maanantai 12. joulukuuta 2011

Erika ja ballerinan nuttura


Ohjeet


(0.) Jos kaipaat lisävolyymia, juoksuta kreppirautaa nopeasti kaikkialla hiuksissa. Suosittelen tätä työvaihetta varsinkin ohuthiuksisille.

1. Erottele otsalta etutukkamainen puoliympyrän muotoinen alue. Laita loput hiukset ponnarille takaraivolle.

2. Jaa ponnarin hiukset kuuteen yhtä suureen osaan. Tupeeraa jokainen osio koko pituudeltaan, ensin tyvi sitten pituudet ja lopuksi latva. Osioista tulee pehmeän karvaisia sarvia.


3. Palauta mieleen tippaleipätekniikka. Ballerinan nuttura on vastaava nuttura kuin linkin takaa löytyvä tippaleipänuttura. Eroina on se, että ballerinaversiossa on vähemmän osioita ja ne on esikäsitelty tupeeraamalla. Erona on myös se, että yksittäisiä osioita ei kierretä piukoille kierteille vaan hyvinkin löysille lörppänöille. 

Miellä ponnarityvi kellotaulun keskiönä. Täytä ykkösosiolla "piirakansiivu"  klo 12-2. Täytä kakkososiolla siivu klo 2-4. Täytä kolmososiolla siivu 4-6. Täytä nelososiolla siivu 6-8. Täytä vitososiolla siivu 8-10. Täytä kutososiolla siivu 10-12. Idiksenä on siis tehdä puolipallon muotoinen muotovalio nuttura.

Jokainen tippaleipälöity osio kannattaa ensin esikiinnittää muutamalla pinnillä. Lopuksi kannattaa ottaa silmä käteen ja katso millainen kuuden osion kokoonpanosta tuli. Lopuksi on helppo muokata nutturan muotoa lisäpinnien avulla.


4. Ota etuosan hiukset hyppysiisi ja ohjaa ne lakkaa ja painaumia jättämättömiä klipsejä apuna käyttäen yhtenäisenä laattana otsalle. Otsalaattaan voi venytellä lopuksi vielä railoja niin se ei jää niin kypärämäiseksi.

Sitten käsitellään vielä etuosan hiusten latvat. Eli ohimon kohdalla voi tehdä taitteen, jos se auttaa hiusten ohjaamista kohti nutturakeskiötä. Ei siis ole pakko. Latvat voi vain kuljettaa lopulliseen sijaintiinsa lakkaa ja painaumia jättämättömiä klipsejä apuna käyttäen. Äärilatva jemmataan nutturan alle ja kiinnitetään pinnein.

Huom! Jos tuntuu helpommalta, voit ensin käsitellä etuosan hiukset ja sitten vasta tehdä nutturan. Tällöin nuttura rakentuu etuosan hiusten paikalleen pinnitetyn latvan päälle.


5. Lopuksi voit koristella koko komeuden riikinkukon sulilla.

Ps. Tämä kampaus kannattaa pitää mielessä vaikkapa vanhojenpäiviä varten.

2 kommenttia:

  1. vaikka tämä onkin vanha postaus, on pakko tulla kommentoimaan että "KIITOS!" Olen itse lukiota ensimmäistä vuotta käyvä opiskelija, joka harkitsee kampaajan uraa ja tämä kyllä vahvistaa uskoa=) Täytyykin lähteä metsästämään uhria, jolla tätä kampausta koettaa(En omista peiliä, jonka avulla itselleni voisin tehdä) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista! :) On ilo kuulla, että blogillani on ammatinvalintaan vaikuttavaa merkitystä. Kampaajan ammatti on monella tavalla hyvä ammatti. Toivottavasti olet löytänyt hyvän uhrin. :) Muistuttaisin vielä että tuon kampauksen pystyy tekemään itselleenkin ilman mitään takapeilivirityksiä. Teet vain tippaleivät kiinnityksineen valmiiksi, katsot peiliin pikaiseen ja lisäät pinnejä muotopuoliin kohtiin. Selviät myös ilman peiliä pitämällä kämmentäni kuppina nutturan päällä, käsituntumalla aistit muotopuoleudet.

      Poista