maanantai 20. syyskuuta 2010

Rakastu hiustyövälineisiin: Hyvä harja tekee hiusten käsittelystä palkitsevaa

Hyvä harja voi olla monenlainen

 Millainen on hyvä harja? Tämä on pitkälti mielipidekysymys. Toiset tykkäävät kumipohjaisista, toiset muovi- ja toiset metalli- tai keraamispohjaisista. Jotkut tykkäävät aitoharjaksisista, toiset synteettisharjaksisista ja kolmannet näiden yhdistelmästä. Joitakin miellyttää puinen varsi, toisia muovinen ja kolmannet haluavat varteen vielä kumipäällysteen. Joidenkin käteen sopii pikkuruinen harja ja toisten jättiharja. Yhtä miellyttää leveä muotoilu ja toista kapea. Voisi kuvitella että isotukkaiset käyttävät leveitä jättiharjoja ja pikkutukkaiset  kapeita miniharjoja. Jako ei välttämättä mene näin.

Yleisesti voin sanoa hyvän harjan tuntomerkeistä että:

 - Harjan pitää olla riittävän jämäkkä. Silloin se liikkuu sutjakasti hiuksissa.

- Harjan pitää olla siinä määrin laadukas ettei siitä tuon tuosta tipahtele piikkejä. Muutenkin sen tulee pysyä vuodesta toiseen yhtenä kappaleena.

 - Hiukset eivät saa juuttua harjan rakenteisiin ja sitä myötä katketa. Sitä ei pidä säikähtää että harjaan jää aina jonkin verran hiuksia. On luonnollista että joka päivä noin 100 hiusta irtoaa juuresta.

 - Piikkien ei ihan välttämättä tarvitse olla päästään pyöristetyt tai nuppipäiset, mutta ne eivät myöskään saa olla päänahkaa kyntävät raastajat.

- Kunkin harjan tulee suoriutua hyvin siitä tehtävästä johon ne on suunniteltu. Eli fööniharjan tulee olla korvaamaton föönausapu ja aukikampausharjan uskomaton hiuspinnan silottaja.

Vivin lemppariharjat:


Aukikampausharja

Aukikampaukseen ja hiusten selvittämiseen. Kapea muotoilu. Ylemmässä harjassa täyssynteettiset piikit. Alemmassa sekoitus synteettistä materiaalia ja aitoharjasta.

 Aukikampaus tarkoittaa esimerkiksi rullilla kiharretun hiuskuontalon harjalla läpi käymistä. Kampauksissa aukikampausharjaa käytetään mm tupeerattujen ja kiharrettujen hiusosioiden pinnan silottamiseen. Ponnarin teossa tämä harja auttaa tekemään tosi sileän yhtenäisen pinnan päänahan myötäisesti. Hyvästi railot! Hiusten selvittäminen tarkoittaa joko takkujen aukiharjausta tai ihan päivittäistä siistimisharjausta.

Nämä harjat ovat suurimmat suosikkini. Niihin voin aina luottaa. En voisi kuvitella tekeväni esim hääkampausta ilman kapeaa aukikampausharjaa. Mikään harja ei nuolaise hiusta kuin hiusta niin sileäksi kuin nämä kaverit. Tietysti tarvitaan myös sopivat muotoilutuotteet. Mutta pelkällä harjallakin tekee jo ihmeitä.

Aukikampausharja

Aukikampaukseen ja hiusten selvittämiseen. Leveä muotoilu. Sekoitus synteettistä materiaalia ja aitoharjasta.

Aukikampaus tarkoittaa esimerkiksi rullilla kiharretun hiuskuontalon harjalla läpi käymistä. Kampauksissa aukikampausharjaa käytetään mm tupeerattujen ja kiharrettujen hiusosioiden pinnan silottamiseen. Ponnarin teossa tämä harja auttaa tekemään tosi sileän yhtenäisen pinnan päänahan myötäisesti. Hyvästi railot! Hiusten selvittäminen tarkoittaa joko takkujen aukiharjausta tai ihan päivittäistä siistimisharjausta.

Tämä keissi on periaatteessa ihan yhtä hyvä kuin lempparinikin. Leveä malli vaan ei ole minulle se juttu.


Aukikampausharja

Aukikampaukseen ja hiusten selvittämiseen. Leveä muotoilu. Sekoitus synteettistä materiaalia ja aitoharjasta. Ostin tämän Simply Natural aukikampausharjan kun sitä minulle niin innokkaasti kaupattiin aitohiuspidennyksen kotihoitoon. Simply Natural merkin takaa löytyy siis sekä erilaisia aitohiuslisiä, että niiden hoidossa auttavia tuotteita.

Aukikampaus tarkoittaa esimerkiksi  rullilla kiharretun hiuskuontalon harjalla läpi käymistä. Kampauksissa aukikampausharjaa käytetään mm tupeerattujen ja kiharrettujen hiusosioiden pinnan silottamiseen. Ponnarin teossa tämä harja auttaa tekemään tosi sileän yhtenäisen pinnan päänahan myötäisesti. Hyvästi railot! Hiusten selvittäminen tarkoittaa joko takkujen aukiharjausta tai ihan päivittäistä siistimisharjausta.


Tunneliharja, kaksipuoleinen / Tuplatunneliharja

Rubber-pinnoitetusta kahvasta saa hyvän ja pitävän otteen. Kestävät yksiosaiset pyöristetyt piikit. Todella hyvä harja föönaukseen, erityisesti tyven kohottamiseen.

Tätä harjaa käyttävät erityisesti lyhythiuksiset tukan muotoonföönaajat. Heissä on tuntuvasti akrobatiahenkisyyttä. Olen itsekin ollut joskus lyhythiuksinen, mutta en koskaan innostunut oman fledan muotoonföönauksesta kampausmalleihin. On siis eri asia kuivata hiukset harjalla ja föönillä suoriksi ja / tai volyymikkaiksi kuin taiteilla hienoja föönikampauksia. Asiakkaiden hiuksiin on kylläkin kiva tehdä föönikampauksia.


3-riviharja

Kumipohjainen föönausharja nuppipäisillä metallipiikeillä. Harjapäällä harjataan ja piikkipäällä tehdään jakauksia / osituksia.

Tämä harja on kultu. Sillä on kiva tehdä lyhythiuksisille asiakkaille tyvikohotusta. Käytän tätä harjaa monasti kuivausharjana hiusleikkauksen yhteydessä kaikissa pituuksissa. Eli yleensä leikkaan hiukset ensin märkinä ja sitten vielä kuivina. Siinä välissä 3-riviharjalla on helppo hakea kulloisenkin leikkuumallin suunnat. Eli vaikkapa kuivata etutukka kasvoille ja sivu-ja takatukka suoraan alaspäin kasvukohdaltaan. Yhtä hyvin voisi käyttää tuplatunneliharjaa.

Mistäs teille saataisiin hyvät harjat?

- Hair Open Hiusmessut Helsingissä joka kevät. Seuraa netistä. Erityisesti Kinnusen näyttelyosastolla on kattavat harjavalikoimat.

- Jotkut kampaamot myyvät harjoja tai saattavat toimia välikätenä hiustukkuun.

- Netistä löysin tällaisen myyntisivuston: http://www.villikihara.fi/cat/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti