sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Rokkistara Rene ja irokeesi

Viimeistellyt hiukset

Renen leikkausmalli

Renen lähtökohta oli ympäristöään pidempi keskikisko, jonka hiukset olivat kauttaaltaan samanmittaisia. Molempien sivujen hiukset olivat konelyhyet. 

Siistin korvakaaret. Tein keskikiskon hiusten ja muiden hiusten rajapyykille yhdistävän leikkausrakenteen. Ohentelin keskikiskon hiuksia. Eli keskikiskon huippupituus ei lyhentynyt, ainoastaan reunoilta lähti vahvuuden lisäksi mittaa. Nyt Renen on helpompi viimeistellä hiuksiaan ja ne näyttävät kohtuullisilta ilman viimeistelyäkin. Tosin hänen kannattaa vielä kasvattaa irokeesille mittaa.

Siistimisleikkauksen jälkeen

Hiusviimeistelyn ohjeet

Voit kohottaa keskikiskon hiukset korkeuksiin joko vahvalla lakalla (kuten musta Silhouette tai Osiksen lakka nro 3) ja / tai vahvalla nopeasti kuivuvalla liimamaisella vahalla (kuten Osiksen Rock Hard).

Idiksenä on siis tukea keskikiskon hiukset tyvestä latvaan muotoilutuotteilla. Hiukset voi litskata ja liimata ohueksi irokeesiksi. Lookista voi tehdä myös pörheämmän kuten Renen tapauksessa. Otsaniska-linjan hiukset kohoavat pääkallon puolittavalla linjalla korkeimmalle. Heti niiden vieressä olevat lyhyemmät hiukset pitävät sekä itseään pystyssä, että tukevat pisimpien hiusten päänahasta ulkonevaa stailausta. Luonnollisesti ohentamisessa syntyneet tukihiukset osallistuvat myös koko komeuden koossa pitämiseen.

Ota siis vähintään herneen verran vahaa, lämmitä se käsissä ja vie vilkkaasti kaikkialle hiukseen. Hae sitten lopullinen muoto. Muista että vahaa kannattaa sipaista myös sivujen lyhyisiin hiuksiin niin hiuskuontalo näyttää yhtenäisemmältä. Supsuta lopuksi lakkaa. Lakkaa voi tietenkin käyttää sekä muotoiluun että tukemiseen. Jälkimmäisessä lakkaa kerrostetaan koko tukkaan niin kauan kunnes haluttu muoto ja pito on saavutettu. Työstämisessä voi käyttää lisäapuna sormia tai jopa harjaa, jota ei kuitenkaan tule käyttää väkivaltaisin ottein.

Viimeistellyt hiukset
Viimeistellyt hiukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti