keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Ruotoletti variaatio


Tämä letti muistuttaa toteutustavaltaan ruotolettiä eli ranskanlettiä. Lopputulos on kuitenkin selkeästi erilainen. 1. Ota vasemman korvan päältä / edestä hiusrajalta kaksi yhtä suurta osiota. Ota oikean korvan päältä / edestä hiusrajalta yksi osio. Sen tulee olla yhtä suuri kuin kaksi muutakin aloitusosiota.


2. Tuo kaikki kolme osiota taakse näkymättömän keskipääjakauksen kohdalle. Pidä ote piukeana. Aloita letittäminen kuvan mukaisesti. 


3. Jatka letittämistä kuin tekisit ruotolettiä. Ainut ero on se että lisäysosiot eivät tule puolen pään leveydeltä vaan ne tulevat pieninä nippuina hiusrajoilta. Eli tässä variaatiossa voit työntää kätesi lettirakenteen taakse, ruotoletissä se on mahdotonta. (Ruotoletti tehdään kuin tavallinen letti. Ero tulee siinä että aina kun vasemman tai oikean puolen osio siirretään vuorotellen kahden muun osion väliin niin tähän osioon lisätään hiusta samalta sivulta.)

 Jos haluat lopputuloksesta löysähkön pidä letityskohtaa hieman koholla. Jos haluat lopputuloksesta tiukan letitä piukeasti päätä myöten. Kuvan versio on tehty löysänä.

Voit vielä tsekata ruotoletin ohjeet tästä. Tavallisen letin ohjeet julkaistaan tällä viikolla.


4. Lopeta letittäminen kun olet ottanut lisäysosiot alaniskan hiusrajojen sivuista eli kulmista. 5. Letitä käteen jäänyt häntä loppuun tavallisena lettinä ja kiinnitä hiuslenksulla.


Ja valmista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti