tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kuvaterveiset Hair & Beauty 2012 -messuilta


Olin viime sunnuntaina Helsingissä Finlandia-talossa Hair & Beauty -messuilla. En ehtinyt ottaa paljoa kuvia kun olin paikalla työtehtävissä. Tarkemmin sanottuna tein haastatteluja Indiedaysin nimissä. Yllä olevassa kuvassa parturi-kampaajat ahkeroivat kilpatöidensä parissa, aikaa ei ole rajattomasti. Taustalla näkyy sumeana jonkun näytteilleasettajan myyntipiste. Itse en shoppaillut, minulta ei hirveästi mitään supertärkeää puutu.


Tästä kilpatyöstä pidän, kyseessä taitaa olla fantasia-sarja. Voisin hyvin kuvitella itse esiintyväni jossain sopivissa karkeloissa samassa hengessä dramaattisena ja teatraalisena. 


Fantasia-sarjan kampausrakennelmat eivät aina ole sieltä kaupallisemmasta päästä. Mutta kuvan sarvityttö näytti niin vaikuttavalta että pitihän se kuva napata sitten.


Aluksi en tunnistanut Laura Lepistöä kun hän istui Kinnusen / Keunen edustajan kammattavana, vaikka taustalla oli valtava mainoslakana hänen kuvallaan. Ymmärsin että Laura on mainoskasvo Simply Natural -hiuspidennyksille. Kuvassa hän istuu italialaisen meikkitaiteilijan käsittelyssä.


SKT-groupin 20-vuotis juhlanäytös oli huikea spektaakkeli. Kuvassa on naisten lyhyttä ja blondia hiusmuotia.


Pirteää, nuorekasta ja värikästä! Asialla jälleen SKT-group. Muiden hiusfirmojen näytöksiä en ehtinyt käydä katsomassa.


Amy Winehouse ei kuole koskaan, hänen muistonsa elää tällaisissa persoonallisissa kampauksissa. Uskokaa tai älkää, mutta minullakin oli aikoinaan suunnilleen samanvärinen violetti hiuskuontalo kuin mitä kuvan mallilla on. Ja samaan aikaan minulla oli vielä pidennyshiuksia. Oi niitä aikoja! 

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Viidestoista hiusartikkelini on julkaistu Indiedaysin sivustoilla!

Kevään ihana hiusmuoti. Tuossa artikkelissa on samoja jutskia mtä käsittelin jo täällä bloginkin puolella taannoin. Mutta nyt tarjottimella on myös hyvä ja kattava kuvamateriaali. Nauttikaa! :)

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Minikreppiraudoilla huikea tyvikohotus

Minikreppiraudoilla tehty tyvikohotus verrattuna tupeeraamalla tehtyyn tyvikohotukseen

Ehdin jo pohtia josko tekisin oman opetusvideon, mutta kun youtubesta löytyi niin näppärästi valmiita niin pistinpä sitten kolme tyvikreppauksen tutoriaalia näytille. Eli hiusten tyven kreppaaminen minikreppiraudoilla (miksei vähän isommillakin) on hyvä vaihtoehto tyvitupeeraukselle. Saat nopeasti ison tukan ja tyvi on liikkuvaisempi kuin jos se olisi tupeerattu. Sanoisin myös että on helpompaa tehdä tyvivolyymia raudoilla, tupeeraten on haasteellista saada tasainen nosto ja hiusten päällipinta sileäksi niin ettei mahdolliset tupeeraushiuslevyjen rajapyykit näy.

Minikreppiraudoilla tyven kohottamisen perusajatukset:
(Näitä ei ole mikään pakko lukea, voit vain katsoa videot. Aattelin vaan pistää jotain ohjetta kun videot ovat englanninkielisiä.)

- Ehkä mielekkäintä on tehdä tyvikohotus esikäsiteltyihin hiuksiin kuten suoriksi föönattuihin tai sileiksi suoristusraudotettuihin.

- Klipsaa päälaelta hiuksia pois tieltä paitsi jos haluat krepata myös niiden tyvet. Ehkä kuitenkin on styleskimpi vaihtoehto olla tekemättä pään korkeimmalle kohdalle kuohkeaa kohotusta eli ehkä parempi välttää pallopään tekemistä. Tosin itse käsittelin kaikkien hiusteni tyvet, pitihän sitä nyt kokeilla! Tyvikreppaustekstuuri ei mielestäni näkynyt häiritsevästi, siis päälaen alueella. Ehkä kuitenkin näkyviin jäävän kasvojen hiusrajan voisi jättää käsittelemättä. 

- Ehkä helpointa on jakaa hiukset kahtia pään leveimmän kohdan kohdalta. Sitten vain etenee kerros kerrokselta päälaen suuntaan ja päättää itse käsitteleekö päälaen alueen hiukset vai ei (alaosan hiuksia ei siis tarvitse huomioida ollenkaan). Jokaisen kerroksen kohdalla kannattaa hiukset käsitellä vaakasuorissa lyhyehköissä koholle suunnatuissa osioissa. Itse voi päättää painaako minikrepparit yhdesti vai kahdesti samaan tyveen. Jos yhdesti niin silloin tekstuuri tulee mahdollisimman lähelle päänahkaa ja jos kahdesti niin silloin toinen painallus tulee välittömästi ekan perään. Kaksi painallusta tuottaa luonnollisesti enemmän volyymia. Mutta jos sinulla on hyvin lyhyet hiukset niin tee vain yksi painallus, muutoin ei ehkä näytä hyvältä. 

- Kun olet krepannut sen mitä oli tarkoituskin voit vielä sormillasi möyhäistä tyviä. Silloin kreppaukset pörhistyvät entisestään ja sinä saat muhkeamman tukan. Tarvittaessa voit supsuttaa tyviin lakkaa tai alkaa tekemään kampausta, esimerkiksi nutturakampaus näyttää monasti kivemmalta kun tyvi on kohollaan eikä livo päänahkaa.


Malli tekee tyvikreppausta omiin hiuksiinsa. Lyhyt ja ytimekäs video.



Hiusammattilainen tekee tyvikreppausta mallin hiuksiin. Ei hirmu havainnollinen video, mutta ihan ok.



Nainen tekee tyvikreppausta omiin hiuksiinsa. Hyvin yksityiskohtiin menevä opetuksellinen video. Äksöni alkaa noin 4.30 kohdalla.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Rakastuin puikkokiharoiden hiustuotteilla tuunaamiseen


Puikkokiharrin syrjäyttämässä suoristusraudan

Olen ollut noin seitsemän vuotta suoristusrautojen ylin ystävä. Omien hiusteni viimeistelyssä olen useimmiten tarttunut, ylläris pylläris: suoristusrautaan. Sillä saa niin nopeasti kivaa ja kestävää jälkeä. Suokkarikiharat ovat sellaisinaan ihkut, mutta toimivat myös upeiden kampausten pohjalla hyvin. 

Olen ehkä vähän perässä hiihtäjä kun olen nyt vasta hankkinut käsiini puikkokihartimen. Jäin kyllä heti ihan koukkuun, vaikka hieman poltin peukkuani ekalla kokeilukerralla. Tein kaksoiskierteisiä spiraalikiharoita ja jätin äärilatvat suoriksi. Eli jokainen hiusosio kieputetaan itsensä ja puikon ympäri. Mielestäni puikolla saa suokkaria paremmin tyven nostettua ja kiharat / laineet tulevat möyheämmiksi. Niin ja kummallakin välineellä saa mukavan kestävää jälkeä.

Kiiltoa, silkkistä puikkokiharapintaa, liikkuvuutta, tyvikohotusta, otsalippa ja suorat latvat.

Puikkokiharat + Hard Head -lakka (Bed Head / Tigi)

Olen tässä innokkaana testaillut uusia viimeistelyvariaatioita puikkokiharapohjaan. Yllä olevissa kuvissa on tyvi nostettu terhakaksi suihkuttamalla sen alueelle lakkaa. Hard Head on aikasta tiukkaa tavaraa, joku kevyempi lakka voi olla aloittelevalle tyvisuihkijalle turvallisempi vaihtoehto. Mutta homma hoituu niin että kääntää pään ylösalaisin ja suihkii järjestelmällisesti koko tyvialueen samalla toisella kädellä vatkaten eli möyhien juuri lakattua kohtaa. Pään saa toki pitää pystyssäkin, mikään laki ei sitä kiellä. :) Sit vaan viimeistelyn edetessä tai lopuksi suuntaa päälliosan hiukset niin kuin haluaa. Minulla on vasemmalla jakautuvainen, takaraivo on muhkea ja otsalla on pieni lippa. Ja siis vastaus on ei, en lakannut pituuksia enkä myöskään latvoja. 

Mainittakoon vielä että pohjalla en taaskaan käyttänyt mitään lämpösuojatuotetta, vaikka periaatteessa pitäisi. Hiukseni ovat niin hyväkuntoiset että ne tulevat vaan yhteistyökykyisemmiksi kun niitä vähän lämpörasittaa. Samaan hengenvetoon pitää sanoa että hiusten hoitamisessa (shampoo, pois huuhdeltava hoitoaine, naamio, jätettävä hoitoaine) olen ahkera.

Mattapintaista rapsakkaa puikkokiharaa ja otsa paljaana.

Puikkokiharat + Matte Hed Gas (Fudge)

Suihkutin puikkokiharrettuihin hiuksiini kauttaaltaan "mattapääkaasua". Se on vähän niin kuin lakka, muttei sinne päinkään. :) Se antaa pitoa, muttei liimaa hiuksia liiaksi yhteen, ei siis tee patsastukkaa. Se antaa rapsakan rakenteen eli "korputtaa" hiusta sanan positiivisimmassa merkityksessä. Niin ja tuote jättää hiusten pinnan mattaiseksi, jopa peittää alkavan rasvaisuuden merkit. 

En tupeerannut hiuksia muuten kuin pikkuisen etukiehkuran tyveä että sain sen nousemaan ja pysymään pois kasvoilta. Valitettavasti tästäkään mainospläjäyksestä minulle ei makseta, mutta sanottakoon vielä että mattapääkaasu soveltuu kaikkiin pituuksiin ja myös miehille (esim viimeistelytuotteeksi suoristusraudoitetun tukan päälle).

Innostuin eniten rapsakkaan rapeasta rakenteesta, tukassani on vielä liikkuvuutta, mutta rapsakkuus tuo sen verran pitoa että saisin itselleni (ja niin saisit sinäkin) hetkessä loihdittua tyrmäävän nutturakampauksen yllä olevan kuvan lähtökohdasta käyttäen kiinnitykseen vain muutamaa pinniä. Sen kun nappaisi latvasta höllästi kiinni ja pyöräyttäisi pienen niskanyytin ja löisi siihen pari kolme pinniä.