lauantai 22. tammikuuta 2011

Voita latteus - 17 tapaa saada isompi tukka, osa 1/2

Voita latteus

Latteat hiukset saavat kantajansa tukkakriisin valtaan. Tuntuu että hiuksia on melkein mahdotonta laittaa ja saada pysymään kivasti. Luonnontilassa ne ovat vain päänahkaa lipovat tunkkaisen elottomat velttoilijat, jotka eivät ole volyymia nähneetkään. Puhdasoppinen latteus on suorien hiusten ongelma. Etenkin ohuet ja kitukasvuiset hiukset ovat latteita. Niiden lisäkirona on monasti nopea rasvoittuminen.

Pitää muistaa että suorat ja sileät hiukset voivat myös olla luonnonkauniit, vaikkei hiusta olisi määrällisesti paljoa. Jos koet omat hiuksesi latteiksi, saat varmasti apua oheisesta listasta. Kannattaa muistaa että jonkun hiuskriisi on ratkaistu soveltamalla yhtä tapaa. Yleensä kuitenkin pussillinen keinoja yhdessä on parempi kuin yksittäinen keino. Esimerkiksi pelkkä rullaus ei riitä, on käytettävä myös tukiaineita.

16 tapaa saada isompi tukka:

A. Lyhytkestoiset tavat:

1. Muotoon föönaus tai kuivaksi föönaaminen pää alaspäin. Tuplatunneliharja tai pyöröharja ovat mainioita apuvälineitä muotoon föönauksessa etenkin kun kyseessä on lyhyt tukka. Pitkän tukan tyveen saa volyymia föönaamalla hiuksensa pää alaspäin.

2. Sormikiharat, foliokiharat, kampausrullat tai lämpörullat. Pyöritä hiuksesi sormiesi, folioiden tai kampausrullien ympärille. Voit kuivattaa hiukset yön yli. Voit myös käyttää kuivauskupua tai  fööniin liitettävää kuivaushuppua. Lämpörullilla saa nopeasti ihanat kiharat tai pelkkää suoraa volyymia.

3. Pikkuletit. Letitä kosteisiin hiuksiisi pikkulettejä. Avaa ne kuivana ja saat hauskoja laineita tai pörröpään.

4. Muotoiluraudat. Itse vannon muotoilu- eli suoristusrautojen nimeen. Niillä saa helposti ja nopeasti erilaisia hyvin pysyviä hiusmuotoiluja. Monasti kirmaan samoilla stailauksilla useamman päivän.

5. Tavallinen kiharrin, ilmakiharrin tai sauvakiharrin. Tavallinen kiharrin on parhaimmillaan yksittäisten, siistien ja identtisten kiharaosioiden tekemisessä. Ilmakiharrin ei polta. Se tekee helpommin saman tuloksen kuin fööni ja pyöröharja yhdessä. Sauvakiharrin kasvattaa koko ajan suosiotaan. Se on vähän niin kuin muotoilurauta muttei sinne päinkään. :) No siis kummallakin saa helposti kestävää, monipuolista, rentoa, tyylikästä ja nopeaa muotoilua. Suurin ero on laitteiden ulkonäkö.

6. Mini- tai normikreppiraudat. Voit krepata kaikki tai osan hiuksistasi kummilla tahansa raudoilla. Minikreppirauta on suunniteltu eritoten tyven kohottamiseen. Kreppaa tyvet kauttaaltaan paitsi kohdista jotka jäävät näkyviin. Kreppitekstuurin ei kuulu näkyä.

7. Tupeeraus. Sehän on hiusten kampaamista vastakarvaan. Lässähtäneeseen tupeeraukseen saa potkua möyhimällä sitä haarukalla.

8. Volyymia ja / tai tukea antavat muotoilutuotteet. Muoto- ja tyvivaahdot, volyymivoiteet, tyvipuuterit, lakat, kampausnesteet, geelisuihkeet, vahat...

9. Volyymishampoo ja -hoitoaine. Moni pikkutukkainen saa näistä ison avun. Hiukset näyttävät ja tuntuvat kuohkeammilta.Välillä muistettava käyttää myös kosteuttavia hoitotuotteita. Isotukkainen saa ilmavan tuntuiset hiukset, itse volyymi tulee saavuttaa muilla keinoilla.

10. Kuivashampoo. Ensisijainen käyttötarkoitus on hiusten kuivapesu eli tyvirasvaisuuden eliminointi. Sivutuotteena saa tyvikohotuksen.

11. Valkit ja / tai epäkiinteät lisähiukset. Valkit ja epäkiinteät pidenteet (kuten klipsipidenteet) sulautuvat omaan tukkaan, ihan kuin olisit saanut taivaanlahjana unelmien paksut hiukset. Peruukki on se viimeinen oljenkorsi klonkuille. Toki kuka tahansa voi käyttää peruukkia saadakseen vaihtelua.

17 tapaa saada isompi tukka, osa 2/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti