tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kalanruotoletti


Ohjeet

1. Harjaa hiukset niskaan ja jaa ne sitten kahteen yhtä suureen osioon.


Suuret osiot toimivat koko kalanruotoletityksen ajan vain pikkuosiopankkeina. Varsinainen letitys (tai oikeammin sanottuna ladonta) tehdään liikuttelemalla pikkuosioita, jolloin isot osiot tulevat "koteloiduiksi".

2. Erottele molempien isojen osioiden takusesta yksi pikkuosio. Tuo nämä kaksi pikkuosiota isojen osioiden keskelle ja laita ne ristiin kuvan osoittamalla tavalla. Tee tästä ekasta ristityksestä suht tiukka niin letin alkupää pysyy timminä eikä lörpsähdä.

Huomaa että tästä eteenpäin työskentelet periaatteessa kahdella hiusnipulla. Sinun tulee vain siirrellä vuorotellen isojen osioiden takusista materiaalia viereisen ison osion päälle. Pikkuosiot muodostavat ladontatekstuuria isojen osioiden väliin.


3. Jätä ekassa ristityksessä vaikka vasemmanpuoleinen pikkuosio päällimmäiseksi. Pikkuosioiden latvat yhdistyvät isoihin osioihin. Ota sitten oikeanpuoleisen ison osion takusesta pikkuosio. Vie tämä osio päällikautta osaksi vasenta isoa osiota. Ota sitten vasemmanpuoleisen ison osion takusesta pikkuosio ja vie tämä osio päällikautta osaksi oikeaa isoa osiota. Jatka samaan malliin kunnes materiaali loppuu tai kunnes olet tyytyväinen. Kiinnitä hiuslenkillä.


4. Valmista kalanruotolettiä voi vielä venytellä sivuistaan. Saat lisää leveyttä ja huolettomuuden fiilistä.

Vinkki: Tavallisen hiuslenkin voi korvata vaikka ruusuhiuslenkillä kuten yllä olevassa kuvassa.

30 kommenttia:

 1. Huh, tämä selvensi mielettömästi tätä lettihässäkkää, "miten päin ne nyt menee" jne :) Kiitos erinomaisista ohjeista (kuvaohjeista) :D

  VastaaPoista
 2. Moi Suz!

  Oleppa hyvä, mukavaa että saatoin olla avuksi! :)

  VastaaPoista
 3. WAU!! Kauniita lettejä helposti! :) luulin että niiden teko olisi nollut vaikeampaa.(aluksi olikin) Mutta nopeasti oppi! :)

  kiitos hyvästä ohjeesta
  Kuvat auttoivat paljon.

  VastaaPoista
 4. Yhteistyöllä se sujuu! Minulta ohjeet ja sinulta innokas oppimishalu sekä kalanruotoletin toteutus käytännössä. Levitköön ihanat kampaukset kaikkialle! :)

  VastaaPoista
 5. Jes! Kiitoksia mahtavasta ohjeesta. Vihdoin luonnistuu :)

  VastaaPoista
 6. Ollos hyvä! Hyviä hiushetkiä kalanruotoletissä!

  VastaaPoista
 7. KIITOS ♥ omiin hiuksiin on hieman hankala tehdä (liukkaat ovat niin sormista tahtovat lipsua) mutta serkkutytön päähän tämäkin onnistuu nuin vain. kiitoksia todella paljon (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, hienoa että ohjeesta on ollut iloa! Sinun kannattaa karhentaa hiuksiasi soveltuvalla muotoilutuotteella niin kutrisi eivät lipsu otteestasi tehdessäsi letitystä. Voit esimerkiksi suihkuttaa hiuksiin kevyen pidon lakkaa, joka ei liimaa hiuksia yhteen ja niitä voi kampailla kivuttomasti lakkailun jälkeenkin.

   Poista
  2. huh huh miten vaikeaa hankala tehdä itselle kun ei näe taakse mutta kyllä tämä tästä

   Poista
  3. Hyvä kun otit puheeksi. Kun teen itselleni kalanruotoletin niin teen sen sivulettinä. Kun kaikki hiukset ovat sivulla aloittaessasi letin teon niin sinun on helppo nähdä peilin kautta mitä olet tekemässä. Hyviä letityshetkiä! Ja kun olet oppinut kyseisen letitystekniikan niin sitten onkin jo helpompaa siirtyä tekemään takalettiä vähän niin kuin sokkona. :)

   Poista
 8. Nää on tosi ihania <3 :) Voi tämmönen 12 -vuotias tyttöki tehä yli puolet kampauksista, kun on niin helpot ohjeet (; Ois tosi kivaa, jos tulis jotain hienoi kampauksii vähän kerrostetuille hiuksille (vai onko jo jossain..?), kun bestiksellä on vähän kerrostetut ja olis kiva tehä sille kaikkia rusetteja yms., kun on pyytänyt mua tekemään :D

  (kerrostetulle tukallehan tulee sellasia sojottavia 'hiusrykelmiä', jos tekee esim. rusettia, niin onko sellasta ohjetta tms., jolla sais sojottavat hiukset sieltä rusetin keskeltä jonnekin piiloon?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavista sanoistasi! Kerrostetut hiukset toimivat monissa kampauksissa kuten banaaninutturassa. Kerrostetut hiukset kannattaa kihartaa tai kevyesti kääntää latvasta niin silloin ne eivät sojota niin helposti esimerkiksi ponnarille laitettuina. Kiharrettuun / latvakäännettyyn ponnariin on helppo tehdä nopea nutturakampaus.

   Poista
 9. Tämä postaus auttoi kalanruotoletin tekotavan unohtanutta todella paljon!:) Ihana, selkeä blogi ja todella hyviä ohjeita kampauksiin:)

  Laitoin oman blogini kampaus-postaukseen linkin tähän ohjeeseen, toivottavasti se käy:)

  http://ghiasays.blogspot.fi/2013/05/fishbone-braid.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! Se piristi! Ja juu, ilman muuta saa linkata.

   Poista
 10. Vihdoinkin löysin hyvät ohjeet!Kiitos ja kumarrus.

  VastaaPoista
 11. hyviä vinkkejä :D
  saako blogiasi mainostaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Liisa ja toki aina ja kaikkialla saa mainostaa. :)

   Poista
 12. Jee :) Näiden ohjeiden avulla opin viimeinkin, miten kalanruotoletti tehdään. Ohjeet olivat selkeät. Kiitos siis! :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos selkeästä ohjeesta.

  VastaaPoista
 14. Hävettää olla näin avuton hiusjutuissa. En osaa edes tällä ohjeella :'D Ensin kasvatin vuosia pitkiä, että "saan kaikkia kivoja kampauksia" ja nyt ne yltää takapuoleen ja vaan ovat, koska en osaa tehdä niille mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Elvenpath!

   Aina voi oppia uusia taitoja, treeniä treeniä. Ja superpitkät hiuksesi näyttävät varmasti jokatapauksessa upeilta.

   Poista
 15. Tosi selvä ohje, en oo ikinä ymmärtäny kalanruotolettiä ja näillä ohjeilla onnistu ekalla kerralla!:) Kiitos!:)

  VastaaPoista
 16. Kiitos! Erittäin selkeä ohje :)

  VastaaPoista