perjantai 11. maaliskuuta 2011

Nuttura munkkivalkista ja pitkistä hiuksista

Munkkivalkki ponnarin tyvessä.

Ohjeet (lukijan toive)

1. Tee ponnari. Käytä lakkaa ja hyvää harjaa apuna päänahkaa myöden asettuvien hiusten silotuksessa. 

Vinkki: Karhenna ponnarihäntä kevyen pidon lakalla. Tällöin harja menee vielä läpi, mutta hiukset eivät luista käsistäsi nutturaa tehdessä.

2. Vedä hiukset läpi munkkivalkista.

Vinkki: Käytä mahdollisimman lähellä omaa väriäsi olevaa munkkivalkkia. Tällöin ei haittaa jos valkki hieman vilkkuu hiustesi alta.

Mustekala päineen ja lonkeroineen.

3. Levittele hiukset tasaisesti munkkivalkin päälle. Ihan kuin ne olisivat suihkulähteestä ryöppyävää vettä.

4. Ota pätkä ohutta kuminauhaa tai hyvin elastinen hiuslenksu. Kiinnitä hiuksilla päällystetty munkkivalkki paikalleen ponnarityven kohdalta. Katso yllä olevaa kuvaa. 

Vinkki: a) Jos sinulla ei ole kovin pitkä tukka, tee kiinnityksestä löysä. Hiuksilla päällystetty munkkivalkki ei kohoa ja saat aseteltua loput vähät hiukset kivasti sen reunoille.
b) Jos sinulla on kovin pitkä tukka, vedä kiinnitys mahdollisimman piukealle. Hiuksilla päällystetty munkkivalkki kohoaa reilusti ja saat aseteltua loput hiuksesi kivasti sen juurelle.

6. Olet nyt saanut aikaiseksi mustekalan näköisen kampauksen. Hiuksilla päällystetty munkkivalkki on mustiksen pää ja yli jääneet hiukset sen lonkeroita. Tässä kohtaa voit vielä asetella hiuksia niin että "lonkeroita" on tasaisesti mustiksen pään ympärillä.

5. Työnnä pääilmansuuntien kohdilta pinnit pitämään solmittua kuminauhaa tai hiuslenksua paikallaan.

7. Jaa "lonkerot" kolmeen, neljään, viiteen tai kuuteen yhtä suureen yhtenäiseen nippuun. 

8. Kieputa "lonkerot" löysästi. Kierrä kieputettu "lonkero" kerrallaan mustiksen pään tyven ympärille. Käytä kiinnitykseen pinnejä ja hengettömiä

Huom! Tarkista välillä käsi- ja takapeilien avulla että nutturasta ei tule muotopuoli vaan muotovalio.

Valmis nuttura ja luomiarmeija.


10. Valmis!

Ps. Oli himppasen haastavaa olla itse kampaajana, mallina ja automaattilaukaisua käyttävänä valokuvaajana. Valkoinen tausta on saranoiltaan irroitettu ovi, joka lepää ikkunan edessä jalallista naulakkoa vasten. Koitin siis saada hyvän taustan ja hyödyntää ikkunasta tulevan luonnonvalon.

Tumma tukka näkyy kuvissa usein vain ääriviivakönttinä. Olen ihan tyytyväinen, että sain yksityiskohtiakin nousemaan esiin. Jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti