maanantai 8. huhtikuuta 2013

Uuden tukan uusi ilme

Kuva: Perttu Torvinen

Uuden tukan uusi ilme

Tässä olisi pari kuvaa minusta pätkäistyssä hiuskuontalossani. Puolipitkä tukka voi olla ihanainen, ainakin olen viihtynyt omassa pikkumopissani. :) Muotoilin hiukseni suit sait sukkelaan ghd-suoristusraudalla. Lähinnä kääntelin latvoja ylöspäin. 


Uutinen

Tämän postauksen hienot kuvat minusta otti Perttu Torvinen. Kiitos kaunis! Jatkossakin saamme nauttia hänen kuvistaan. Yhteistyö jatkuu niin kauan kuin se jatkuu, toivottavasti pitkään. 


Ps.

Molemmissa kuvissa minulla on päällä kirppislöydöt. Jiihaa!

Kuva Perttu Torvinen

5 kommenttia:

  1. Hei! kiva blogi sinulla, hyviä kampausvinkkejä tältä saanut :) Selaillessani postauksiani kiinnitin huomiota tämän hiusmallin hiusväriin, http://vivi-thkh.blogspot.fi/search/label/Niskanuttura
    Osaatko sanoa minkä sävyiset hiukset ovat?
    Haluaisin lähteä suurinpiirtein tuon sävyistä havittelemaan, jos nyt kaupan väreillä on mahdollista saada noin hyvän värisiksi mutta edes sinnepäin :)Yleensä omasta tulee liian tumma tai sitten liian punertavat :(

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista sanoistasi!

    Kysymykseesi vastaaminen on kimuranttia monesta syystä. 1. Asiantuntemukseni koskee kampaamovärejä ja niissäkin parhaiten niitä, joista minulla on käyttökokemusta. Me kampaajat yleensä dissailemme kaupan värejä monista syistä. 2. Ilmeisesti puhumme nyt Sofian hiusväristä, joka näyttäytyy hieman erilaisena eri kuvissa ja muutenkin väri on helpompi katsoa suoraan varsinaisista hiuksista.

    Mainitsemasi tummuus- ja punertavuusongelmat ovat yleisiä. Niitä on haastavaa kontroloida kun värjää itse kaupan väreillä. Me kampaajatkin saamme vääntää näiden ongelmien kanssa jatkuvasti, vaikka olemme ammattilaisia.

    HIusten värjäämisessä vaikuttaa aina jo oleva väri / värit eli hiusten värjääminen ei ole kuin talon maalaamista. Eli tumma sävy helposti kerrostuu eli värjäämällä samalla värillä uudestaan ja uudestaan, alkaa latva olemaan tyveä tummempi.

    Väreissä on tummuumasteita. Yksinkertaistaen voisi sanoa että nro 1 on musta ja nro 10 on vaalein vaalea. Eli sellainen kiva ei liian tumma ruskea on yleensä tummuustasoa 6.

    Ja sitten väreissä on tummuustason lisäksi aina sävy. Eri sarjoilla sama numero voi koodata eri sävyä eli tämä ei ole mikään yksi yhteen järjestelmä. Mutta jos halutaan mahdollisimman kylmiä tummia värejä niin sävyn tulisi olla tuhka, beige, luonnonsävy, violetti (tosin vaaleissa tummuustasoissa näyttää helposti liian violetilta. Kulta on sellainen mikä on lämmin, muttei mikään punaisen tai kuparin veroinen "hiusten lämmittäjä".

    jatkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sitten tosiaan kun luulee pistävänsä hiuksiin sävyn, joka ei tuo liikaa lämpöä tai punaisuutta tai tummuutta niin yllätys voi olla vastassa. Hiuksilla on taipumusta puskea lämpöä läpi. Ja tästä päästäänkin siihen, että saadakseen optimaalisen värin on tunnettava hiuksen persoonallista värjäyskäyttäytymistä ja osattava miksailla värejä. Ja tosiaan kampaamoväreillä saa tehtyä luotettavimmat miksailut ja ei siis pelkästään väreillä, vaan niihin yleensä sekoitetuilla oikeanvahvuisilla hapetteilla. Eli toisin sanoen, en valitettavasti voi antaa lyhyttä ja simppeliä vastausta. Toivottavasti rustauksistani oli kuitenkin hyötyä asian hahmottamisessa.

      Poista