keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kuituhius kuuluu joka tytön perustarpeisiin

Ostin tämän synteettisen kuituhiuspuntin kirpparilta eurolla.

Alkusanat:

Niin lyhyt kuin pitkähiuksisetkin voivat tehdä itselleen hienoja, isoja ja mielikuvituksellisia kampauksia synteettisestä kuituhiuksesta. Kuituhius voi olla valkkina piilossa omien hiusten sisällä tai koristeen ominaisuudessa esillä pintatukkana. Ensisijaisesti kannattaa hankkia mahdollisimman lähellä omaa väriä tai omaa pääväriä olevia kuituhiuksia. Piristettä tai isonkin kontrastin antavia värejä kannattaa hankkia. Synteettinen kuituhius on niin halpaa, että sitä voi hankkia surutta isot kasat. Isoja satseja ostaessa saa yleensä paljousalennusta. Tulen jossain vaiheessa esittelemään teille myös kuvin ja ohjein mitä kaikkea superhienoa synteettisestä kuituhiuksesta voi tehdä! Ou jee! :)

Synteettisestä kuituhiuksesta voi tehdä:

- Kiinteitä pikkulettejä omien hiusten lomaan, toki isojakin voi tehdä.
- Irtolettejä, irtopunoksia, irtonutturoita, irto-otsiksia, irtohiuspantoja. Nämä voivat olla kiinteitä rakennelmia, jotka kiinnitetään sellaisinaan omiin hiuksiin. Nämä voivat olla myös jokaisen kampauksen kohdalla erikseen rakennettavia osia.
- Hiusvalkkeja (esim muodoltaan puolipallo, munkki, banaani, kahdeksikko). Hiusvalkki on siis omien hiusten sisällä käytettävä kokoa, näköä ja muotoa antava täytepalanen.

Huom! Käyttöikä vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan. Aukinaisena käytetty hamppuuntunut matsku kelpaa enää lähinnä valkiksi. Kiinteiksi leteiksi tai nutturoiksi muovattuja muovikutreja voi käyttää aina ja aina, kunhan niitä välillä vähän siistii.

Synteettistä kuituhiusta on saatavilla:

- Esim itämaisissa kaupoissa. Hinta on noin n. 5-8 € / puntti
-  Monissa eri väreissä ja sävyissä. Puntit voivat olla yksivärisiä tai monivärisiä. Toki erivärisistä punteista voi tehdä mieleisensä sekoituksen. 
- Suorana, laineikkaana, kiharana, nuudelina.

Synteettisen kuituhiuksen ominaisuuksia:

- On muovia, ei voi siis kuumakäsitellä samalla tavalla kuin aitohiusta. Sulaa. 
- Ei voi värjätä.
- Takkuuntuu nopeasti ja helposti, eli avopidenteinä hyvin lyhytikäiset. 
- Pesu ei oikeastaan tarpeellista eikä myöskään suositeltavaa (paitsi kun kyseessä on kiinteät pikkuletit, mutta silloinkin tulisi pestä lähinnä päänahkaa ja hiuspituuksia lyhyeltä matkaa). Syntsyhiuksiin en käytä muotoilutuotteita, pinnit ja hiuslenksut rules!
- "Tyvestä latvaan" tasavahvaa.
- Kiilto on yleensä muovimainen ja epäluonnollinen. 

Huom! a) Yleensä kampauksissa pyritään yhtenäiseen kiiltoon. Eli siihen että kampaus on kauttaaltaan samalla tavalla mattaa tai kiiltelevää pinnaltaan. Nykykampauksissa kuitenkin usein näkee, että esim päänahan myötäiset hiukset ovat kiiltoisia ja ponnari on mattapintainen. b) Kun teet kampauksen vaikkapa omatukka- ja muovitukkaleteistä niin saat kivan vaihtelevaa epätasaista pintakiiltoa tai jopa kiillottomuutta.


Tältä synteettinen kuituhiuspuntti näyttää pakkauksestaan riisuttuna. Kun kumilenkin poistaa, käsiin jää  tasapitkän hiusnipun keskikohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti