torstai 15. heinäkuuta 2010

Kukka tukkaan


Tällä hetkellä on hyvin muodikasta kiinnittää hiuksiinsa erilaisia kukkakoristeita. Kuvassa minulla on kirpparilta ostettu kangaskukka. Voit hankkia tai tehdä itsellesi mitä hienoimpia hiuskoristeita. Ne saavat olla isoja! Ei ole yhtään liioiteltua tehdä tai ostaa kahvi- tai leipälautasen kokoisia muhkeita koristeita. Paras kiinnityskohta on ohimo tai sen yläpuoli (kuten kuvassa).

6 kommenttia:

  1. Hei!
    Kun olet parturi kampaaja, niin voisitko auttaa minua? Haluaisin tälläiset hiukset (linkki alhaalla) mutten tiedä miten ne leikataan, enkä haluaisi viedä kuvaa kampaajalla, vaan olisi mukavampi jos voisin selittää hänelle miten leikata. Joten voisitko kertoa minulle jos viitsit, että miten nämä hiukset on leikattu? =)

    http://irc-galleria.net/user/jossy%60


    Kiitos! =)

    (jos haluat vastata e-mailiin, osoite on; sussu_95@hotmail.com)

    VastaaPoista
  2. Hei Susanna!

    Kuvien perusteella sanoisin että hiukset ovat leikattu seuraavasti:

    Pääjakona on etutukka ja muu tukka. Etutukka on läheistä sukua ns ekaluokkalaisetutukalle, jossa etutukka on maksimaalisen iso + paksu ja alkaa jo päälaen takaosasta. Rakenne näyttäisi olevan tasamittainen ja hieman viisto, äärirajoiltaan hieman pointattu. Tällaisen etutukan voi kammata joko suoraan eteen tai hieman sivulle / viistoon. Viistoversiossa voi tehdä sivujakauksen hyvinkin alas (ks.ryhmäkuvan muut tytöt).

    Loput hiukset eli sivun ja takaosan hiukset ovat leikattu kasvavalla kerrostuksella (saattavat myös olla ehjää rakennetta, kuvasta ei oikein erota). Tässä rakenteessa voi päättää haluaako a) jättää alalinjan hiukset mahdollisimman vahvoiksi vai b) jättää ne ohueksi piiskaksi.

    Tässä rakenteessa voi myös päättää haluaako a) kerrostuksen tehtävän lähinnä päälliosapainoitteiseksi vai b) latvapainoitteiseksi. Kuvassa taka- ja sivuhiukset näyttäisivät jätetyksi kohtuu vahvoiksi ja latvapainoitteisesti kerrostetuksi. Etutukan ja muut hiukset yhdistää vuollut kasvojen hiusrajat.

    Hyviä hiushetkiä!

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Kiitos todella paljon vastauksestasi, ja että jaksoit ajatella tälläisiä asioita myös vapaa-ajalla! :)

    Kysäisin vielä, että voiko tämän selittää kampaajalle jotenkin tällä tavalla, vai olisiko jokin helpompikin keino.

    Etuhiukset: Tasamittainen, vähän viisto, jonka voi kammata myös suoraan.

    Loput/ Muut hiukset: (haluaisin 2. kappaleesta b) version.) Hiukset leikataan, kerroksittain, sillä tavalla, että latvat jätetään ohueksi (piiskaksi). Ja kerrostus latvapainotteiseksi.

    Sitten kysyisin mitä tarkoittaa tuo vuollut kasvojen hiusrajat?

    Kiitos todella paljon vastauksestasi!! =))


    Itselläni olisi suunnitelmissa hakea ensi keväänä, kun 9. lk loppuu, parturi-kampaajaksi, ja sen jälkeen mahdollisesti opiskella kosmetologiksi. Mutta työllisyystilanne vähän epäröittää.

    -Susanna-

    VastaaPoista
  4. Hei Susanna!

    Asian voi esittää kampaajalle juuri noin kuten tiivistit. Muista myös mainita pointatusta etutukan reunasta.

    Vuoleminen tarkoittaa esim tietyn kohdan / osion leikkaamista saksilla liu`uttaen. Etutukka tosiaan on oma alueensa ja se yhdistyy visuaalisesti muuhun tukkaan kun kasvojen hiusrajalta ohimon ja korvan etusen hiukset leikataan saksilla tai veitsellä vuollen.

    Toivottavasti ohjeistani on apua. Jos mahdollista, kuvakin kannattaa ottaa kampaajalle mukaan.

    Rohkeasti vain opiskelemaan parturi-kampaajaksi ja/tai kosmetologiksi. Hyville tekijöille riittää aina töitä! Eka työpaikka kannattaa ottaa palkollisena vaikkapa jossain isossa ketjussa, jossa pääsee tekemään ja näkemään kaikenlaista. Jos olet yhtään yrittäjähenkinen niin sitten vaan mahdollisimman nopeasti kun omat siivet kantavat niin vaikkapa vuokratuolille tai jopa ihan oman liikkeen hankintaan. :)

    Ps. Opintoihin sisältyy myös harjoittelujaksoja jossain liikkeessä. Kannattaa hakeutua sellaiseen, jossa tykkäisi / voisi jatkossakin työskennellä, sillä monasti eka työpaikka tulee olemaan juurikin se harjoittelupaikka. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos sinulle tosi paljon! :) Susta oli tosi paljon apua, ja sain lisäksi hyviä vinkkejä ;) :)

    VastaaPoista