lauantai 3. maaliskuuta 2012

Minikreppiraudoilla huikea tyvikohotus

Minikreppiraudoilla tehty tyvikohotus verrattuna tupeeraamalla tehtyyn tyvikohotukseen

Ehdin jo pohtia josko tekisin oman opetusvideon, mutta kun youtubesta löytyi niin näppärästi valmiita niin pistinpä sitten kolme tyvikreppauksen tutoriaalia näytille. Eli hiusten tyven kreppaaminen minikreppiraudoilla (miksei vähän isommillakin) on hyvä vaihtoehto tyvitupeeraukselle. Saat nopeasti ison tukan ja tyvi on liikkuvaisempi kuin jos se olisi tupeerattu. Sanoisin myös että on helpompaa tehdä tyvivolyymia raudoilla, tupeeraten on haasteellista saada tasainen nosto ja hiusten päällipinta sileäksi niin ettei mahdolliset tupeeraushiuslevyjen rajapyykit näy.

Minikreppiraudoilla tyven kohottamisen perusajatukset:
(Näitä ei ole mikään pakko lukea, voit vain katsoa videot. Aattelin vaan pistää jotain ohjetta kun videot ovat englanninkielisiä.)

- Ehkä mielekkäintä on tehdä tyvikohotus esikäsiteltyihin hiuksiin kuten suoriksi föönattuihin tai sileiksi suoristusraudotettuihin.

- Klipsaa päälaelta hiuksia pois tieltä paitsi jos haluat krepata myös niiden tyvet. Ehkä kuitenkin on styleskimpi vaihtoehto olla tekemättä pään korkeimmalle kohdalle kuohkeaa kohotusta eli ehkä parempi välttää pallopään tekemistä. Tosin itse käsittelin kaikkien hiusteni tyvet, pitihän sitä nyt kokeilla! Tyvikreppaustekstuuri ei mielestäni näkynyt häiritsevästi, siis päälaen alueella. Ehkä kuitenkin näkyviin jäävän kasvojen hiusrajan voisi jättää käsittelemättä. 

- Ehkä helpointa on jakaa hiukset kahtia pään leveimmän kohdan kohdalta. Sitten vain etenee kerros kerrokselta päälaen suuntaan ja päättää itse käsitteleekö päälaen alueen hiukset vai ei (alaosan hiuksia ei siis tarvitse huomioida ollenkaan). Jokaisen kerroksen kohdalla kannattaa hiukset käsitellä vaakasuorissa lyhyehköissä koholle suunnatuissa osioissa. Itse voi päättää painaako minikrepparit yhdesti vai kahdesti samaan tyveen. Jos yhdesti niin silloin tekstuuri tulee mahdollisimman lähelle päänahkaa ja jos kahdesti niin silloin toinen painallus tulee välittömästi ekan perään. Kaksi painallusta tuottaa luonnollisesti enemmän volyymia. Mutta jos sinulla on hyvin lyhyet hiukset niin tee vain yksi painallus, muutoin ei ehkä näytä hyvältä. 

- Kun olet krepannut sen mitä oli tarkoituskin voit vielä sormillasi möyhäistä tyviä. Silloin kreppaukset pörhistyvät entisestään ja sinä saat muhkeamman tukan. Tarvittaessa voit supsuttaa tyviin lakkaa tai alkaa tekemään kampausta, esimerkiksi nutturakampaus näyttää monasti kivemmalta kun tyvi on kohollaan eikä livo päänahkaa.


Malli tekee tyvikreppausta omiin hiuksiinsa. Lyhyt ja ytimekäs video.



Hiusammattilainen tekee tyvikreppausta mallin hiuksiin. Ei hirmu havainnollinen video, mutta ihan ok.



Nainen tekee tyvikreppausta omiin hiuksiinsa. Hyvin yksityiskohtiin menevä opetuksellinen video. Äksöni alkaa noin 4.30 kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Iso kiitos sinulle tästä blogista! :) Erityisesti kampauspostauksesi ovat kullan arvoisi.

    Pari juttutoivetta minulla kyllä olisi:
    - Hiustenlähtö ja sen eri tyypit. Koskettaa monia ja voi olla kiusallinenkin vaiva. Tästä toivoisin postausta nimenomaan ammattilaisen näkökulmasta: mitä hoitovaihtoehtoja, miten asiakkaat suhtautuvat itse vaivaansa jne.

    - Hiuspohjan kuorinta. Osaisitko suositella tuotteita? Miten usein tämä kannattaisi tehdä? Vastaako syväpuhdistavalla shampoolla pesu tätä toimenpidettä? Onko tähänkin olemassa "kotitekoista versiota"? Olen kuullut että keitetyt kahvinhöppeet toimisivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että olet viihtynyt blogini parissa. Toivottavasti pystyn jatkossakin tarjoamaan sinulle mielekästä sisältöä.

      Toiveesi ovat todella hyviä. Kumpikaan aihe ei kylläkään osu osaamiseni / tietämykseni kirkkaimpaan kärkeen. Veikkaisin että vastaukset kiinnostaisivat laajaa piiriä. Mietin että voisin tarjota jossain vaiheessa toivomiasi aiheita Indiedays-artikkeleiksi, niiden puitteissa minun on mielekästä kaivaa itseäni paremmilta asiantuntijoilta vastauksia tietämykseni aukkoihin.

      Hiustenlähdön eri tyypit on tiedossa ja kuluttajien suhtautuminen niihin. Nuo hoitovaihtoehdot ovat siitä kinkkinen juttu, että markkinoilla on toimivia ja ei toimivia tuotteita ja palveluita. Minulla on suhteellisen vähän käytännön kokemusta aiheesta, että voisin tältä istumalta kirjoittaa täysin vedenpitävän artikkelin.

      - Kerastasella ja Redkenillä on mahtavat allashoitovalikoimat, joihin kuuluu myös erilaisia päänahan käsittelyitä. Olen mm kuorinut isäni megahilsepään niihin tarkoitetuilla tuotteilla.

      Miten usein päänahka kannattaa kuoria. Niin usein kun tuntuu että siihen on tarvetta.

      Yksi kotikonsti päänahan kuorimiseen on ruokasoodan käyttö. En ole itse testannut.

      Poista