perjantai 4. helmikuuta 2011

Hennon kreppauksen ponnari

Taijan tukan hento kreppaaminen vei muutaman minuutin.

Krepatun tukan ei tarvitse näyttää ilmiselvän krepatulta. Kreppiraudalla voi myös volyymikäsitellä hiukset. Hento kreppaus tekee hiuksista nopeasti runsaammat ja helpot käsitellä. Jos tukkasi normaalisti lipsuu käsistäsi, karhenna hius kreppiraudalla. Hentoon kreppipohjaan on tosi helppo tehdä kivoja kampauksia kuten pirtsakka ponnari.

Ohjeet

1. Kreppaa hiuksesi hennosti kreppiraudalla.

Helppo ja huoleton tapa: Ota satunnaisia hiusosioita sieltä täältä. Käytä hiusosio nopeasti kreppirautojen välissä työskentelysuuntana tyvestä latvaan. Hento kreppitekstuuri saa olla katkonaista. Kun tukkasi on kasvanut isoksi ja täysin suoria kohtia ei juurikaan näy, lopeta kreppaaminen.

Tunnollinen ja tarkka tapa: Käsittele kaikki hiuksesi tyvestä latvaan kreppiraudalla. Aloita niskasta ja etene vaakasuora kerros kerrokselta aina päälaelle asti. Eli erottele niskastasi kapea vaakasuora hiuslevy ja kiinnitä muut hiukset pois tieltä. Kreppaa juuri eristämäsi levy useissa vierekkäisissä osioissa työskentelysuuntana tyvestä latvaan. Sitten on aika erotella uusi levy ja krepittää se. Jatka näin kunnes kaikki hiukset on käsitelty. 



2a. Kerää hiukset ponnariksi takaraivolle käyttämällä vain käsiäsi. Kiinnitä hiuslenkillä. Jos haluat vielä lisää volyymia tupeeraa ponnaria käyttäen viisipiikkistä eli yhden käden sormia. Kiinnitä lakalla. Kuvassa näkyy valmis viimeistely.

Ps. Taijan etutukka huiskaistiin vahalla oikealle sivulle. Aina kun etutukka on latvasta kevennetty, sitä on helppo veivata suuntaan jos toiseenkin ilman että muodostuu kömpelöitä rajapyykkejä.


2b) Kuvassa näkyy valmis viimeistely takasivulta katsottuna. Tulipas ponnarista pirtsakka! Menkää ja tehkää itsellenne samanlainen! :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan huolettoman näkoinen ponnari! Todellakin kokeilen tätä!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, niin sitä pitää! :)Ja kiitos palautteesta!

    VastaaPoista