lauantai 31. joulukuuta 2011

Hyvää uutta vuotta hiusblogin lukijoille!

Ajattelin käydä huikkaamassa hyvät uudet vuodet! Muistakaa täyttää vuosi 2012 ihanilla kampauksilla ja ohjeethan saa tietty hiusblogista. Tukka hyvin, kaikki hyvin!

T: Vivi

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Rokkistara Rene ja irokeesi

Viimeistellyt hiukset

Renen leikkausmalli

Renen lähtökohta oli ympäristöään pidempi keskikisko, jonka hiukset olivat kauttaaltaan samanmittaisia. Molempien sivujen hiukset olivat konelyhyet. 

Siistin korvakaaret. Tein keskikiskon hiusten ja muiden hiusten rajapyykille yhdistävän leikkausrakenteen. Ohentelin keskikiskon hiuksia. Eli keskikiskon huippupituus ei lyhentynyt, ainoastaan reunoilta lähti vahvuuden lisäksi mittaa. Nyt Renen on helpompi viimeistellä hiuksiaan ja ne näyttävät kohtuullisilta ilman viimeistelyäkin. Tosin hänen kannattaa vielä kasvattaa irokeesille mittaa.

Siistimisleikkauksen jälkeen

Hiusviimeistelyn ohjeet

Voit kohottaa keskikiskon hiukset korkeuksiin joko vahvalla lakalla (kuten musta Silhouette tai Osiksen lakka nro 3) ja / tai vahvalla nopeasti kuivuvalla liimamaisella vahalla (kuten Osiksen Rock Hard).

Idiksenä on siis tukea keskikiskon hiukset tyvestä latvaan muotoilutuotteilla. Hiukset voi litskata ja liimata ohueksi irokeesiksi. Lookista voi tehdä myös pörheämmän kuten Renen tapauksessa. Otsaniska-linjan hiukset kohoavat pääkallon puolittavalla linjalla korkeimmalle. Heti niiden vieressä olevat lyhyemmät hiukset pitävät sekä itseään pystyssä, että tukevat pisimpien hiusten päänahasta ulkonevaa stailausta. Luonnollisesti ohentamisessa syntyneet tukihiukset osallistuvat myös koko komeuden koossa pitämiseen.

Ota siis vähintään herneen verran vahaa, lämmitä se käsissä ja vie vilkkaasti kaikkialle hiukseen. Hae sitten lopullinen muoto. Muista että vahaa kannattaa sipaista myös sivujen lyhyisiin hiuksiin niin hiuskuontalo näyttää yhtenäisemmältä. Supsuta lopuksi lakkaa. Lakkaa voi tietenkin käyttää sekä muotoiluun että tukemiseen. Jälkimmäisessä lakkaa kerrostetaan koko tukkaan niin kauan kunnes haluttu muoto ja pito on saavutettu. Työstämisessä voi käyttää lisäapuna sormia tai jopa harjaa, jota ei kuitenkaan tule käyttää väkivaltaisin ottein.

Viimeistellyt hiukset
Viimeistellyt hiukset

Kahdestoista hiusartikkelini on julkaistu Indiedaysin sivustoilla

Tee näyttävä nutturakampaus Jean Paul Gaultierin tyyliin

Iso kiitos hiusmallina toimineelle Tiina A:lle!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Erika ja ballerinan nuttura


Ohjeet


(0.) Jos kaipaat lisävolyymia, juoksuta kreppirautaa nopeasti kaikkialla hiuksissa. Suosittelen tätä työvaihetta varsinkin ohuthiuksisille.

1. Erottele otsalta etutukkamainen puoliympyrän muotoinen alue. Laita loput hiukset ponnarille takaraivolle.

2. Jaa ponnarin hiukset kuuteen yhtä suureen osaan. Tupeeraa jokainen osio koko pituudeltaan, ensin tyvi sitten pituudet ja lopuksi latva. Osioista tulee pehmeän karvaisia sarvia.


3. Palauta mieleen tippaleipätekniikka. Ballerinan nuttura on vastaava nuttura kuin linkin takaa löytyvä tippaleipänuttura. Eroina on se, että ballerinaversiossa on vähemmän osioita ja ne on esikäsitelty tupeeraamalla. Erona on myös se, että yksittäisiä osioita ei kierretä piukoille kierteille vaan hyvinkin löysille lörppänöille. 

Miellä ponnarityvi kellotaulun keskiönä. Täytä ykkösosiolla "piirakansiivu"  klo 12-2. Täytä kakkososiolla siivu klo 2-4. Täytä kolmososiolla siivu 4-6. Täytä nelososiolla siivu 6-8. Täytä vitososiolla siivu 8-10. Täytä kutososiolla siivu 10-12. Idiksenä on siis tehdä puolipallon muotoinen muotovalio nuttura.

Jokainen tippaleipälöity osio kannattaa ensin esikiinnittää muutamalla pinnillä. Lopuksi kannattaa ottaa silmä käteen ja katso millainen kuuden osion kokoonpanosta tuli. Lopuksi on helppo muokata nutturan muotoa lisäpinnien avulla.


4. Ota etuosan hiukset hyppysiisi ja ohjaa ne lakkaa ja painaumia jättämättömiä klipsejä apuna käyttäen yhtenäisenä laattana otsalle. Otsalaattaan voi venytellä lopuksi vielä railoja niin se ei jää niin kypärämäiseksi.

Sitten käsitellään vielä etuosan hiusten latvat. Eli ohimon kohdalla voi tehdä taitteen, jos se auttaa hiusten ohjaamista kohti nutturakeskiötä. Ei siis ole pakko. Latvat voi vain kuljettaa lopulliseen sijaintiinsa lakkaa ja painaumia jättämättömiä klipsejä apuna käyttäen. Äärilatva jemmataan nutturan alle ja kiinnitetään pinnein.

Huom! Jos tuntuu helpommalta, voit ensin käsitellä etuosan hiukset ja sitten vasta tehdä nutturan. Tällöin nuttura rakentuu etuosan hiusten paikalleen pinnitetyn latvan päälle.


5. Lopuksi voit koristella koko komeuden riikinkukon sulilla.

Ps. Tämä kampaus kannattaa pitää mielessä vaikkapa vanhojenpäiviä varten.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Dana ja muotoilutuotteiden voima

Jälkeen

Danan leikkausmalli

Danan leikkaus on aika perinteinen miesten lyhyt malli, ainoastaan keskikiskon hiukset ovat hieman muita hiuksia pidemmät. Siistin pojan paksua ja ylikasvaneisuudesta pyöristynyttä hiuskuontaloa tekemällä pelkästään ohennusta. En siis muuttanut leikkuurakennetta, enkä lyhentänyt hiuksia mistään kohtaa. Ylistäkäämme ohennussaksia! Alla olevasta kuvasta näkyy, että Danan hiukset näyttävät ihan hyviltä jo ilman muotoilutuotteitakin. Raja keskikiskon ja muiden alueiden hiusten välillä ei erotu.

Ennen

Ohjeet

1. Ota tiukkaa vahaa, Osiksen Rock Hard on loistava valinta sekä karkeampaan että perussuomalaisempaan hiuslaatuun. Ota vahaa ainakin herneen verran ja hiero se lämpimäksi käsissä. Vie sitten vaha kaikkialle hiusten tyveen, anna hiusten nousta pystyyn. 

Ps. Kuvan juuri ostamani vaha osoittautui liian pehmeäksi mallilleni.

2. Muotoile sitten sivut litteiksi ja tainnuta pystyhiuksista liika kurittomuus pois. Eli nypi hiusten latvoja yhteen. Keskikiskon taka- ja päälliosan hiukset voi jättää hyvinkin pystyyn. Päälliosan / Etuosan hiusten latvoja voi käännellä hieman viistoon. Hiusrajan hiuksista voi muotoilla kehystystä kasvoille.

3. Jos siltä tuntuu, viimeistele koko komeus vahvalla lakalla. Danalle käytin Schwarzkopfin mustaa Silhouettea.

Jälkeen

Jälkeen

lauantai 3. joulukuuta 2011

Sanni ja nuttura pikkujoulukampaukseen


Ohjeet



2. Kierrä kaksoiskierteinen ponnarihäntä saman käden etu- ja keskisormen ympärille. Piilota avoin latva nuttura-aihion alle. Kiinnitä parilla pinnillä. Tarkastele nutturan muotoa peilien avulla joka puolelta. Töni ja venytä nutturaa tarvittaessa esteettisempään suuntaan. Upota kampaukseen lisää pinnejä.


perjantai 2. joulukuuta 2011

Sanni ja kaksoiskierteet pikkujoulukampauksessa


Ohjeet


1. Tee edellisen postauksen kampaus. Kyseessä on ponnarikampaus osin tyvitupeerattuihin hiuksiin.

2. Jaa vapaana roikkuva ponnarihäntä kahteen yhtä suureen osaan ja toteuta niistä kaksoiskierteet.

torstai 1. joulukuuta 2011

Sanni ja ponnarikampaus pikkujouluihin


Ohjeet


1. Laita takaraivolta ympyrän muotoinen alue ponnarille.


2. Miellä hiuspohja tikkatauluna. Ota ponnaripohjan ympäriltä kehän muotoinen osio. Eli jos ponnaripohja on tikkataulussa numero 10 niin kehä on numero 9. Tupeeraa kehän hiusten tyvet 4-6:ssa vierekkäisessä osiossa niin että tupeeraus suuntaa hiukset kohti keskiötä eli ponnaria. Yhdistä kehän tupeeratut hiukset alkuperäiseen ponnaripohjaan ja tee pientä silotusta harjalla. Kiinnitä hiuslenksulla.

Huom! Päätä itse kuinka monessa numerokehässä tupeeraat hiusten tyvet. Aloittelijan on ehkä helpompi saada muotovalio ja muhkea ponnarikampaus aikaiseksi kun hän tupeeraa monessa (esim 3-4) numerokehässä. Kokeneempi pärjää kehillä 9 ja 8 eli kuvaohjeiden osoittamalla tavalla.


3. Tupeeraa ulommaisen eli viimeisen kehän hiusten tyvet kuudessa osiossa.


4. Liitä ulommaisen kehän tyvestä tupeeratut hiukset ponnarikokonaisuuteen. Silota hiusten pintaa harjalla. Kiinnitä hiuslenksulla.

5. Tarkastele aikaansaannostasi. Jos tuli muotopuoli lopputulos, möyhennä haarukalla tai venytä lättänöitä kohtia muhkeammaksi. Jos tuli kauttaaltaan liian vaatimaton muhkeus, venytä päällikerroksen (eli ulommaisen kehän) hiuksia löysemmälle.

6. Ota ponnarihännän alta ohut hiusnippu ja pyöritä se ponnarityven ympärille. Kiinnitä pinneillä ja lakalla. Huomaa että hiuslenksu peittyy.