torstai 10. maaliskuuta 2011

Allergiset ja herkkäihoisetkin voivat nauttia kampauksista

Tämä on lukijan toivoma artikkeli

Kampauksissa on hyvä käyttää muotoilutuotteita. Ne helpottavat hiusten työstämistä ja antavat tukea kampauksille. Jotkut ovat niin allergisia ja herkkäihoisia että sopivien muotoilutuotteiden löytäminen on vaikeaa. Kokosin oheen vinkkejä, joista voi olla apua. Allergiset ja herkkäihoisetkin ovat oikeutettuja nauttimaan hyvin pysyvistä kampauksista.

1. Valmistajia  ja sarjoja, jotka ovat ottaneet allergiset ja herkkäihoiset huomioon:

- KC Professional, 4R eli Four Reasons -tuotteet ja Quattro -tuotteet
- Sim Sensitive, Forme 4U -tuotteet
- Cutrin, Sensitivism -tuotteet

 2. Selvitä mille olet allerginen tai yliherkkä, täsmäostaminen helpottuu

Ihotautilääkäri voi auttaa selvittämään mitkä aineosat aiheuttavat ärsytystä tai allergisen reaktion. Kun tiedät mitä välttää, on itselle sopivien tuotteiden hankinta helpompaa. https://www.kosmetiikka-allergia.fi/ sivulle on koottu yli 8000 kosmetiikka- ja hygieniatuotteen tuoteselosteet. Kun tiedät mille kosmetiikan raaka-aineelle olet allerginen, pystyt helposti ja nopeasti löytämään itsellesi sopivat tuotteet.

3. Ota menneiden aikojen konstit käyttöön

- Ennen teollisten muotoilutuotteiden aikaa hiuksissa käytettiin tukiaineina mm sokeria ja alkoholia. Olen koittanut metsästää tarkkoja ohjeita, jotka julkaisen sitten kun aika on.

4. Tee kampaukset ilman muotoilutuotteita

- Suoristusraudalla saa hyvin pysyvää jälkeä ilman muotoilutuotteiden käyttöä. Tosin ilman lämpösuojaa hius altistuu tarpeettomalle rasitukselle.

- Monet kampaustekniikat eivät välttämättä tarvitse muotoilutuotteita pysyäkseen. Tällaisia ovat esimerkiksi letit, solmut, kierteet.

- Tukirakenteet vähentävät muotoilutuotteiden käytön tarvetta. Esimerkiksi ponnaripohjaan tehdyt nutturat pysyvät ihan kivasti pelkillä pinneillä.

- Jos hiuksesi ovat paksut ja / tai itsepäiset, sinun kannattaa ottaa hyvä keventävä leikkaus. Silloin kampaukset onnistuvat paremmin.

2 kommenttia:

  1. Kc:lta löytyy myös quattro sarja joka on hajusteeton ja sarjan hiuskiinne on ainakin oikein hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Santewi muistutuksesta! Lisäsin Quattron blogiartikkeliin. :)

    VastaaPoista