keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Rakastu hiustuotteisiin: Color Gloss hoitaa ja sävyttää


Suoravärit pitävät hiusvärisi kondiksessa isojen värjäysten välillä

Hiusten värjääminen on yleistä. Hiusvärin ylläpito suoraväreillä kestoväri- tai kevytvärikäsittelyiden välillä on ihme kyllä harvinaista. Tyypillinen kuluttaja värjää hiuksensa hapetevärillä (eli kesto- tai kevytvärillä). Käsittelyn jälkeen hiusväri näyttää kiiltävältä ja intensiiviseltä muutaman viikon. Sen jälkeen hiusväri monasti kulahtaa. Varsinkin punasävyt menettävät hyvin nopeasti kirkkautensa, jopa muutamassa pesussa. Tyypillinen kuluttaja kirmaa kaupungilla tyvikasvuisena ja haalistuneessa hiusvärissä kuukausitolkulla. Kun hänelle tulee joku tärkeä meno hän intoutuu taas käymään kesto- tai kevytväripurkilla.

Harva edes tietää että hiusväriä voi ylläpitää suoraväreillä. Suoraväri tarkoittaa kaikkia niitä sävyttäviä / värjääviä hiustuotteita, jotka eivät sisällä hapetetta. Suoraväri on valmista käytettäväksi sellaisenaan. Suoravärimassan väri / sävy on sama väri / sävy kuin mikä lopputuloksesta tulee. Suoraväri ei vaalenna hiusta. Suoravärit ovat hoitavia eli ne eivät rasita / kuluta hiusta. Suoraväri kiinnittyy hiuksen pintaan. Suoraväri tarttuu parhaiten värjättyyn hiukseen. Se ei juurikaan tartu värjäämättömään eli neitsythiukseen, paitsi jos pintarakenne on huokoinen.

Tämän päivän blogiartikkelissa keskityn esittelemään yhden suoravärin. Se on Crestolin Color Gloss. Sitä saa hyvinvarustelluista kampaamo- ja parturiliikkeistä. Yksi 75 ml tuubi maksaa ehkä kymmenen euroa. Color Gloss sävyjä on kymmeniä. Valitse niistä se joka parhaiten vastaa tuoreeltaan värjättyä hiusväriäsi.

Voit valita periaatteessa minkä vain muunkin sävyn. Mutta muista: Helmenvaalea ei tee mustasta tukasta helmenvaaleaa. Vaaleimmat sävyt on tarkoitettu käytettäväksi blondeissa pohjissa. Muista myös: Color Gloss tuotteet sisältävät valtavasti pigmenttiä. Hiuksesi tulevat näyttämään värjätyiltä ja se on tarkoituskin. Älä siis ihmettele jos olet laittanut vaaleanruskeaan pohjaasi tummanruskean tuotteen ja hiuksesi ovat muuttuneet tummanruskeiksi. Color Gloss sävyt kestävät hiuksissa monen monituisia pesukertoja, toki ne haalistuvat kerta kerralta. Tee aina tarvittaessa uusi sävykäsittely. 75ml tuubista käsittelee lyhyet hiukset 3-5 kertaa ja pitkät 0-2 kertaa.

Crestolin Color Glossin Tuoteselosteessa lukee:

COLOR GLOSS
Sävy ja syvävaikutteinen hoitava hiusnaamio vaivattomasti hiuksille

Tämä tuote on suunniteltu kirkastamaan, syventämään sekä piristämään hiusten sävyä säilyttäen sävyn nuorena. Antaa hiuksille joustavuutta ja luonnollista kiiltoa. Sävyttävä COLOR GLOSS soveltuu kaikentyyppisille hiuksille, myös juuri permanentatuille. Tuote on ilman ammoniakkia sekä hapetetta ja näin ollen ystävällinen hiuksillesi (pH n.6,2).

Käyttö: Käytetään hoitoaineen tapaan: levitä tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin, vaahdota ja anna vaikuttaa n. 20 min - lämmöllä 15 min. Huuhtele lämpimällä vedellä.

HUOM. Herkkyystestiä suositellaan ennen käyttöä. Ei sovi silmäripsien tai kulmakarvojen käsittelyyn.

Tämän blogiartikkelin tarkoitus oli tehdä tiettäväksi, että hiukset voivat aina näyttää vastavärjätyiltä (eikä tule kalliiksi). Crestolin Color Gloss suoravärejä voi käyttää aina kun haluaa hiusvärilleen buustia. Tuote hoitaa hiusta, se ei rasita hiusta. Color Glossia voisi käyttää esim 1-4 kertaa kuukaudessa.

 Tyvikasvuun tuote ei juurikaan tartu. Kun on aika päivittää tyvikasvu latvan väriseksi voit tehdä sen huolimatta siitä milloin olet viimeksi Color Glossannut. Voit pestä tyvivärin pois ja käyttää sitten CG:n kokopäässä hoitoaineena ja sävyttäjänä. Jos taas haluat vaihtaa väriä / sävyä, pidättäydy Color Glossaamasta viikko pari ennen h-hetkeä. Konsultoi parturi-kampaajaasi.

6 kommenttia:

 1. Hei, mistähän näitä saisi netistä tai Kouvolasta? Ihmeen vaikea näet löytää googlettamallakaan? Poistaisiko joku oikein vaalea sävy luonnostaan tummanvaalean ja vaalennuksessa (kotona tuhkanvaalea kestoväri) punertavaksi tai kellertäväksi tullutta hiusta? Kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Color glossia saa ainakin hyvin varustelluista parturi-kampaamo & tuoteshopeista. En usko että color gloss on vastaus ongelmaasi. Kokeilepa hopeashampoota (olen kirjoittanut siitä artikkelin rakastu hiustuotteisiin -osioon). Ja jos se ei toimi niin nykysävysi ei ole taittamalla vaan vaalentamalla/värjäämällä pelastettavaa laatua.

  VastaaPoista
 3. Moi, kiitos paljon vastauksestasi. Hyvä tietää. Hopeashampoota ja -hoitoainetta jo onkin. Kokeilen nyt myös joitain suoravärejä. Mutta kyllä haluttu lopputulos tähän asti tosiaan on tullut sillä, että kestovärillä värjätään vain tarpeeksi monta kerrosta (2 jo menettelee, 3 hyvä). Kerran tein värinpoiston, järkky keltainen tulos, mutta siihen päälle tuhkanvaalea sävy, niin tulikin jo hyvä. Sääli vain, että hiukset kasvavat ja oikea väri tulee aina alta ;). Olisi huippua, jos oma väri olisi suht ok, mutta tällainen tummasti harmaantuva tumman maantieneiminkään värinen vanhentaa 10 vuotta ja sammuttaa kasvot. Mutta enpä taida olla ainut Suomessa... :). Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 4. Oleppa hyvä. Suoravärit toimivat halutulla tavalla silloin kun tarve on ainoastaan sävyn taitolle, ne eivät kuitenkaan valkaise hiuksia, eivätkä vaalenna käsiteltävää lähtötilannetta yhtään astetta. Välillä tämä juuri oikean sävyn saavuttaminen ja ylläpitäminen on kimuranttia hommaa kuten tiedät. Onnea hiusasioihin! Kiitos ja hyvää kevättä sinulle myös!

  VastaaPoista
 5. Moi! Mistä sais nähdä näitä colorgloss värejä? Mulla on vaaleanruskeat hiukset,mikä väri sopisi mulle?:) kiitos jos voisit vastata pian!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Harmi että puran uusia kommentteja vasta nyt, eikä apu siis ehkä ehdi ajoissa perille. Color Gloss -värejä saa netistä esim täältä:

   http://www.shampookauppa.fi/crestol-color-gloss-savyttava-lampohoito-110ml-p-1326.html

   Jos hiustesi luonnollinen väri on vaaleanruskea niin CG ei tartu kovin hyvin ehjään hiuspintaan, mutta värjättyyn paremmin. Ja kyseessä on siis väriä kirkastava ja hoitava tuote, ei varsinainen väri kuten kesto- tai kevytväri.

   Nyt en muista ulkoa sävyvalikoimaa, mutta suosittelen ottamaan sellaisen, joka on mahdollisimman lähellä nykyistä sävyäsi.

   Toivottavasti kommentistani oli apua. Hyviä värinhuoltohetkiä!

   Poista