keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Hiusartikkeli nro 21 julkaistu indiedays.comissa

Heipsan kaikki! Onko luottokampaaja hakusessa? Raapustin indiedaysin artikkeliini aikasta kattavat löytämistä edistävät neuvot. Niitä kannattaa hyödyntää itselle sopivan hiusammattilaisen haussa.

Näin löydät luottokampaajan

6 kommenttia:

  1. Hei, Saisikohan esittää postaustoiveen? En tiedä, oletko jo aiheesta kirjoittanut, mutta toivoisin pientä osviittaa siitä, minkä tyyppinen leikkaus/ millaiset hiukset sopivat parhaiten millekin kasvotyypille? Olen pähkäillyt oman tukkani kanssa nyt, kun tuntuu että se näyttää aina parhaalta (ja silti vain niin järkyttävän tylsältä liimaletiltä) nutturalla. Jos pidän hiuksia auki, tuntuu että koko naama "roikkuu" :D.

    Blogistani löytyy muutamia kuviakin: http://mrslchoco.blogspot.fi/2012/06/blogimaailma-goes-30.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Angelina Jolien näköinen neito!

      Toiveesi on erittäin hyvä ja yleishyödyllinen. En osaa sanoa milloin tartun tähän, mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Ne joilla on kiirus saada vastauksia, voivat lainata tai ostaa kauneuskirjoja, jotka perehdyttävät asian ytimeen.

      Näkemieni kuvien perusteella sinä Choco vaikuttaisit ovaalikasvoiselta. Eli sinulla on täydelliset kasvonpiirteet ja periaatteessa kaikki mallit sopivat sinulle.

      Jos sinusta tuntuu, että nykyinen leikkauksesi on epämairitteleva niin kokeilepa kerrostusleikkausta ja / tai sivuille pyyhkäistävää pitkähköä etutukkaa. Kyseiset muutokset kohottavat hiuksia, eivätkä ne matele enää päälakea pitkin.

      Itsestänikin tuntuu liimaletiltä ja valunaamalta, jos minulla ei ole kerrostusta tai edes sivuetutukkaa.

      Poista
  2. Heippa! Olen ihan uusi lukija, joten varmasti näistä aiheista jo löytyy postausta, en vain osannut etsiä/löytänyt :) Pyytäisinkin siis vinkkejä, mitä tehdä kuivalle tukalle, kun tuntuu että menee vain huonompaan suuntaan, vaikka miten yritän hoitaa ja jätin värjäyksen. :( Pesen shampoolla joka toinen päivä, joka toinen päivä käytössä pelkkä hoitoaine ja kaksi kertaa viikossa hiusnaamio (Doven joku hellä, jota yritän käyttää juur kuin purkissa lukee :). Ennen värjäyksen lopettamista tukka NÄYTTI vielä hyvä kuntoiselta, nyt näkyy selvästi katkeamia ja on kuivahtanut reippaasti siitä mitä oli. En käytä mitään fööniä tai suoristusrautaa tai muutakaan, hiuksia pidän kiinni soljella. Tukka tuntuu hyväkuntoiselta, mutta näyttää huonolta. Siis mitä tehdä?

    Entäpä sitten kampauksia tällaiselle puolipitkälle hiukselle? Mulla on just just olkapäihin ylettyvä kuontalo, jota en osaa laittaa kuin soljella kii tai saparoille. :D Kampauksen pitäisi olla HELPPO ja käden käänteessä tehtävä, mulla kun on vuoden ikäinen tyttö ja kovasti jo vauhdissa ja tuhmiaan tekemässä, jos äitillä menee liian kauan peilin edessä. :)

    Entä sitten vielä onkohan ideoita, miksei hiukseni kasva yli olkapäiden? Olen useamman vuoden niitä yrittänyt kasvattaa, ja kasvaakin ihan älytöntä vauhtia (siis värjätessä joutuu 2 viikon välein värjäämään tyven, kun juurikasvua näkyy jo semmoinen 1,5cm), mutta ilmeisesti katkee juuri olkapään kohdalla? Luonnollisesti leikkautan silloin tällöin huonokuntoiset pois, muttei siitäkään apua. :/ En tosin käy kampaajalla kuin ehkä 4krt vuodessa. Auta tyttöä hädässä ja kiskaise takataskusta joku ihmeaine, jolla saan ihanan pitkän hyväkuntoisen kuontalon! :D

    Kiitti sulle jo etukäteen! :)

    Ano

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ano!

      Hieno juttu että olet liittynyt lukijakaartiin! Vastaan pohjaten kertomiisi asioihin. Parhaan vastauksen pystyy antamaan jos näkee ihmisen ja pääsee koskettelemaan hiuskuontaloa.

      - Hiukset kasvavat keskimäärin yhden sentin kuussa, sinulla kasvu on reippaampaa. On yksilöllistä kuinka vanhoiksi hiukset kasvavat. Esimerkiksi jos hiukset kasvavat sentin kuussa ja elävät kaksi vuotta niin silloin hiusten maksimitaksi tulee 24 senttiä, kun hiusta ei leikata yhtään. Jos hiukset kasvavat sentin kuussa ja elävät kolmivuotiaiksi niin maksimimitta on 36 senttiä. Vaikuttaisi siltä että sinun hiustesi elinkaari ei ole kovin pitkä eli vaikka hoitaisit hiuksiasi miten niin mitassa se ei näy. Jos haluat pitkät hiukset ota pidennys tai ala käyttämään hiuslisäkkeitä. ps. Hiusten leikkaaminen ei vaikuta hiusten kasvuun sitä lisäävästi. Se vain saa päähän jäävät hiukset näyttämään paremmilta kun huonokuntoinen latva on napsittu pois.

      - Jos ymmärsin oikein niin sinulla on puolipitkä tukka, joka on kokonaan luonnonvärinen tai korkeintaan latva on vanhan värin jäljiltä. Et ota kemiallisia hiuskäsittelyjä, et altista hiuksia lämpökäsittelyille, mekaanista käsittelyä on vähän ja vesipesun / -hoidon teet joka päivä.

      Fakta on se, että hiustesi ei pitäisi olla huonossa hapessa, koska et juuri rasita niitä millään tavalla. (Metallinen solki voi kyllä katkoa hiuksiasi.) Veikkaan että hiuslaatusi on kuivahko ja ehkä pintapörröinen. Päivittäinen vedellä lutraus tuntuu hyvinkin aktiiviselta tiheydeltä. Onko päänahkasi rasvainen vai miksi tunnet tarvetta vesikäsitellä hiuksesi noin tiuhaan tahtiin? Kokeilepa vähentää vesikäsittelyjen määrää.

      - Hiusten hoidosta. Kuiviin hiuksiin, lähinnä latvoihin voi laittaa myös suihkemaista tai voidemaista jätettävää hoitoainetta, näin ollen vesirasitus vähenee. Fakta on se, että halpistuotteet harvoin vetävät vertoja kampaamoliikkeissä myytäville tuotteille. Käypä siis kampaamossa kysymässä mitä sinulle suositellaan. Erittäin laadukas ja tehokas sarja on Kerastase, jolta löytyy eri kuivuus / herkkyystason omaaville hiuksille oma naamionsa. Mutta asiantunteva kampaaja kyllä suosittelee sinulle jotain sopivaa kun näkee hiuksesi. Muista kuitenkin että mikään tuote ei muuta hiustyyppiäsi, kyse on vain hoitovaikutuksista.

      - Tuli mieleen, että lapsen saantiin liittyvät hormonaaliset tekijät voivat myös vaikuttaa hiustesi kuntoon. Monasti raskausaikana hiukset elelevät loistokauttaan ja synnytyksen jälkeen tulee kuoppa.

      - Näkemättä hiuksiasi sanoisin että jatka värjäämistä, se saa hiuksesi näyttämään parempikuntoisilta (ja nyt ei puhuta rankoista valkaisuista). Ja kun sinulla on hyvät hoitotuotteet niin mitään probleemia ei pitäisi tulla, vaikka hiuksesi olisivat kuinka korput tällä hetkellä. Fööni (+ esim pyöröharja) ja suoristusrauta ovat myös kivoja kavereita, koska niillä saa hiukset stailattua terveen ja kiiltävän näköisiksi.

      - Ja sitten vielä niistä kampauksista. Mielestäni kaikkien pitäisi leikkauttaa itselleen sellainen hiusmalli, joka tukee hiusten muotoilua tai tekee sen tarpeettomaksi. Se mikä sinulle sopii riippuu monesta tekijästä, mm kasvojenmuodosta ja tyylistäsi. Suosittelen kuitenkin, ettet juurikaan lyhennä hiuksiasi vaan kerrostat sitä, jolloin hiuksesi laskeutuvat kauniisti ja näyttävät tuuheammilta koska nousevat sitten paremmin tyvestä. Kun sinulla on hyvä malli, pääset helpolla, voit vaikkapa käydä lähes kuivat tai kuivat hiukset läpi ilmakihartimella samalla taivuttaen latvaa hieman sisään- tai ulospäin. Tai voit suihkuttaa jotain rakennetta antavaa tuotetta ja vain puristella hiuksesi kuosiin.

      Toivottavasti vastauksestani oli sinulle apua, kysy jos on vielä jotain mitä haluat tarkentaa. Ihania hiuspäiviä sinulle ja iloisia hetkiä lapsukaisesi äitinä!

      Poista
    2. Joo siis mulla rasvoittuu päänahka/tukka, jos jätän päivän pesun väliin. Ehkä siirryn siis kuivashampooseen, vai kuivattaako sekin tai muuta? :) Siks lisäks mulla on tosiaan otsatukka, ja pakko kastella vähintään se, jotta saan sen alas yön jäljiltä :D

      Leikkaukset ei meikäläisen kuontaloon jeesi. Mulla on niin piikkisuora tukka, että jollei sitä jotenkin laita, se näyttää.. no, kamalalta. Ja sitte mennään tietty omaan nirsoiluun, mutta kun minä en tykkää siitä, minkä tuntuisiksi hiukset menee lakkoja, vahoja tai puutereita käyttäessä :D Niin että näin ollen tän takia lähinnä tökin tukkaa saparoille tai soljella kiinni.

      Lapsesta tämä ei johdu, että tukka näyttää miltä näyttää ja ettei se kasva. Lakkasi kasvamasta joskus parin kympin tienoilla ennen raskautta. Raskausaikanakaan en nyt sen isompia muutoksia kuontalossani huomannut, tukkaa vaan ei tippunut niin kuin normaalisti ja sitten sitä tippuikin reippaammin, kun imetyksen lopetti :) Sehän kai kuuluikin nyt asiaan.

      Niin ja minä siis käytänkin hoitoaineen joka toinen päivä niin on kampaamon tuote, olisiko ollut jotain Lifetexiä tai vastaavaa, se on ollutkin tosi hyvä. Tuo Doven hiusnaamio tekee kanssa selvästi hyvää tukalle. Kaippa sitä pitäisi käydä hakemassa ihan shampookin kampaamosta.

      Hei miten muuten onko totta, että silikonia sisältävät shampoot jotenkin kerääntyvät tukkaan niin, ettei väri enää tartu? :D Kuulin joskus ihan vaan kaverilta tämmöisen ja sitä on nyt väännetty ja mietitty ties miten pitkään, että pitääköhän paikkaansa. :D

      Poista
    3. Heissan jälleen!

      - On hyvä ajatus korvata osa vesipesuista kuivashampoolla (teollinen tai itse tehty ks http://vivi-thkh.blogspot.fi/2012/05/kuivashampoot-keittiosta.html)

      - Rasvoittuvan tukan shampoo voisi olla hyvä, esim kerastase (kyllä kerastase on lempparisarjani hiusten hoidossa)

      - Kun käytät hoitoainetta / naamioita, vältä viemästä tuotetta hiusten tyveen ja päänahkaan. Rasvoittuminen ja littahiuksisuus vähenee.

      - Joskus auttaa kun antaa hiusten rasvoittua rauhassa pesemättä monta päivää, tosin ainahan tällainen pesuloma ei ole mahdollinen.

      - Haluan uskoa että sinulle löytyy leikkausmalli, joka näyttää hyvältä laittamatta tai lähes laittamatta.

      - En itsekään diggaile hiustuotteiden tuntua hiuksissa. Onneksi on olemassa tuotteita, jotka eivät tunnu tai juurikaan tunnu. Kerastasen muotoilutuotteet ovat keveitä ja hoitavia.

      - Sitä juuri tarkoitin että lapsen saannin kanssa on tuo "tukkaa ei juuri irtoa, sitten irtoaa reippaasti" - ilmiö. Pituuskasvuun lapsensaanti ei vaikuta.

      - Jotkut silikonit käyttäytyvät niin että värin tarttuminen huononee tai estyy, toiset silikonit eivät tuota ongelmia. Eli olitte molemmat oikeassa. :)

      - Toivottavasti näistä kommenteista oli apua.

      Poista