keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kuudestoista ja seitsemästoista id-artikkelini

17 tapaa saada isompi tukka. Tästä kattauksesta löytyy jokaiselle jotakin.

Aina ei tarvitse ostaa uutta. Näin saat ilon irti hiusainevalikoimastasi.

6 kommenttia:

  1. hei mulla ois kysymys liukuvärjäyksestä! oon miettiny että liukuvärjäisin latvat sellasella värikkäällä sävytteellä joka kestää jotain 2-4 viikkoa. miten voisin käytännössä toteuttaa tän kotona? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips!

      Ensinnäkin, hienoa että sinussa on tee se itse -henkisyyttä! Ja hienoa että olet ajan hermolla tämän muotivärjäyksen suhteen! Periaatteessa sekä vaaleat että tummat lähtökohdat käsitellään samalla tavalla. Jos siis haetaan lopputulosta, jossa tummimmat osat ovat tyvessä ja vaaleimmat pituuksissa ja latvassa.

      1. Jaa pyyhekuivat (tai kuivat) hiuksesi vaakasuorissa osioissa vaikkapa kolmeen tai neljään osaan. Näin sinun on helpompi hallita värjäystäsi ja saat paremman lopputuloksen.

      2. Olisi hyvä että sinulla olisi kaveri värjäysapuna. Mutta jos hiuksesi ovat kohtuu pitkät ja työstät lähinnä latvoja niin voit onnistua itseksesikin. Silloin vaakajakojen lisäksi kannattaa hiukset laittaa keskipääjaolle, jolloin voit peiliä apuna käyttäen käsitellä menestyksekkäästi hiuksiasi.

      3. Varaa itsellesi vaalennusjauhetta ja hapetetta. Periaatteessa mikä vain hapete käy, mutta käytännössä kannattaa muistaa pari jutskaa. Nyrkkisääntö: Käytä aina niin mietoa hapetetta kuin mikä vain hoitaa homman. Eli hiuksen tarpeeton kuormittaminen on tarpeetonta.

      Hapetteita löytyy periaatteessa nämä: 3% 6% 9% ja 12%. Hapetteita voi miedontaa lisäämällä lorauksen vettä, hapetetta saapi olla enemmän kuin vettä niin pysytään selkeillä vesillä.

      Jos hiuksesi ovat vaaleat, mieto seos on jees. Jos hiuksesi ovat tummat, tarvitset jytympää kamaa. Entuudestaan värjäämättömät hiukset pitäisi skulata miedoillakin litkuilla.

      Yksi vaihtoehto on myös ns vaalennuspesu eli: 1 osa vettä, 1 osa shampoota, 1 osa jytyä hapetetta, 1 osa vaalennusjauhetta. Vaalennuspesun hyvä puoli on se, että se antaa sinulle työskentelyaikaa ja väristä tulee tasaisempi.

      4. Levityksessä voi soveltaa vapaatekniikkaa, mutta koita olla järjestelmällinen ja kohtuu nopea. Sudi tai vie hanskakädellä vaalennusseosta hiusten latvaan. Aloita niskan hiuksista ja etene päälaelle. Oman värin ja vaalennettavan värin rajapyykillä kannattaa hieman kampailla tai sudilla feidata rajapyykkiä. Älä tarraa hanskakädellä hiuksiin, joita ei haluta käsitellä.

      5. Katsele kuinka vaalennusprosessi lähtee toteutumaan. Jos mitään ei tunnu tapahtuvan niin nakkaa lisää ja vahvempaa seosta. Hiusten latvoja voi hieroa ja sukia värin vaikutusajalla lisää rajapyykin feidauksen lisäämiseksi.

      6. Pese ja hoida normaalisti

      7. Jos sävyte on kosteisiin hiuksiin tarkoitettu niin sen voi pistää heti pesun ja (hoidon) jälkeen. Kuivaan tukkaan pistettävän pistäisin kuivattuun tukkaan. Luulisin että tarkoitat suoraväriä ja sitähän voi sitten lisäillä aina tarpeen mukaan kun vanhat sävyt haalistuu.

      Toivottavasti onnistut näillä ohjeilla. Hyviä värjäyshetkiä!

      Poista
  2. kiitos paljon, tästä oli tosi paljon apua!! :)

    VastaaPoista
  3. niin ja tuleeko hapete vaalennusainepaketin mukana vai mistä sitä kannattaisi hankkia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon en osaa vastata, koska en käytä normikauppojen tuotteita. Korostan että tarvitset todennäköisesti vaalennusJAUHETTA, värillä ei nimittäin voi vaalentaa väriä. Ainakin hiusmessuilta saa, mut seuraavat vasta syksyllä Tampereella. En osaa sanoa nettikauppojen tarjonnasta kuluttajille.

      Poista