lauantai 7. heinäkuuta 2012

Elijas ja minisuoristusrauta hiusviimeistelyssä

Jälkeen
Tämä vinkki on toteutettu miehen tukkaan, mutta minisuoristusrauta pelittää yhtä hyvin molempien sukupuolien hiuksissa. Minisuoristusrauta on pienikokoinen suoristusrauta, jonka levyt ovat noin senttin parin levyiset.

Lyhyiden hiusten muotoilua minisuoristusrausalla


Ennen
1. Lähtökohtana ovat kuivat hiukset, joissa on jotakin lämpösuojatuotetta. 

Huom! Itse en ole ollenkaan orjallinen lämpösuojatuotteiden käyttäjä. Tärkeintä on saada hieno lopputulos rasittamatta hiuksia kohtuuttomasti. Esimerkiksi oma lasimainen platku tukkani ei ole mennyt huonoon kuntoon, vaikka en ole juurikaan lämpösuojatuotteita käytellyt (käytän kyllä hyviä hoitotuotteita). Toisin sanoen: miksipä käyttää jotakin tuotetta turhaan? Sitten on taas niitä, joilla on kuivat ja hamput hiukset. Heille sanon, että käyttäkäähän lämpösuojaa ja hoitakaa hiuksianne laadukkailla tuotteilla.

Jälkeen
2. Kun minisuokkarit ovat lämmenneet, on aika pistää hösseliksi. Miesten hiuksia laitettaessa pitää varoa ettei tule tehneeksi tyttöpoikaa eli poikaa, jonka hiukset näyttävät tytön hiuksilta. Pari tapaa välttää tämä ikävä ilmiö:

- Jos käsittelet kaikki hiukset, älä kohota tyveä. Ja nyt puhutaan siis pidemmistä hiuksista kuin mitä Elijaksella on. Jos kohotat tyven kauttaaltaan, saat melko varmasti pyöreän pörheän lampaan aikaiseksi.

- Jos haluat kohottaa tyveä, niin kohota vain paikallisesti. On turvallista kohottaa vaikkapa vain päälaen hiukset tai koko keskikiskon hiukset sivujen jäädessä litteiksi. Eli kokonaisvaikutelmaan jää kulmikkuutta mikä on yleensä tavoiteltava asia miesten hiuksissa. 

- Puolipitkät hiukset voi taivuttaa vain latvoista.

2. Jaa päälaen hiukset noin kuuteen about yhtä suureen vaakasuoraan osaan. Käännä otsalla oleva osio kasvoille päin, älä kohota tyveä. Eli liu´uta rautaa kuten suoristettaessa hiusta ja tee vasta latvasta pieni kaarros. Loput osiot tehdään rulliksi. Eli rauta tyveen ja tiukka kiepautus takaraivon suuntaan, jolloin tyvi kohoaa ja latva kääntyy rullalle.

Jälkeen
3. Sitten seuraa tärkein vaihe eli lopullinen stailaaminen. Voit kammata tai harjata hiuksia, mutta älä ihmettele jos kokonaisuus näyttää pörhöpäältä. Kiharatestuuri laajenee kun sitä pöyhii. Kannattaa siis opetella litistävän / ohjailevan kampaamisen taikka harjaamisen salat. Kyseessä ei ole sen kummempi juttu kuin se, että toista kättä kannattaa käyttää litistelijänä ja painelijana siinä missä työvälinettäkin. Ja siis harjailu tai kampailu eivät ole välttämättömiä toimenpiteitä.

4. Ota herneen verran tiukkaa vahaa, hiero käsiin ja muotoile hiukset vapaankädentekniikalla eli juuri niin kuin miten haluat. Vahaa voi ottaa lisää jos siltä tuntuu. Tärkeintä on katsoa peiliin (edestä, sivusta, takaa) ja pitäytyä siinä mikä näyttää hyvältä. Suurin osa vahoista on siitä kivoja kavereita, että ne antavat harkinta-aikaa, kun hiuksia voi veivata ja veivata kunnes on tyytyväinen. Etulippa kannattaa stailata niin että se on mahdollisimman kasvojenmyötäinen ja litteä. Mutta tosiaan kaikki käy mikä hyvältä näyttääpi. Lopuksi voi supsuttaa hieman lakkaa.

Jälkeen

Kyllä vain, näinkin lyhyeen tukkaan saa uuden lookin minisuoristusrautojen ja muotoilutuotteiden avulla. :)

5 kommenttia:

  1. Höm...
    Minulla on pitkähiuksinen mies. Hiukset hulmuaa vyötärölle. Heillekin hiusvinkkejä, kiitos.
    Saradonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saradonna!

      Oih, onpa miehelläsi upean pitkät hiukset! Kokosin sinulle muutaman linkin, jotka voivat inspiroida:

      http://www.youtube.com/watch?v=I-8yxF6k3E0 (paljon kuvia vaihtelevan pituisista ja mallisista miesten pitkistä hiuksista. enempi leikkaus + väri -osastoa, vähempi stailausvariaatioita.)

      Poista
    2. http://www.youtube.com/watch?v=S6HTsrcGyT4&feature=related
      (mies laittaa superpitkät hiuksensa niskanyytille.)

      Poista
    3. http://www.youtube.com/watch?v=w7LUJW9Dayg&feature=relmfu

      (mies laittaa lettikiharaiset kutrinsa ponnarille.)

      Poista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=BbcAi2mwSNY&feature=channel&list=UL

    (mies tekee itselleen kaksi lettiä)

    VastaaPoista