sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Maailman helpoin, nopein ja kaunein nutturaOhjeet

1. Tee ponnari. Jaa se neljään yhtä suureen osioon: pohjoinen, itä, etelä ja länsi.

Vinkki: Saat työskentelytilaa kun kiinnität kolme osiota pois tieltä hengettömien avulla. Voit käyttää klipsejäkin, mutta hengettömät ovat parempia. Ne eivät sörssi pohjahiusta kupruille.


2. Jokaiselle neljälle osiolle tehdään samat temput. Toimiva marssijärjestys on: etelä, itä, länsi ja pohjoinen. Kuvassa vain pohjoisosio on käsittelemättä.


3. Väännä osio koko pituudeltaan löysälle kierteelle kuten kuvassa. Erottele törröttävästä latvasta pienen pieni   hiusnippu. Itse nappasin kiinni Taijan peukun päällä olevaan ympäristöään vaaleampaan hiusnippuun.


4. Vedä pienen pienen hiusnipun latvasta samalla kun työnnät muita osion hiuksia nutturakeskiön suuntaan. Ihan kuin vetäisit vartta ulos pyöräpumpusta ja työntäisit pumppuosaa samalla eteen päin. Huomaa kuinka hiusmassa asettuu itsestään kauniiseen muotoon.

Seli seli: Taijan hiukset olivat lakkakyllästetyt tekemieni aikaisempien hiusvinkkien jäljiltä. Ne tökkivät vastaan kun vedin  pienen pientä hiusnippua erilleen. Normaalisti puhdas tai muuten vain liukaspintainen hius liukuu kuin unelma. Normaalisti pienen pieni hiusosio on vielä pienempi kuin kuvassa.


5. Kiinnitä jokainen ilmansuuntaosio oman ilmansuuntansa kohdalle. Viimeiseksi käsittelemäsi pohjoisosio kiinnitetään täten tietenkin pohjoiskohtaan. Jemmaa pienen pienen hiusosion laiha luikero häntä osionsa alle. Pinnitä tai käytä hengettömiä kiinnittiminä.

Tähän asti kaikki on ollut lasten leikkiä. Viisi ensimmäistä kohtaa sujuu vaikka siteet silmillä. Nuttura ei ole vielä valmis vaikka se näyttääkin jo ihan hyvältä. Toistan: nuttura ei ole valmis. Ei, ei, ei, eijei, jei, ei, ei. Se on esivalmis.

Maailman helpoin, nopein ja kaunein nuttura valmiina.

6. On aika ottaa pikkupeili ja silmä käteen. Tarkastele nutturaa pikkupeilin ja takapeilin avulla. Analyseeraa onko nutturasi kaunis joka puolelta vai levinnyt kuin Jokisen eväät. Kuvassa näette valmiin kampauksen. Olen virittänyt sen muodon kohdilleen. Takaa katsottuna kaikki hiukset asettuvat näkymättömän ympyrän sisälle. Sivusta katsottuna ne asettuvat näkymättömän puolipallon sisälle.

Sinun tehtäväsi on asetella, venyttää, survoa, törkkiä, työntää ja painaa esivalmiin nutturan hiukset viehättävään geometriseen muotoon. Kiinnitä suuret rakenteet kiinteästi pinnein tai hengettömin.Voit muotoa hahmotellessasi esikiinnittää loput kutrit pystyssä lepäävillä hengettömillä. Kun homma skulaa lakkaa nutturaa lakkaamatta. Anna kuivua ja nypi esikiinnittämiseen käytetyt hengettömät pois.

Ja tadaa, valmista tuli! Tällä kampauksella hurmaat kenet vaan missä ja milloin vaan. :)

12 kommenttia:

 1. Ihana nuttura ja vielä helppo tehdä. En itselle saanut taakse mutta sivuu sain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että lähdit testaamaan ja pian osaat tehdä nutturakeskiön taaksekin. Hieman lisää treeniä kehiin. :)

   Poista
 2. On kyllä ihana nuttura! Sain taakse tehtyä, mut ei ollu ihan nii symmetrinen mutta hieno kuitenkin! :) Kiitos tästäkin ohjeesta! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tästä nutturaohjeesta on ollut iloa! Ja lopputulos paranee harjoittelun myötä. :)

   Poista
 3. Ei onnistu kyllä mitenkään omin avuin. Taidan olla tosi sählä, kun ei maailman helpoinkaan nuttura onnistu. :( Mulla meinaa loppua kädet kesken. Tai sitten mulla on vaan liian pitkä tukka tohon. En saanut ensimmäistäkään "sykeröä" pysymään 10 sekuntia kauempaa (mikä on toisaalta hyvä, sillä näytti lähinnä siltä, että päähäni oli kasvanut tuulenpesä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih, älä lannistu! Onnistut vielä. Hiukset saa olla hyvinkin pitkät, tosin silloin pitää mytätä ja muotoilla jokaista osiota enemmän kuin mitä lyhyempien hiusten kohdalla. Voit käyttää työskennellessäsi klipsuja apuna niin ei kädet lopu kesken. Ohessa vielä linkki opetusvideoon.

   http://youtu.be/3LWKRXYATYQ

   Poista
 4. Harmi, kun omat hiukset niin ohuet ja lyhyet, ei saa mitään tehtyä kuin jonkun yksinkertaisen ponnarin, ja ei tahdo oikein kiharat pysyä jos niitä alkaa laittelemaan, latistuvat heti vaikka laittaisi muotoilutuotteita sun muita.. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moips!

   Älä masennu, varmasti sinullekin löytyy toimivia hiusratkaisuja. Kokeilepa suoristusrautakiharoita, niiden pohjalla voit käyttää muotoilutuotetta, joka sisältää lämpösuojan. Jäähtyneisiin kiharoihin voit supsuttaa kevyen pidon lakkaa. Lopuksi voit pistää hiukset löysälle ponskulle ja näyttää siltä kuin olisit nähnyt enemmänkin vaivaa niiden eteen.

   Poista
 5. Löysin blogisi Inspiration-konseptin kautta ja voi että kun tykkään! Omat hiukseni ovat jäätävän paksut ja hieman luonnonkiharat sekä laadultaan karheat, joten tällaiset helpot tukkavinkit ovat ihan kultaa :) Tähän mennessä ballerinanuttura on toiminut parhaiten, sukkanutturakin jää välistä liian löysäksi jostain syystä... Jatkan seurailua lukijana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elisa!

   Kiitos kovasti mukavista sanoistasi ja tervetuloa lukijakaartiin! Olen aina kovasti ilahtunut kun joku kertoo saavansa uutta pontta hiustensa laittamiseen blogistani. Kurkkasin sinun blogiasi ja kyllä mielenkiintoista asiaa piisaa! Hyvä tyttö! :)

   Poista
  2. Kiitos kehuista takaisin päin :) Tulin vain kertomaan, että tein tästä nutturasta oman versioni: http://liiallisuuksia.blogspot.fi/2012/11/maailman-helpoin-nuttura.html. Eihän se nyt ole ihan pöörfekt, mutta kelpasi mulle :)

   Kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista, ne ovat ihan mahtavat!

   Poista
  3. Hei Elisa!

   Kiitos jälleen ja erityiskiitos hiuskuvasta! Todellakin lämmittää mieltä nähdä, että kyllä näistä minun hiusvinkeistäni on ihan oikeaa apua hiusten laittamisessa. Minusta kampauksesi näyttää oikein kauniilta. Tämä menee nyt ihan kiittelyksi, mutta menköön. :) Kiitos vielä kauniista sanoistasi mitä olit rustaillut postaukseesi! :)

   Poista