torstai 24. helmikuuta 2011

Nopea kampaus ponnekkaasta ponnarista + silkkinauharuusuke


Ohjeet

1. Tee kuvassa oleva ponnekas ponnari


2. Tupeeraa poninhäntä muutamassa vaakaosiossa. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta suositeltava. Tupeeraus auttaa hiuksia pysymään kauniin pintasileänä ja jatkomuovailtavissa olevana laattana. Luonnollisesti myös volyymin määrä lisääntyy ja kampaus pysyy hyvässä hapessa pidempään.

3. Kun olet pintasilottanut ponnarilaatan on aika kiinnittää latva hiuslenkillä kuvan mukaisesti. Jos omistat lyhyen tukan, kiinnitys tulee niin alhaalle kuin mahdollista eli lyhimpien hiusten karkaaminen kimppakyydistä tulee estää. Jos omistat pitkän tukan, kiinnitä ponnari kuvan mukaisesti tai hieman alemmaksi. Yli jäävät latvat voit tunkea seuraavassa vaiheessa nutturan sisään vähän niin kuin valkiksi.


4. Käännä hiuslenkin yli jääneet pituudet nutturan sisälle oli mittaa sitten muutama sentti tai muutamia kymmeniä senttejä. Tarkista että kokonaisuus näyttää hyvältä. Tarvittaessa voit möyhiä, tuuppia, vetää tai silotella nutturan muotoa paremmaksi. Taijan nuttura on melko litteä, sinä voit pyrkiä muhkeampaan ja pyöreämpään lopputulokseen. 

Vinkki: Voit syöttää nutturalle puolipallon muotoisen valkin tai käsin muotoilemasi pumpulipallukan. Villalankakerä tai sen jämät käyvät myös. Lisämatskulla saat nutturalle lisää kokoa ja helpotat hyvän muodon saavuttamista.

5. Pinnitä ensiksi alareuna ja sitten sivut. Voit käyttää myös hengettömiä. Ja valmista tuli!


Silkkinauharuusuke

(6.) Saat kampauksesta juhlavamman lisäämällä silkkinauhan. Laitoin tuon violetin silkkinauhan keskikohdan kampauksen yläreunaan. Kieputtelin nutturan ympärille tulleet pituudet kierteille. Kierteiset pituudet menivät nutturan alareunassa ristikkäin ja palasivat vasempaan yläreunaan muodostamaan ruusukkeen.

 Ruusuke muodostuu päällekkäin tehdyistä ruseteista. Avoimet nauhapäät jemmasin sopiviin kohtiin. Dodih, se olis niinku siinä!

Kampaus takaa

Vinkki: Muista aina tarkistaa takapeilistä että tukkasi näyttää hyvältä jokaisesta kuvakulmasta katsottuna. Muistan nähneeni eräässä antiikkiliikkeessä myyjän, jonka tukka näytti betonimyllyltä. Hän oli tupeerannut tukkansa oikein isoksi. 

Edestä katsottuna kyseinen tukka oli hyvinkin viehko. Mutta sivuprofiilit ja takaosa olivat karmaisevat. Ihan kuin jättiläinen olisi haukannut hiuspehkosta palasen. Onttoa meininkiä! Siitä kampauksesta saisi joku kolopesijä hyvän asunnon. Eli siis, tarkista aina että hiuksesi näyttävät hyvältä kaikista kuvakulmista katsottuna.

Kampaus edestä yläviistosta. Huomaa myös Taijan  sivulle pyyhkäisty rikottu otsis.
Ps. Lähipäivinä julkaisen monta hienoa Taijan tukkaan tehtyä hiusvinkkiä!

2 kommenttia:

  1. Ihana!! Voi että jos minulal ei olisi näitä kamalia lyhyitä kerrostuksia tekisin tuon kampauksen heti. Ponnarilla tukka pysyy, mutta kiepsautuksessa karkaa lyhyimmät hiukset heti. Tästä ne kasvaa nii teen tuon kampauksen, nopea ja näyttää kuin siihen oisi käytetty paljon aikaa! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista sanoistasi Nassu! Jos haluat voit laittaa tukkasi ponnarille ja niitata mahdolliset karkulaiskutrit lakalla kumoon. Sitten voit liittää ponnariisi lisäkkeen, kuten ponnarilisäkkeen, ja pyöritellä siitä samankaltaisen tai erilaisen nutturan. :)

    VastaaPoista