sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kirsi ja upeat siksak -kiharat


Ohjeet


Huom! Postauksen kuvitus on suuntaa antava. Kuvia ei tule seurata orjallisesti vaan niistä tulee hiffata siksak -kiharan tekemiseen vaadittava tekniikka ja järjestelmällinen eteneminen työskentelyssä.

1. Päätä kuinka paksuja osioita työstät. Mitä suurempi osio, sitä löysempi ja isompi kihara. Mitä pienempi osio, sitä sippurampi ja pienempi kihara. Osiot voivat olla myös vaihtelevan kokoisia, mutta lopputulos on varmemmin onnistunut jos pyrkii tekemään suunnilleen samankokoisia osioita.

2. Työskentely aloitetaan niskasta vaakariveittäin. Kullekin vaakariville tulee x määrä osioita eli niin monta samankokoista osiota kuin mahdollista. Työskentely jatkuu vaakarivi vaakariviltä ylös asti.

Voit hahmotella vaakarivejä valmiiksi. Kuvassa on kolme vaakariviä eroteltuna muista hiuksista. 

3. Ota pätkä foliota ja rypistä se löysästi pitkulaiseksi eli ei tarvi olla ihan piikkimäinen. Eli mieluummin littana kuin pyöreä rypistysjälki. Taita foliotikku keskeltä hevosenkenkämäiseksi ja ala kiertää hiuksia siksak tyyliin sen ympärille. 

Kun vain hiusten latva on kiertämättä on aika ottaa klipsu tai pinni ja kiinnittää latva kiinni folioon. Katso kuvaa. Hiusten latva saa jäädä törröttämään oman onnensa nojaan. Eli ei ole tarkoituskaan että siksak -tekstuuri jatkuisi tasaisena tyvestä latvaan.


4. Painele suoristusrautdalla kevyesti hiuksilla päällystettyä foliopakettia. Älä liu´uta suokkareita, näin vältät keraamisen pinnan naarmuuntumista. Eli aina kun siirryt lämmittämään uutta kohta, avaa raudat, haukkaise kiinni uuteen kohtaan ja sulje raudat. Kihara muodostuu yllättävän nopeasti eli painelua ei tarvitse jatkaa pitkään.


5. Foliopaketin ei juurikaan tarvitse jäähtyä. Sen voi avata melkein heti painelun jälkeen. 

Kuvassa näkyy kuinka kivalta siksak -kihara näyttää. Äärilatvan voi jättää töröksi kuten kuvassa tai taivuttaa kaarelle suoristusraudalla. 


6. Osioiden sijoittelu omilla vaakariveillään noudattaa tiiliskiviseinäperiaatetta. Eli kuten kuvassa näkyy niin ylemmän rivin keskimmäinen osio tippuu alemman rivin ositusten väliin peittäen päänahan. Kolmosriville tulevat osiot taas tulevat peittämään kakkosrivine ositusten rajat.

7. Työskentelyn nopeuttamiseksi kannattaa tehdä useampi hiuksilla päällystetty foliopaketti perä jälkeen ja vasta sitten alkaa suoristusraudoilla lämmittely. Ensin lämmitelty onkin varmana aukaisuvalmis siihen palattaessa kun se saa rauhassa jäähtyä sillä välin kun muita foliopaketteja lämmitellään.


8. Jatka työskentelyä samaan malliin.


9. Päästäessä lähelle päälakea osioiden tiiliskiviseinätyyppisyyttä tulee soveltaa, sillä pään ympärys kapenee ylöspäin mentäessä.


10. Päälaen osiot kannattaa asetella niin että:

- haluttu jakauksen paikka toteutuu.
- valmiiseen hiusviimeistelyyn ei jää kiharattomia aukkoja.
- foliopakettien alkupäät asettuvat kellonviisarimaisesti päälaen keskipisteen ympärille. Pään vasemmalle ja oikealle puolelle sojottavien pakettien välimaasto voi olla siksak-jakaus. Silloin päänahka ei tule paljoa esille valmiissa viimeistelyssä.

Ps. Jos tämä kohta meni yli hilseen, voit tehdä osituksen miten lystää.


10. Huomaa kuinka otsalla lepäävä foliopaketti on tehty ympäristöään isommalla osiokoolla. 


11. Huomaa kuinka valmis otsakihara on ympäristön kiharoita suurempi. Huomaa kuinka kihara suuntautuu sivulle eikä ärsyttävästi keskelle kasvoja. Huomaa myös pikkujakaus kiharan toisella puolella. Jos olet tyytyväinen kiharapehkoosi, voit julistaa kampauksesi valmiiksi.


Valmis kampaus takaa. Huomaa kuinka siksak -kiharoiden latvat ovat villistä törröllään syystä että niitä ei ole käsitelty millään lailla.


12. Jos kiharasi eivät asetu ihan napakympisti tai muutoin haluat etuosaan vaihtelua, voit pinnittää suortuvan tai pari mielekkääseen kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti