keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Sinettihiuspidennys ei jätä ketään kylmäksi






Pitkien hyväkuntoisten hiusten lumovoima ei tule koskaan kuolemaan. Kaikkihan me olemme kerran jos toisenkin jääneet ihailemaan näköpiiriimme putkahtanutta tosielämän Tähkäpäätä tai Pocahontasta. Uskallan väittää että lähes kaikki naiset ovat joskus haaveilleet pitkistä hiuksista. Ja uskallan väittää, että lähes kaikki heteromiehet ovat joskus unelmoineet pitkähiuksisesta naisesta. Luonnollisesti puolipitkä tai lyhytkin tukka voi olla ihana, jopa supernaisellinen. Mutta Lumikin moppi jää auttamattomasti kakkoseksi kun paikalle saapuu hiukset tuulessa hulmuten Belle, Ariel, Aurora tai Jasmine.

Onneksi pitkät, paksut ja kiiltävät hiukset ovat kaikkien ulottuvilla. Jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin löytyy sopiva pidennystekniikka, jos vain nupista löytyy riittävästi omaa karvaa mihin lisähiuksen voi kiinnittää. Klonkkujen kannattaa turvautua esimerkiksi peruukkeihin.

Oheisissa kuvissa esiintyy rakas ystäväni Taija. Kuvauspaikkana on hänen Tampereen keskustassa sijaitseva liikkeensä: parturi-kampaamo Amadeo. Taija on kovasti yrittänyt kasvattaa pitkää häätukkaa. Valitettavasti tietyn mitan jälkeen hänen hiuksensa eivät jaksa kasvaa tuuheina, vaikka niitä kuinka kasvattaisi tai hoitaisi. Sitten tietenkin on heitä joiden tukka kasvaisi kyllä pitkäksi ja hyvännäköiseksi, jos vain malttaisi kasvattaa. On fledasi sitten kitukasvuinen tai tynkä, hiuspidennys on vastaus rukouksiisi.

Taijan hiuksiin tehtiin sinettipidennys. Siinä otetaan pieni nippu omaa hiusta, jonka tyveen liimataan keratiiniliimalla pieni nippu aitohiusta. Tällaisia sinettiliitoksia tehdään tarpeen mukaan kymmeniä, maksimi voisi olla parisen sataa kappaletta. Taijan niska-alue tulitettiin täyteen lisähiusta, mutta lähestyttäessä hiusrajoja ja päälakea, sinettitiheys harveni. Hiusrajoille tai päälaelle ei laitettu yhtään lisähiusta.

Aikaa kuuluu mennä ainakin yksi täysi työpäivä eli 7 1/2h, käytin kokonaisen hiusnauhan 150cm/60cm, keratiiniliimaa kului puolitoista minipuikkoa. Nopea hinta-arvio tälle hiuspidennykselle on 500-600€ (mukaan lukien työ+ materiaalit+jälkivärjäys+leikkaus+jälkikontrolli). Jos oltaisiin tyydytty ohuempaan lopputulokseen, hinta olisi luonnollisesti matalampi. Monasti vain lisähiuksen määrässä säästely johtaa lopputulokseen, jossa oma ja ostettu hius eivät sekoitu luontevasti toisiinsa tai niiden raja jopa pilkottaa ilkeästi.

Hiuskuvat ovat nyt käänteisessä järjestyksessä kun en jaksanut tapella tekniikan kanssa. Luotan että kaikki snaijaavat lyhyiden hiusten edustavan lähtökohtaa ja pitkien lopputulosta. :) Nyt on kaikkien naisten aika kysyä itseltään: Haluanko minä olla seuraava tosielämän Tähkäpää tai Pocahontas, joka kerää kaikkien ihailevat katseet? :)

5 kommenttia:

  1. Ps. Sinettipidennys kestää hyvänä 3-6kk. Pidennystä tulee hoitaa huolella, eikä päästää takkuuntumaan rastapalleroksi.

    VastaaPoista
  2. Upea ja lumoavan kaunis lopputulos, siistiä työnjälkeä on ilo katsella. WAU!

    VastaaPoista
  3. en voi tajuata että noissa kuvissa on omatkin hiukset niin upeet että miksi pitää laittaa pidennykset? kaikissa pidennyskuvissa yleensäkin on omat hiukset pitkät ja ihanat.Mulla sensijaan on omat todella ohuet ja surkeet .Laittasivat sellasea kuvia tännekin että tulee todella syy laittaa pidennys

    VastaaPoista
  4. Kiitos palautteestasi! Ehkä tulevaisuudessa tarjoutuu tilaisuus tehdä pidennys hyvin ohut tukkaiselle. Sitten voin tehdä siitä blogiartikkelinkin.

    Pidennyksiä ja tuuhennoksia ottavat ne jotka haluavat entistä pidemmät ja / tai tuuheammat hiukset. Sillä ei ole merkitystä millainen lähtökohta on.

    VastaaPoista