perjantai 22. huhtikuuta 2011

Sofia ja korkeaksi tupeerattu kreppitukka


Ohjeet

1. Lähtökohtana oli aiemman postauksen hennosti krepattu tukka otsakiehkuralla.

Huom! Verratkaapa tupeeraamatonta ja tupeerattua kreppitukkaa. Eikö olekin ihmeellistä miten pienellä vaivalla kreppitukasta saa entistä isomman ja näyttävämmän?

2. Erottele takaraivolta suuri ympyrän muotoinen alue. Takatukka, sivujen tukka ja etuosan tukka jäävät siis vapaaksi.

3. Tupeeraa ympyräalue aloittaen edestä työskentelysuuntana taaksepäin. Erottele vaakasuoria muutaman sentin levyisiä osioita, jotka tupeeraat yhtenäisinä levyinä. Tupeeraus tulee vain tyveen esimerkiksi viiden sentin matkalle.

4. Lakkaa tupeeratut tyvet. Eli suuntaa lakkasuihku vain tyveen, ei pituuksiin. Voit aloittaa vaikka ympyrän takaosasta ja edetä levy levyltä eteenpäin. Aina kun yksi levy on suihkittu tyvestä, se kannattaa muotoilla sormin lähelle lopullista muotoaan eli pontevaa kaarevuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa levyn reunojen venyttämistä niin että ne sulautuvat tupeeraamattomiin hiuksiin. Jos onnistut tekemään kaikista levyistä pontevan kaarevia niin päällimmäinen levykin asettuu kauniisti paikoilleen kuin itsestään ks. kuvat. Silota ainakin pintahiukset vielä aukikampausharjalla.

Vinkki: Jos tupeeraus katoaa melkein sitä mukaan kun sitä tekee, niin kannattaa ensin suihkia ympyräalueen hiusten tyveen kevyen pidon lakkaa antamaan karkeutta ja pitoa.

Vinkki: Jos tupeerauksesta tuli muotopuoli tai lässähtäneen näköinen, hae keittiöstä haarukka. Möyhi tupeeraus tyvestä pitäen kohdilleen ja kiinnitä lakalla. 

5. Suihkuta vähän lakkaa pintahiuksiin, lähinnä ympyräalueen päälle. Tarkoitus on saavuttaa näkymätön kiinnitys, ei valmistaa pyöräilykypärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti