torstai 1. joulukuuta 2011

Sanni ja ponnarikampaus pikkujouluihin


Ohjeet


1. Laita takaraivolta ympyrän muotoinen alue ponnarille.


2. Miellä hiuspohja tikkatauluna. Ota ponnaripohjan ympäriltä kehän muotoinen osio. Eli jos ponnaripohja on tikkataulussa numero 10 niin kehä on numero 9. Tupeeraa kehän hiusten tyvet 4-6:ssa vierekkäisessä osiossa niin että tupeeraus suuntaa hiukset kohti keskiötä eli ponnaria. Yhdistä kehän tupeeratut hiukset alkuperäiseen ponnaripohjaan ja tee pientä silotusta harjalla. Kiinnitä hiuslenksulla.

Huom! Päätä itse kuinka monessa numerokehässä tupeeraat hiusten tyvet. Aloittelijan on ehkä helpompi saada muotovalio ja muhkea ponnarikampaus aikaiseksi kun hän tupeeraa monessa (esim 3-4) numerokehässä. Kokeneempi pärjää kehillä 9 ja 8 eli kuvaohjeiden osoittamalla tavalla.


3. Tupeeraa ulommaisen eli viimeisen kehän hiusten tyvet kuudessa osiossa.


4. Liitä ulommaisen kehän tyvestä tupeeratut hiukset ponnarikokonaisuuteen. Silota hiusten pintaa harjalla. Kiinnitä hiuslenksulla.

5. Tarkastele aikaansaannostasi. Jos tuli muotopuoli lopputulos, möyhennä haarukalla tai venytä lättänöitä kohtia muhkeammaksi. Jos tuli kauttaaltaan liian vaatimaton muhkeus, venytä päällikerroksen (eli ulommaisen kehän) hiuksia löysemmälle.

6. Ota ponnarihännän alta ohut hiusnippu ja pyöritä se ponnarityven ympärille. Kiinnitä pinneillä ja lakalla. Huomaa että hiuslenksu peittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti