torstai 27. tammikuuta 2011

Rakastu hiustyövälineisiin: Pinnit ja hengettömät

Klikkaa kuva isommaksi.

Koko- ja värivalikoimaa piisaa

Pinnejä ja hengettömiä on saatavilla useissa väreissä ja eri kokoisina. Kiinnittämiseen kannattaa valita lähellä omaa hiusväriä olevia yksilöitä. Kokoluokan voi valita oman maun mukaan. Kuvan tumma pinni on 6,5 cm pitkä. Kultainen pinni ja sen alla oleva kultainen hengetön ovat noin 5 cm pitkiä. 

Pinnien ja hengettömien käyttö

Pinnit on tarkoitettu:

 1. Hiusten kiinnittämiseen. Pinnejä käytetään enimmäkseen kampausrakenteiden kiinnittämiseen. Ristiin x-kirjaimen muotoon asetellut pinnit antavat valumatonta tukea kinkkisissä paikoissa. Peruskäytössä riittää kun työntää yksittäisiä pinnejä tukevasti sinne tänne.

2. Hiusten koristeluun. Koristepinnit ovat yleensä erikseen. Ne ovat pinnejä, joiden umpinaiseen päähän on kiinnitetty esimerkiksi helmiä tai timantti. Myös tavallisia pinnejä voi käyttää koristelutarkoituksiin, tällöin pinnin värin voi valita esteettisin perustein. Esimerkki

 Hengettömät on tarkoitettu:

1. Hiusten esikiinnittämiseen. Hengettömien avulla voi hahmotella kampauksen lopullista pintaa ja / tai vähentää hengettömien ja / tai pinnien tarvetta. 

 Esimerkiksi  kiharanutturan yksitäiset pintasuortuvat voi keihästää esikiinnitykseen pystyyn painetuilla hengettömillä. Tässä vaiheessa pintasuortuvien muodostama kokonaisuus hahmottuu ja tarvittavat muutokset voi tehdä ennen lopullista kiinnitystä. Kun kampauksen pinnan muoto on viritetty kohdilleen, tarvitaan vain pieni määrä pinnejä tai hengettömiä lopulliseen kiinnittämiseen. Esikiinnittämiseen käytetyt hengettömät nypitään pois. Tuhti lakkakerros varmistaa pintatuen.

2. Tukevaan, joustavahkoon tai pehmeään kiinnittämiseen. Tavallinen pinni niittaa hiuksen paikoilleen. Hengetön kiinnittää hiuksen tarvittaessa joustavahkosti lyttäämättä volyymia (esim kiharapilven kiinnityksessä nutturalle). Toki hengettömillä voi tehdä myös umpitukevaa kiinnitystä.

3. Koristetuiksi. Hengettömien umpipäähän voi kiinnittää vaikkapa helmiä, timantteja tai pitsinauhasykeröitä. Hengetön upotetaan kampaukseen ja koriste jää näkyville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti