perjantai 19. marraskuuta 2010

Kotivärjääjälle ja Kotiparturille: Tyvikasvun värjäys ristipääjaolla

Hui kauheeta, nyt se jakaa kuluttajille tee-se-itse ohjeita

Tiedän että kollegani tulevat paheksumaan minua kun jaan tee-se-itse ohjeita kuluttajille. He luulevat että heidän asiakasvirtansa vähenee. Fakta on kuitenkin se, että kaikki joilla on vähänkään ylimääräistä pätäkkää käyvät mieluummin parturi-kampaajalla kuin yrittävät itse saada fledansa kondikseen. On paljon rentouttavampaa, ylellisempää ja lopputulosvarmempaa olla ammattilaisen käsittelyssä kuin kotivärjätä.

 Laadin oheiset ohjeet erityisesti pikkubudjettisia varten, ettei heidän tarvitse kärsiä kuukausikaupalla tyvikasvusta vain siksi että heillä ei ole varaa mennä usein kampaajalle. Kaupasta saa huokeaan hintaan hiusvärejä, jotka voi itse levittää hiuksiinsa tai pyytää jotakuta auttamaan.


1. Tee ristipääjako. Eli tee jakaus otsalta niskaan ja korvalta korvalle. Kiinnitä muodostuneet osiot paikoilleen.


2. Sudi tai pursota hiusväriä ristipääjaon jakauksiin. Näin neljä osiota pysyvät erillään toisistaan ja värjäys etenee siististi. (Kun värjäät tyvikasvua blondiksi voit ensin käsitellä kaksi etuosiota. Kun värjäät tyvikasvua tummaksi voit ensin käsitellä kaksi takaosiota.)

3. Aloita kunkin pääosion tyvivärjäys ristipääjaon keskikohdasta. Etene keskikohdasta hiusrajojen suuntaan. Kuvasta näet kuinka pääosio ositetaan vaakasuorasti. Levitä hiusväriä vaakasuorajaon molemmin puolin. Ota sitten sudin varren kärjellä niin leveä vaakasuora osiokaistale kuin pystyt hallitsemaan, 1cm on hyvä. Aseta tämä osio jo värjättyjen osioiden päälle. Sitten on taas aika levittää väriä jakauksen molemmin puolin. (Kuvassa on klipsi, mutta se on vain rekvisiittaa. Tyvivärjätty hiusmassa pysyy kyllä paikallaan eikä valu alas häiritsemään värjäystäsi.)

4. Käy värjäyksen lopuksi vielä hiusrajat läpi, varmista että nekin ovat saaneet väripeitteen.

Ps. Sudilla saat värin varmemmin levitettyä (paitsi jos röpöttelet suurimman osan lattialle). Jos pursotat väriä nokkapullosta, muista varmistaa värin levittyminen hiukseen hieromalla tyveä kevyesti.


5. Anna tyvivärin vaikuttaa tarvittava aika. (Yleensä 20-30min, vaalennusväreillä vaikutusaika voi olla pidempikin.) Huomaa kuinka hiusväri on levitetty siististi nimenomaan tyveen, eikä sitä ole roiskittu pitkin latvaa. Joissain tapauksissa on hyvä asia kammata hiuksia tyvestä latvaan värin vaikutusajan loppupuolella. Se tasoittaa tyven ja latvan värieroja. Voit supsuttaa pituuksiin ja latvaan vettä niin kampa luistaa paremmin.

 6. Huuhtele.

2 kommenttia:

 1. Kiitos! ehkä näillä vinkeillä uskaltaisin lähteä kokeilemaan kun nykyinen opiskelijabudjetti pakottaa värjäämään kotona :/ Hiuksia on radoitettu vuoden verran kampaajalla ja ovat nyt kokonaan blondit eri vivahteilla. Nyt ostin raitapaketin missä radoitukampa jos sillä vetää tyven tuleekohan se erottumaan rumasti muista hiuksista ? :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Hyvä että et anna opiskelijabudjetin masentaa, itsekin voi tehdä paljon hiustensa eteen.

   Toistuvat kokopäänraidoitukset usein johtavat siihen että lopulta koko tukka on saman värinen, toki vivahde-eroja voi olla kuten sinun tapauksessasi.

   Jos hiuksesi ovat nyt lähes yhtä kuin kokoblondi tyvikasvulla niin suosittelisin hankkimaan vaalennusVÄRIN ja käsittelemään vain tyven. Muistathan värin vaikutusajan loppupuolella kampailla väriä tyvestä kohti latvaa niin mahdollista rajapyykkiä ei jää. Jatkossa voit tehdä näitä tyvivärjäyksiä. Samasta paketista saat useamman käsittelyn kun sekoitat vain sen verran kuin tarvitset eli esimerkiksi puolet värituubista ja puolet hapetetuubista.

   Jos taas tukkasi näyttää raidoitetulta, mutta tyvikasvuiselta, niin voit käyttää raitapakettiasi. En tunne kempparivärejä, koska olen kampaaja, mutta voisin olettaa että raitavärisi ei olisi väri vaan valkaisuaine, jonka kanssa ei ole niin helppoa saada onnistuneita lopputuloksia varsinkin kun operoidaan tyveä.

   Voit toki raidoittaa tyvikasvua raidoituskammalla, mutta parasta olisi jos joku kamusi voisi auttaa. Suosittelen että etenette niskasta päälaelle kerros kerrokselta. Laittakaa kerrosten väliin ohut pitkä suipale pumpulinauhaa, niin kerrokset pysyvät siisteinä eivätkä tyhmästi läiskäytellen värjää toisiaan. Toki jos kamusi on tarkka plikka niin mitään ylimäärisiä suojia ei tarvita. Kannattaa kuitenkin pöyhiä kerroksia koholleen vaikka piikkikamman kärjellä, ettei ainakaan liimaa kerroksia tiiviisti yhteen, jolloin väri / valkaisuaine ainakin karkaa.

   Toivottavasti näistä oli apua. Hyviä värjäyshetkiä!

   Poista