sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Yleisinfoa kampausmalleille

HAKU: Noin 15-30-vuotiaat nätit ja nuorekkaat naispuoleiset kampausmallit ovat jatkuvassa haussa. K & K-päiviä eli kampaus- ja kuvauspäiviä järjestetään noin 1-3x / kk. Hiukset saavat olla pituudeltaan lyhyet, puolipitkät tai pitkät. Pysyviä mutoksia ei tehdä, vain kampauksia.

Haku tapahtuu lähettämällä minulle s-postia osoitteeseen: vivi.wallenius@gmail.com. Liitä viestiisi tuore kuva, jossa näkyy ainakin kasvosi ja hiuksesi. Kerro puhelinnumerosi ja mihin aikoihin olet yleensä käytettävissä. Kerro myös jos haet ennalta ilmoitetulle K & K -päivälle.

K & K -PAIKKA: Kampaukset ja kuvaukset suoritetaan pääsääntöisesti Tampereella ydinkeskustassa parturi-kampaamo Amadeossa (Näsilinnankatu 23 B, 2krs). Sisälle pääsee summeria soittamalla. Amadeo on ystävättäreni Taijan liike, jota lainaan K & K -tarkoituksiin. Taija saattaa olla samaan aikaan tekemässä asiakkaitaan. Ilmoitan erikseen jos paikka on joku muu kuin edellä mainittu.

MINÄ: Tamperelainen naispuoleinen parturi-kampaaja ja tukkabloggaaja. Puhelias, mutta keskittymisen focus onnistuneiden kuvien tekemisessä.

YHTEYDENPITO & BUUKKAAMINEN: Käyn huolellisesti läpi kaikki hakemukset. Otan yhteyttä sopiviin malleihin yleensä  silloin kun seuraava K & K -päivä on kiikarissa tai kun olen jo valmis buukkaamaan. Aluksi kyselen hiustensa puolesta sopivilta malleilta ryhmämeilillä heidän aikataulujaan. Ehdotan yleensä la- ja su-päiviä klo 9.00 - 18.00 väliltä. Joskus teen malleja myös arkipäivinä. Yhtä mallia tarvitsen yleensä 3-4h. Kun sopiva poppoo on kasassa tietylle päivälle, hoidan lopullisen buukkauksen. Yritän toimia mahdollisimman nopeasti, ettei mallien tarvitsisi olla stand by -tilassa.

Yhteydenpito tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostitse. Ilmoitan puhelinnumeroni viimeistään silloin kun buukkaaminen on ajankohtaista. Yhteydenotot puhelimitse vain pakkoraossa. Olen valitettavasti aika kiireinen enkä yleensä ehdi viestimään henkilökohtaisesti, mutta harrastan ryhmämeilejä. On tärkeää että informaatio kulkee. Kannattaa myös seurata blogin puolta ja erityisesti Hiusmalli haussa - tunnisteen postauksia.

KUVIEN KÄYTTÖ & KÄYTTÖOIKEUDET: Kuvia käytetään Tukka hyvin, kaikki hyvin -blogissani, Indiedays.comin sivuilla, mainostarkoituksissa ja mahdollisesti myös muissa asiallisluontoisissa yhteyksissä. Tulemalla malliksi myöntää minulle kuvien käyttöoikeudet. Kuvia ei ole mahdollista saada omaan käyttöön, sillä niiden julkaisufoorumit ovat rajatut. Kuvista voi nauttia niiden julkaisusivustoilla. Kuvat / kuvasarjat julkaistaan yleensä kahden viikon kuluessa niiden ottopäivästä.

MITÄ MALLI SAA: Kokemuksen mallina olosta, kivan kampauksen, kuvansa (yleensä) kaiken kansan ihailtaviksi suosituille nettisivustoille kuten Indiedays.comiin ja / tai Tukka hyvin, kaikki hyvin -blogiin. Yhdelle mallille tehdään yksi tai useampi kampaus, niistä otetaan työvaihekuvat. Viimeinen kampaus jää mallille kotiin vietäväksi. Jos mallille on tehty vain esimerkiksi lisäkekampauksia niin silloin poistan lisäkkeet ja teen mallille pikakampauksen hänen omista hiuksistaan kotiin vietäväksi.

VALMISTAUTUMINEN & MUKAAN OTETTAVAT TARPEET:

Hiukset: Saavu kuvauspaikalle puhtailla ja kuivilla hiuksilla. Tyvikasvu tai haalistunut hiusväri ei yleensä ole ongelma. Mainitsethan haussasi missä kuosissa tukkasi on, jos sitä ei ole kuvastasi helposti havaittavissa. Kerro myös jos sinulla on pidennys.

Meikki: Siistin ja raikkaan meikkipohjan voit tehdä jo kotona. Otathan meikkiarsenaalisi mukaan. Voimme käyttää sinun tai minun meikkejä lisäehostamiseen. En ole koulutukseltani meikkaaja, mutta olen tehnyt asiakkailleni mm häämeikkejä. Ilmoitan erikseen jos tarvitsen sinut paikalle täysin ilman meikkiä tai kokonaan valmiiksi meikattuna. Jos en ilmoita mitään, saavu paikalle valmiilla meikkipohjalla.

Vaatteet: Mallit näkyvät kuvissa yleensä max vyötäröstä ylöspäin. Ota mukaasi nuorekas, puolijuhlava tai muodikkaan arkinen, mielellään yksivärinen, ei liian koristeinen, ei-ryppyinen, vähintään minihihainen paita tai mekko. Pienet tai poolokaulukset eivät käy, mutta liian antoisiakaan kaula-aukkoja ei tule harrastaa. Tärkeintä on että kampaukselle jää tilaa. Jos sinulla on tumma tukka, valitse vaate jota vasten hiuksesi vielä erottuu.

Voit ottaa myös useampia vaatevaihtoehtoja mukaan. Pyydän erikseen jos tarvitsen päällesi jotain muuta kuin edellä mainitsemani kaltaisia vaatteita. Ilmoitan myös jos käytämme minun hankkimiani vaatteita. Vaatekoko voisi siis olla ihan hyvä mainita.

Kynnet: Kynsien tulisi olla siistit ja mahdollisen lakan sointua vaatevalintoihisi. Kynnet saattavat näkyä varsinkin vaihehiuskuvissa, jos pitelet jotain hiusosiota samalla kun minä kuvaan. Mahdollisten rakennekynsien tulee myös olla siistit ellei olla tarkoituksella kuvaamassa rähjäistä lookkia.

Korut: Ainakin vaatteisiisi sointuvat korvikset. Minullakin on aina mukana jotain valikoimaa.

Yleistä: Olethan ajoissa ja varautunut olemaan käytettävissä 3-4h (jollei toisin sovita). Kannattaa tankata kotona niin jaksaa olla pirteä ja kärsivällinen. Kuvaustilannetta ei tarvitse jännittää, edeltävää kokemusta ei tarvitse olla. Ohjaan asennot ja luon puhumalla tarvitut ilmeet kasvoillesi. Kuvaustilanne sisältää paljon odottelua ja valon, kameran sekä mallin säätämistä. Jos haluat oikein panostaa niin voit harjoitella kotona kauniita ilmeitä peilin edessä.

Toisinaan teen useampaa mallia yhtaikaa. Toisella saattaa olla esim rullaus kuivumassa ja sillä välin työstän toista eteenpäin.

LOPUKSI: Hauskoja ja antoisia hiushetkiä luvassa, tervetuloa malliksi! Eikun hakemus vetämään! :) Tämä yleisinfo kannattaa aina käydä läpi ennen malliksi tulemista. Ilmoitan erikseen jos jotain tehdään erilailla kuin mitä olen tässä kirjoittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti