perjantai 4. marraskuuta 2011

Tiina ja puolipitkän tukan kampaus suoristusraudalla


Ohjeet


1. Lue ensin aikaisempi blogiartikkeli, jossa ohjeistetaan suoristusrautakiharoiden tekemistä.

2. Päätä jakautuvaisen kohta ja etuläpän koko ja puoli. Tee kokopään kiharat samaan tapaan kuin pidempäänkin hiuskuontaloon. Huomaa että suoristusrautaa (keskileveä) ei ehdi pyörittelemään itsensä ympäri kovin montaa kertaa, koska hiuspituus ei anna myöden. Oikeastaan pyörittelyä tulee lyhyimmissä kohdissa puoli kierrosta, semipitkissä yksi ja pisimmissä puolitoista. Ja pyörittelysuunta on siis kaikki sisään päin -periaatteella.

3. Ja sitten on taika-aika. Niin ihmeellistä kuin se onkin niin normikiharoista saa harjaamalla postauksen mukaisen viimeistelyn. Ensin harjataan hiukset auki. Sitten kuljetetaan apukättä kaulan ympäri ja harjataan samalta kohdalta toisella kädellä äärilatvat ylös. Eli apukäsi painaa tyvipituuksia kiinni päänahkaan niin ne eivät liiku sillä aikaa kun latvoja harjaillaan ylöspäin. Samalla kaula-alueelle muodostuu kaunis notkelma.

Huom! Siis kyllä se on totta, että hiusten latvat raudoitettiin taipumaan sisäänpäin ja ne stailattiin ulospäin. Toki voit raudoittaa ulospäin taivutellen, mutta silloin tyveen tulee hyvin vaatimattomat volyymit. Ja jos hiuksissa on kerrostusta niin päällipituudet eivät asetu samalla lailla kauniisti.

Huom! Jos hiuksissa on kerrostusta niin tämä kampaus ottaa muotonsa helpommin kuin jos kerrostusta ei ole.

4. Suoristusrautakiharat palaavat mielellään alkuperäiseen asentoonsa, joten kannattaa lakata hiukset muotoonsa kevyen pidon lakalla. Tämä lakka antaa siis joustavan kiinnityksen, mutta hiusviimeistelyn muoto ei kuitenkaan lähde karkailemaan ei-toivottuun suuntaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti