sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Rakastu hiustyövälineisiin: Ohjeet suoristus- eli muotoiluraudan hankintaan

Suoristusrauta kuuluu jokanaisen kampauspöydälle

Minulta on kovasti toivottu blogiartikkelia suoristus- eli muotoilurautojen hankinnasta. Tässä se tulee! On ihme jos joku ei ole kuullut mitään suoristusraudoista. Kauneuslehdet ovat pullollaan tietoa niistä. Kampaajat käyttävät niitä lähes joka päivä salonkityöskentelyssään. Naisten ja tyttöjen puskaradio ylikuumenee myönteisistä käyttökokemuksista. Ohessa linkki aiemmin kirjoittamaani blogiartikkeliin, jossa kerroin sanoin ja kuvin muotoilurautojen lukuisista käyttömahdollisuuksista. Ne todella kuuluvat jokanaisen kampauspöydälle. Aiempi blogiartikkeli aiheesta .

Halpa ja hyvä kulkevat harvoin käsi kädessä

On hyvin helppoa saada kuka tahansa innostumaan suoristusraudoista. Toinen asia on saada heidät ostamaan ne. Hyvät muotoiluraudat eivät nimittäin ole ilmaiset. Ne maksavat yleensä 100-300€. On ymmärrettävä että muutamalla kympillä irtoavat raudat eivät tee haluttua jälkeä. Halpa ja hyvä kulkevat harvoin käsi kädessä.

Sain joskus käsiini ihan paskat halpissuokkarit. Ensinnäkin niiltä meni vuosi lämmitä. Toisekseen niissä oli niin lyhyt johto, että työskentely niillä oli tukalaa. Kolmannekseen niiden suoristuspinnan materiaali oli mitälie alumiinisuttua, eikä hius liukunut niiden välissä vaivattomasti. Neljännekseen niillä sai käydä saman hiusosion läpi yli kuusi kertaa ja siltikään lopputulos ei ollut suora tai sileä. Niillä vekkuleilla ei ollut mitään saumoja saada tehdyksi minkäänlaisia suokkarikiharoita tai -laineita.

Omistamani suoristus- eli muotoiluraudat

 



Omistan itse kahdet hyvät muotoiluraudat. Ceramic Pulse by BaByliss Pro:t olen ostanut Schwartzkopfin kampaamotukusta Tampereelta. Maksoin niistä verojen kanssa muistaakseni 70-80€. Ensikosketus niihin oli 2005 silloisessa työpaikassani. Pomoni oli tutustunut niihin hiuskoulutuksessa ja oitis hankkinut ne liikkeeseemme. Ketjureaktio jatkui kun itse hankin samanlaiset heti miten.




Pinkit GHD IV stylerit sain palkinnoksi sijoittumalla neljänneksi valtakunnallisessa Redken myyntikilpailussa. Tämä oli loppuvuodesta 2007. Olen ymmärtänyt että näiden rautojen hinnat Suomessa pyörivät 200-250 euron tuntumassa.

Mistä hankkia suoristus- eli muotoiluraudat ja millaiset niiden tulisi olla?

Mistäs teille saataisiin suokkarit? :) 1. Kampaamotukut hyvin harvoin myyvät suoraan kuluttajalle. Välikätenä voisi olla 2. oma kampaajasi, joka ehkä suostuu ystävällisesti kiikuttamaan sinulle muotoiluraudat (noutopalkkio lisätään tuotteen verolliseen hintaan). Hän voisi myös osata suositella sinulle sopivaa rautaa. Monasti kampaajat myyvät omassa liikkeessään rautoja. Älä kuitenkaan osta niitä ennen kuin kampaajasi on kädestä pitäen näyttänyt sinulle miten hyvät ne ovat. Joskus nimittäin kampaajatkin syyllistyvät paskojen suokkareiden myymiseen.

3. Tavaratalojen suokkareihin kannattaa myös suhtautua varauksella. Koska olen kampaaja asioin kampaamotukuissa, en tavarataloissa. Nyrkkisääntö voisi olla: Laadukkaat ammattilaisten tuotteet ostetaan kampaamotukusta, mahdollisesti hyvät wannabe ammattilaistuotteet ostetaan tavaratalosta. Tavarataloissa on monasti niin paskoja hiustyövälineitä, että melkein itkettää. Joskus olen nähnyt siellä täysin samoja tuotteita kuin kampaamotukussa. Tästä seuraa tilanne jossa kuluttaja on ihan ymmällään saako hän tavaratalosta laatua vai höttöä. Eli jos olet onnekas, voit saadakin kelpo työvälineen.

4. Kauppakeskuksissa törmää joskus tuote-esittelijöihin. Viimeksi kun kävin Hesassa Kampin kauppakeskuksessa eräs innokas kampaajamies nappasi minut lennossa tuoliinsa. Hän puhui suu vaahdossa suoristusrautojen lukuisista eduista, samalla kun hän kiharsi hiukseni upeiksi. Kun vihdoin tyyppi veti henkeä ja siis hiljeni hetkeksi, sain sanottua että omistan jo tosi hyvät muotoiluraudat. Hinta oli pojulla kohtuullinen, noin 100 euroa. Tykkäsin raudoista, testasin ne myös omakätisesti.

Kuluttajan kannalta ehkä ihanin tapa suokkarien ja muiden ammattilaistarvikkeiden hankintaan on 5. hiusmessut. Hiusmessuille pääsee sisäänpääsymaksulla kuka tahansa. Ja kun hiustavis on kerran soluttautunut sisälle voi hän ostaa mitä vain ja hyödyntää messutarjoukset. Voit ostaa sokkona melkein mitä vain, sillä kaikki ovat samoja kamoja mitä ammattilaiset oikeasti käyttävät. Tosin sitä ei koskaan tiedä mitä kaikkea on myynnisä. Yleensä perustyövälineitä on aina, värejä ja hapetteita hyvin suppeasti. Loistavaa on että alan ammattilaiset kertovat suu vaahdossa tuotteistaan. Seuraavaksi kahden kohdan lista hiusmessuista:

A. Syksyisin järjestetyt Tampereen Hiusfestivaalit pitävät välivuoden hiusmessujen pitämisestä. Ensi vuoden syys-lokakuun paikkeilla kannattaa taas googletella että mitä ja missä tapahtuu. Paikka on ollut Tampere-talo, Metro Auto Areena tai Pirkkahalli.

B. Helsinki Hair Open 2011 järjestetään keväällä. Se on pidetty Marina Congress Centerissä. Tämä tapahtuma on alan suurin vuotuinen Suomessa.

6. Netistä voit myöskin tilata suokkarit. Nyrkkisääntö voisi olla: aito GHD on varma valinta. Seuraavaksi linkki GHD-rautojen englanninkieliselle viralliselle sivustolle. http://www.ghdhair.com/ .

Sivusto on mainio! Siellä esitellään kolme eri kokoista ghd-muotoilurautaa:

- ghd IV styler. Monipuolisimmat. Voi kihartaa, suoristaa, tehdä lainetta jne. Valitse nämä jos et tiedä mitkä haluat. Minullakin on nämä.

- ghd IV salon styler. Eriryisesti pitkille ja paksuille hiuksille suoristukseen. Mahdollistaa myös isot kiharat.

- ghd IV mini styler. Erityisesti lyhyiden ja miesten hiuksien muotoiluun.

Lisäksi sivustolla mainostetaan hiustuotteita, jotka sopivat yhteen rautojen kanssa. Voit kuitenkin ostaa muunkin merkkisiä tuotteita. Nyrkkisääntö on:  Lämpösuojan sisältävä tuote passaa parhaiten yhteen muotoilurautojen kanssa.

Sivustolla kerrotaan myös suokkareiden hoidosta. Siellä on pitkät listat feikkisivustoista, jotka myyvät väärennettyjä ghd-rautoja tai ovat muutoin epäluotettavia. Suuri plussa on opetusvideot ja kuvagalleria.

Seuraavaksi linkki suomi24- keskusteluletkaan. GHD-fanit kertovat mistä ovat tilanneet rautansa, mihin hintaan ja mitä mahdollisia ongelmatilanteita on ollut. http://keskustelu.suomi24.fi/node/3844226 . Porukka näyttää olleen tyytyväisiä seuraavaan sivustoon: http://www.lookfantastic.com/ . Siellä ghd IV stylerit ovat noin 96 puntaa eli jotain 122 euroa.

Vaikka minä ja suurin osa muista kampaajista vannomme ghd-muotoilurautojen nimeen, sinä voit ostaa muutkin raudat. Kysele asiantuntijoilta mitä he suosittelevat. Pidä nämä asiat mielessä:

- nopea käyttöönotto, raudat lämpiävät esim puolessa minuutissa käyttövalmiiksi.
- pitkä johto helpottaa työskentelyä.
- keraamiset muotoilupinnat jakavat lämmön tasaisesti ja ovat metallipintaa hiusystävällisemmät.
- tehokkuus, samaa hiusosiota ei tule joutua käsittelemään enempää kuin kerran.
- lämmön säätö, itse en tätä ominaisuutta kaipaa.
- laitteen kesto, eihän niistä Erkkikään tiedä koska ne menevät rikki. On kuitenkin hyvä merkki jos takuuaika on ainakin vuosi.

Lopuksi haluan sanoa, että hyvät suoristusraudat ovat manio lahjavinkki! Nainen kuin nainen vinkuu innosta jos hän saa sellaiset vaikkapa syntymäpäivä- tai joululahjaksi.

4 kommenttia:

  1. Hyödyllistä tekstiä pureskeltavaksi!

    VastaaPoista
  2. Ihan pakko kysyä, että osaatko sanoa ko. raudasta: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42952/dbhsq/GHD-Gold-Classic-Styler-muotoilurauta

    Onko parempaa tasoa kuin ns. tavarataloraudat, eli kannattaako maksaa tuosta 170€?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa! On parempaa tasoa. Osta, osta! Muista myös hoitaa hiuksiasi eli kosteuttaa niitä, koska raudan lämpö kuivattaa niitä.

      Poista