tiistai 6. elokuuta 2013

Eka muuttokuorma Tampereelta Hämeenlinnaan

Vastaus on ei, kuvassa näkyvä verhohirvitys ei ole keittiön varsinainen verho. Se on remonttiverho.

Kesäni 2013 on ollut fyysistä sairastelua,  nykyisen Tampereen kämppäni rempan loppuun saattamista ja Hämeenlinnaan muuttamiseen liittyvää toimintaa (onneksi olen vähän pystynyt kamujakin tapaamaan). Viikko sitten kärrättiin eka muuttokuorma uuteen luukkuuni. Kyseessä on kahden hengen opiskelijasolu. En ole vielä nähnyt kämppistäni, mutta tuntui aika jänskältä mennä kippaamaan omia kamoja asuntoon, jossa joku tuntematon henkilö jo entuudestaan piti majaa. 

Yläkuvassa näkyy Tampereen keittiöni. Lattialla on muuttokuormaa ja pöytätasolla on remppakamoja. On ollut kyllä aika erikoinen tilanne kun yhtenä päivänä on rempannut ja toisena pakannut. Olenkin sitä kamuille naureskellut, että voin pitää tuparit ja läksiäiset yhtaikaa. Ja kun sitä oikein ajattelee niin samalla kertaa voisi juhlia myös nurkan takana odottavia synttäreitäni. 

Alakuvassa näkyy Hämeenlinnan huoneeni solukämpässä. Olin iloisesti yllättynyt kun jenkkisänkyni mahtui kuin mahtuikin suhteellisen ilmavasti huoneeseen. Olin jo varautunut nukkumaan puolikkaalla alapetillä, koska en oikein tykkää varastofiiliksestä sisustuksessa. Mutta tuota, yläpeti on vielä täällä Tampereella elokuun ajan sänkynäni. Pakko mainita että löysin tuon unelmieni jenkkisängyn (käyttämättömän ja 160 cm leveä) Fidasta noin parilla satkulla. Mahtava löytö!

Joo, eka muuttokuorma seisoo vielä purkamattomana. Kuten kuvista näkyy olen erikoistunut muovipussimuuttoon. Ennen tavaraa oli niin vähän, että sitä selvisikin muutamalla muovipussillisella. Nykyään täytyy olla jo järeämpi muuttokalusto, mutta muovipussit ovat edellleen tosi näpsäköitä. Niin sitä piti sanoa että menen varmaankin Hämeenlinnaan sunnuntaina, suutarikoulu alkaa sitten maanantaina. Voi että, olen niin iloinen että minusta tulee opiskelija! Uutta alkua odotellessa. :)

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mustaherukanlehtimehu eli Louhisaaren juoma


15 litraa Louharia

Laitoin tänään alulle 15 litraa Louhisaaren juomaa eli louharia. Kuvassa näkyy kuinka mustaherukanlehdet lilluvat vedessä antamassa hienostuneen arominsa juomalle. Teen louharia joka vuosi kesäkaudella. Mielestäni paras maku tulee elokuisista lehdistä. Alkukesän maku on turhan pehmeä. Loppukesän maku alkaa olla jo todella hienostunut. Lisäksi elolouharista saa lähestulkoon supervoimat. Ihan kuin vetäisi Asterixista ja Obelixista tuttua taikajuomaa. Testatkaa itse jos ette usko. :) Louhari on muuten paljon parempaa kuin marjamehu ja lehdet on tosi nopsa tempaista puutarhasta (itse vierailen vanhempieni puskissa). Nyt odotan vesi kielellä että pääsen huomenna lipittämään nannaani.


Ps. Sitruunahappoa saa mm apteekeista.

Ps.s Itse käytän noin 300 grammaa sokeria, 500:lla grammalla tulee liian makeaa. Toki louharia voi myös laimentaa vedellä.

perjantai 2. elokuuta 2013

Angelo Seminaran inspiroivat hiuskuvat


Angelo Seminara on huikea hiusexpertti. Ihailkaapa hänen erittäin omintakeisia työnäytteitään täällä.

torstai 1. elokuuta 2013

DIY Syväpuhdistava shampoo

Syväpuhdistavan shampoon voi tehdä myös kotona. Löysin netistä helpon reseptin. Klik. Suomennan sen vielä tähän teitä varten. Ja jos joku ei tiedä niin syväpuhdistavaa shampoota käytetään harvakseltaan muotoilutuotejäämien ja muiden tavallista pahempien epäpuhtauksien poistoon. Hiuksista tulee taas eloisat.

Syväpuhdistava shampoo

2 ruokalusikallista tavallista shampoota

1 ruokalusikallinen ruokasoodaa

1. Yhdistä aineet toisiinsa.
2. Kastele hiuksesi ja pese ne normaaliin tapaan hieroen sormenpäillä päänahkaa.
3. Anna seoksen vaikuttaa 3-4 minuuttia, ei sen enempää.
4. Huuhtele huolellisesti viileällä vedellä.
5. Käytä hoitoainetta.
6. Lopuksi tulisi tehdä hapan huuhtelu palauttamaan ph-tasapaino. Englanninkieliset ohjeet löytyvät saman linkin takaa kuin tämä resepti. Käännän ne kyllä vielä teille joku päivä tässä.