lauantai 28. kesäkuuta 2014

Herbatint -hiusvärin käyttökokemus

Annoin värin vaikuttaa ensin tyvessä ja käsittelin sitten pituudet ja latvat.

Ostin pitkä tovi sitten Ruohonjuuri -liikkeestä kaksi pakettia Herbatint -hiusvärejä. Sekoitin 2N ja FF4 vaihtoehdoista värimassan itselleni. Pistin kumpaakin 30 ml ja lisäksi hapetetta 60ml. En tykkää käyttää perusruskeita, joten yleensä sekoittelen haluamani sävyn. Tässä tapauksessa violetin sävyn (FF4) tehtävä oli tuoda kylmää vivahdetta perusruskeaan (2N). 

Silloin pitkä tovi sitten käytin puolet Herbatint värjäysaineistani. Päänahkani kuivui reippaasti ja toipui vasta useiden päivien kuluttua. Yleensä päänahkani voi ihan hyvin värjäilyjen jäljiltä. Olen värjäillyt hiuksiani toisella värisarjalla tässä välillä, mutta päätin nyt sitten käyttää loput Herbatintit pois makaamasta. Ja kyllä, päänahkani on taas kuiva. Ja ei, en tule enää koskaan värjäämään hiuksiani Herbatint -väreillä.

Positiivista Herbatint -kokemuksessani oli se, että itse väritulos oli mieleinen. Olen pistänyt merkille, että ei-ammattilaisvärit antavat monasti epätasaisia lopputuloksia kuluttajille (ja tiedän kyllä syyt että miksi). Itse olen käyttänyt aikojen saatossa kolme pakettia ei-ammattilaisvärejä omaan tukkaani. 

Haluan myös sanoa, että Herbatint ei ole mikään luomutuote, vaikka sitä voikin ostaa Ruohonjuuresta. Kemikaalikimara -blogista löytyy mielenkiintoisia postauksia aiheesta. Kirjoittaja, Anja Nystén, on kemiantekniikan diplomi-insinööri, joka työskentelee ympäristönsuojeluun liittyvien projektien parissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti