lauantai 11. syyskuuta 2010

Rakastu hiusten hoitoon: Näin purat, peset ja suorit juhlakampauksen kivuttomasti

Hiusten pesu on kaikille tuttua. Mutta miten tukka saadaan puhtaaksi ja selväksi juhlakampauksen jäljiltä vuodattamatta kyyneleitä? Lyhyiden ja puolipitkien hiusten kampaukset eivät vaatine niin paljon erityisvinkkejä. Pitkät hiukset ovat ehkä vaativammat käsitellä kivuttomasti takaisin luonnontilaan.

Seuraavaksi ohjeet vaihe vaiheelta. Kaikkia vaiheita ei välttämättä ole tarpeellista noudattaa. Runsaasti tupeerattujen kampauksien kohdalla on aiheellista tehdä kaikki listan kohdat. Fakta on että kampauksia tulee pidettyä / tehtyä useammin silloin kun niiden pois peseminen on helppoa.

1. Irrota pinnit + hengettömät*, hiuslenksut, hiuskoristeet, hiuslisäkkeet, valkit* ja kaikki sellainen mikä irti lähtee. Poista ensin näkyvät / helpoiten irroitettavat kohteet ja etene kampauksen sisäosiin.

2. Pura sellaiset kampausrakenteet, jotka purkautuvat ilman kipua. Tällaisia ovat monasti letit, punokset ja isot solmut*. Älä edes yritä avata tai harjata tupeerauksia.

3. Kastele hiukset suihkussa. Pidä päätä pystyssä ja anna veden valua päälaelta alaspäin. Pese shampoolla, mutta älä hankaa tai vaahdottele hiusta innokkaasti. Voit vaikka levittää vedellä lantratun shampoon kaikkialle hiuksiin. Tämän vaiheen tarkoitus on vain esipestä muotoilutuotteet pois. Huuhtele.

4. Lataa päähäsi tuhdisti HYVÄÄ hoitoainetta tai hiusnaamiota. Tämä kohta on oleellisin. Hoitoaine auttaa sinua huomattavasti saamaan hiuksesi selviksi ilman repimistä. Erottele helläkätisesti hiuksia toisistaan.

Jos vastaan tulee ns sarvi eli tyvestä latvaan tupeerattu hiusosio, tee näin: Vedä toisella kädellä hiuksia oikealle ja toisella vasemmalle. Aloita latvasta ja etene tyven suuntaan. Toinen tapa on haroa hiuksia auki viisipiikkisellä eli yhden käden sormilla. Voit käyttää myös harvapiikkistä selvityskampaa. Yleensä sanotaan ettei märkää tukkaa tulisi harjata, mutta joskus se on helpoin ja nopein konsti. En kuitenkaan lähtisi harjaamaan sarvea, ainakaan ronskin ottein. Nyrkkisääntö voisi olla: Selvitä pieni osio takkuhiusta kerrallaan. Pidä työskentelysuuntana latvasta tyveen.

Voit antaa hoitoaineen tai hiusnaamion vaikuttaa 5-10min. Tosin vaikutusaika tulee jo monasti siinä kun suorii eli selvittää märkää tukkaa. Huuhtele.

5. Pese hiukset. Tämä on se varsinainen pesu. Tässä vaiheessa tulisi olla mahdollista pestä hiukset normaalisti. Eli takkuja ei pitäisi enää olla.Voit käyttää joko normishampoota tai syväpuhdistavaa shampoota. Jälkimmäinen on silloin paikallaan kun hiuksesi on pumpattu täyteen esim lakkaa, kampausnestettä tai geeliä. Älä käytä tuuheuttavaa shampoota. Ps. Hiljattain värjättyjen hiusten kohdalla syväpuhdistava shampoo saattaa aiheuttaa värin äkkinäistä haalistumista.

6. Hoida vielä pienellä määrällä poishuuhdeltavaa hoitoainetta.

7. Parasta on jos voit antaa hiustesi kuivua itsestään. Kuiviin hiuksiin voit tarvittaessa lisätä jätettävää hoitoainetta, lähinnä latvoihin.

hengettömät* = Kevytrakenteisia pinnejä. Niitä monasti käytetään taivutettuina latvakiharoiden kiinnitykseen.
valkit* = Pesusientä muistuttavia pamppuja. Niitä laitetaan kampausten sisälle kasvattamaan frisyyrin kokoa tai vähentämään tupeerauksen tarvetta.
solmut* = Hiusnipuista tehtyjä kampausosioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti