sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Tukka on suora vasta sitten kun se on suoristettu


ENNEN. Tässä kuvassa näette 50-vuotiaan äitini pitkät ja paksut hiukset. Huomatkaa että latvakin on paksu, eikä mikään hiirenhäntä. Äidin eli Elun hiukset on pesty ja pölläytetty kuiviksi föönillä, lopuksi tukka käytiin läpi kammalla. Hiusta suoristavia / silottavia harjatekniikoita ei ole siis käytetty. Harjat lepäsivät pöydällä kun föönituuli puhalsi.

Kysymys: Ovatko Elun hiukset suorat? Valtaosa varmaan sanoo että tietty. Kampaajan näkövinkkelistä katsottuna Elun hiukset ovat suorahkot tai luonnollisen suorat. Tulee muistaa että suoruusasteissa löytyy. Suora tai suorahko on eri asia kuin vaikkapa luotisuora tai tapposuora.


JÄLKEEN. Tadaa! Näin suora Elun luonnon suorasta tukasta saatiin ghd-suoristusraudoilla. Latvaa on inasen taivutettu ulospäin. (Muistakaa aina käyttää jotain lämpösuojatuotetta rautojen ja mielellään fööninkin kanssa.) Jos oli tukka upea ennen käsittelyä niin nyt se on henkeäsalpaavan kaunis! Ihmissilmä suosii harmoniaa ja yhtenäistä tekstuuria. Siksi suoristettu hiuskuontalo on kauniimpi kuin epätasaisesti mutkitteleva ja pintahörsöinen luonnon tukka.


ENNEN. Tässä vielä lähikuva hiuksista ennen suoristusta. Ottakaa silmä käteen ja katsokaa noita epätasaisia hiusmutkia ja pintahörsöjä.


JÄLKEEN. Pitäkää sitä silmää edelleen kädessä ja antakaa sen levätä näissä upean tasaisen suorissa hiuksissa.

Ps. On olemassa vieläkin tehokkaampia suoristusrautoja kuin tässä blogiartikkelissa käytetyt. Niitä ei tarvitse kuin näyttää pitkälle, paksulle ja kiharalle hiuskuontalolle ja luotisuoraa jälkeä tulee.

Vinkki: Suoristettu tukka sopii mainiosti kampausten pohjaksi. Esimerkiksi letit ja tupeeraukset näyttävät paremmalta tehtynä suoristettuun kuin luonnon suoraan fledaan.

1 kommentti: