torstai 13. tammikuuta 2011

Munkkivalkki niskanutturan sisällä



1. Voit rakentaa kampauksen joko luonnontilaisiin hiuksiin tai tehdä kunnon pohjatyöt. Äänestän pohjatöiden tekemistä. Kuvassa Taijalla on muotoiluraudalla rennosti läpikäydyt kutrit. Esikäsiteltyjä hiuksia on helppo työstää ja ne asettuvat kauniisti. 


2. Tee niskaponnari. Huomaa että pään myötäisiä hiuksia ei silotettu piukeiksi. Ne suunnattiin sormia käyttäen niskaan ja kiinnitettiin hiuslenkillä. 3. Pujota munkin muotoinen valkki ponskun tyveen.


4. Päällystä munkkivalkki vapaana olevilla hiuksilla. Voit vaikka jakaa ne neljään yhtä suureen osaan. Kunkin osan tulee peittää neljäsosa munkkivalkin pinta-alasta. Voit käyttää tätä vinkkiä jos siitä on apua tai soveltaa vapaan käden tekniikkaa. Kiinnitä latvat pinnein.


5. Jos hiuksilla päällystetty munkkivalkki asettuu liian ulkonevaksi, litistä koko komeutta kädellä. Kiinnitä nuttura haluttuun muotoon. 6. Kuvassa näette valmiin kampauksen takaa.


6. Valmis kampaus sivulta.

Niksi-Pirkkailua: Voit askarrella munkkivalkin sukkahousuista ja kuminauhasta. 1. Leikkaa erilleen puolikas sukkahousun varsi. 2. Pujota sen läpi pätkä kuminauhaa. 3. Solmi kuminauha päistään kiinni. Muodostuvan lenkin halkaisijan on hyvä olla about sama kuin oman ponnarisi halkaisijan. 4. Työnnä sukkahousun riekaleita muodostuvan munkkivalkin sisään. Munkin koon voit päättää itse. 5. Ompele sukkahousun varren päät kiinni toisiinsa. 6. Valmis.

Ps. Pinnit menevät huonosti sukkahousun läpi. Siispä ponnarin vapaat hiukset kannattaa tukea pinnein päätä myöden oleviin hiuksiin. Sukkahousumunkkivalkki on vain täyte, ei  kiinnityspintaa.

Pss. Mitkä tahansa suht kevyet materiaalit soveltuvat munkkivalkiksi. Muovipussista on helppo rakentaa rinkula ja tukea se vaikka langalla muotoonsa. Tavalliset sukat on ok. Irti leikatut hiuspätkät on ok. Pumpuli on ok. 

4 kommenttia:

  1. Minkä tyyppistä matskua tuo valkki on? Siihen vissiin saa pinnit hyvin kiinni?

    Otin projektiksi tehdä irtohiuksistani valkin, niin friikiltä kuin se kuullostaakin. :D Olin kuullut että omista hiuksista saa aikaan parhaat valkit, koska väri on oikea ja siihen saa helposti pinnit kiinni. Ainut ongelma on (no sen lisäksi että puolen vuoden aikana on kertynyt vasta olematon kahden kolikon kokoinen mytty) että pitäisi tietää mistä saa hiusverkkoja joihin sitten valkin muodostan. mistä pystyisin niitä löytämään halvalla? Tuntuu että perus marketeissa niitä ei ole ja hiuserikoisliikkeisiin en ole törmännyt.

    Ja kiva merkintä! Tuo hiusten käsittely etukäteen tuo mukavaa tekstuuria aikaan.

    VastaaPoista
  2. - Kiitos mukavista sanoistasi!

    - Kuvan valkki on muovilangasta tehty pyöreä joustinrinkula. Siihen saa pinnit hyvin kiinni. Sen muotoa ja kokoa pystyy muokkaamaan kampausta tehdessä.

    - Voit kysäistä kampaamostasi jos voisit dyykata heidän roskiksestaan sopivaa hiusmateriaalia valkin tekoa varten. Tai jos joku suostuisi laittamaan sivuun sopivaa leikkuujätettä. Ei ole häpeä käyttää kierrätysmateriaalia. :) Minullakin on omasta tukasta tehty valkki.

    - Tästä linkistä voi tilata hiusverkon:

    http://www.top-kosmetiikka.com/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=113

    - Tästä linkistä voi tilata pyöreän hiusvalkin:

    http://www.kampaamokauppa.com/hiusvalkki-pyorea-cotton.html

    VastaaPoista
  3. hei oisko sulla mitään hiusmalleja minkälaisen vois tehdä kun koulussa (yläasteella) on kampauspäivä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morjesta!

      Voi kuule, kyllä löytyy! Käypä läpi blogini arkistoja, on kyllä mistä valita. Hienoa että tuollaisia kampauspäiviä järjestetään. Jos otatutat kuvan itsestäsi niin voin julkaista sen blogissa. vivi.wallenius@gmail.com

      Poista