asettumisen mukaan:

a) Kohtaan jossa rkp yhdistyy omien hiusten helmalinjaan eli aukinaisten hiusten alalinjaan. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten tasamittaisessa tukassa tai portaattomasti kerrostetussa tukassa.
b) Kohtaan jossa rkp ylittää omien hiusten helmalinjan. Tämä vaihtoehto ei yleensä näytä hyvältä. Jos rkp on niin pitkä että se jokatapauksessa roikkuu yli äyräiden voi jo alkaa harkita sen latvan lyhentämistä. Muista myös ohennella uusi latva, silloin rkp sulautuu paremmin omiin hiuksiisi.
c) Kohtaan jossa rkp:n latva jää ylemmäksi kuin omien hiusten helmalinja. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten kun rkp:tä on tasaisesti joka puolella hiuskuontaloa tai kun yksittäinen rkp ei ole latvansa kohdalta pintahiuksena. 

Rkp:n näkyvyyden mukaan:

a) Kohtaan jossa rkp on mahdollisimman pinnassa, mutta omat pintahiukset peittävät vielä liitoskohdan.
b) Kohtaan jossa rkp:tä tuskin näkyy tai se kulottaa vain hiusten liikkuessa.
c) Kohtaan joka on jotain a:n ja b:n väliltä.
d) Kohtaan joka on optimaalinen hiusten lopullisen viimeistelyn kannalta. Esim. Rkp näyttää kivalta osana ponnaria. Silloin klipsuhampaan voi kiinnittää vaikka päälaen hiusten lomaan kampaamissuunnan mukaisesti. 


Aiempi artikkeli raitaklipsipidenteistä