keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Rakastu lisähiuksiin: Osapään teippipidennys


Osapidennys on yllättävän hyvä vaihtoehto kokopidennykselle

Edellisessä postauksessa mainitsin tekeväni Ilonalle teippipidennyksen. Iltsi halusi "pikakasvattaa" hiusleikkauksensa pidempää puolta. Lisäksi ehdotin että rakentaisin hänelle sivuetutukan ja lisää päällietutukkaa. Ennen ja jälkeen kuvat

Kuluttajat osaavat jo pyytää hiuspidennystä tai hiustuuhennosta. Harva tulee ajatelleeksi että osapidennys tai osatuuhennos on varteenotettava vaihtoehto. Jos sinulla on lyhyehkö etutukka, sen saa hetkessä pikakasvatetuksi (tietyin rajoittein). Jos sinulla on lyhyehkö fleda, sinulle voidaan rakentaa takapiiska tai vaikka paikallisia ympäristöään pidempiä tehosteosioita. Jos hiuksesi ovat ohuet latvasta saat vahvan (ja tarvittaessa myös pidemmänlatvan tykittämällä niskan ja korvien päälliset lisähiuksella.

 Osapidennystä kannattaa harkita myös silloin kun kasvattaa tukkaa ja on se "hassuvaihe" menossa. Eli se vaihe kun hiuksissa ei ole mitään järkevää mallia ja leikkauksen painopiste on valahtanut epämairittelevaan kohtaan. Silloin tuntuu, että tukkaa ei saa mitenkään laitettua. Monella menee hermo. Ei jakseta kasvattaa, vaan mennään leikkaamaan jokin lyhyehkö malli. Se on tietysti tapauskohtainen asia kannattaako osapidennystä käyttää kasvatusapuna vai lyödä suoraan kokopidennys heduun.

 Tärkeintä on se, että omassa tukassa on mittaa mihin lisähiuksia voi luontevasti kiinnittää. Joskus tukka on niin lyhyt, että kokopidennyksen teko on mahdotonta. Joskus tukka on niin lyhyt että osapidennyksestäkään ei tule mitään.


Pidennyksen värivalinnoista

Olin värjännyt Ilonalle monisävyisen blondin. Oli luontevaa, että lisähiuksetkin olivat monisävyisiä ja vaaleita. Pyrimme luonnolliseen ja aika lailla tasaiseen värilopputulokseen. Ainoastaan sivuetutukan alueelle luotiin täysbeige osio, pientä värikikkailua. :)

Kannattaa muistaa että osapidennys voi tarkoittaa myös oman pohjavärin raidoittamista. Olen joskus vetäissyt pehmeän vaaleanpunaiset raidat tummaan tukkaani sinettitekniikalla. Teippitekniikallakin voi tehdä raitoja tai jopa isoja paikallisia värialueita. Pidennystekniikka valitaan aina tapauskohtaisesti.


Elämää teippipidennyksen kanssa

Ilonan osapään teippipidennys on tehty aitohiuksista. Siksipä hän voi kihartaa ja pestä tukkaansa suht normaalisti. Pidenteitä ei kannata riuhtoa, repiä eikä hangata. Hoito- ja muotoilutuotteissa pitää välttää "liimansyöjiä". Yön ajaksi suositellaan lettiä tai jotain muuta viritelmää, joka estää lisähiuksien ennen aikaista irtoamista. Itse olen yleensä nukkunut aukinaisilla pidenteillä. Teippipidenteet pysyvät hiuksissa kuukauden pari. Jos ne ovat hyvässä hapessa, ne voi käyttää uudestaan ja uudestaan. Teippiosa pitää vaihtaa joka kerta.


Eipä osaisi arvata, että tällä leidillä on lisähiusta.


Teippipidenteiden kiinnityksestä

Tässä kuvassa näkyy erisävyisiä, eripituisia ja erilevyisiä vaaleita aitohiusosioita. Kunkin osion tyvipäässä on kaksipuoleinen teippi. Teippipidennystä tehdessä omasta hiuksesta otetaan ohuehkoja ja lisäosion kanssa yhtä leveitä osioita. Omahiusosion alle lähelle päänahkaa lyödään yksi lisäosio ja päälle toinen.

Muodostuu "sämpylä", jossa lisäosiot ovat pohja ja kansi. Omahiusosio on niiden välissä oleva juusto. Liimapinta on tavallaan niin kuin voi, paitsi että se tarttuu juuston läpi sämpylän toiseen puoleen. Esimerkistä voisi päätellä, että kirjoittajalla on nälkä. :)

Sanon tässä vielä muistaissani että teippipidenteiden kiinnittämisen jälkeen tulee ottaa silmä käteen. Jos siltä näyttää niin hiuspehkoa tulee leikata ja / tai ohentaa tarpeen mukaan.


Teippipidenneliitos, siinä se on!

Tadaa! Tältä näyttää yksittäinen teippipidenneliitos. Jos sinulla on ohut tukka, valitse mieluummin teipit kuin sinetit. Teippipidenneosiot eivät vilku ilkeästi oman harvan karvan alta. Sinetit näyttävät ohuessa tukassa päänahkaan eksyneiltä riiseiltä.


Tehoste teippipidennysliitos, siinä se on!

Tadaa! Kaivoimme näytille myös sen sivuetutukkaosion, joka pomppaa kokonaisuudesta esiin täysbeigenä tehosteena. Varsinkin päälliosioita kiinnittäessä tulee funtsia miten asiakas kampaa hiuksensa. Osioiden tulee tukea tätä suuntaa. Jos esimerkiksi asiakas haluaa pitää jakausta vasemmalla puolella, niin lisäosiot asetellaan sen mukaan.

Ps. Teippipidenneliitokset saa irti joko mekaanisesti tai poistonesteellä. Suosittelen jälkimmäistä, paitsi jos pidät paikallisia sänkikohtia viehättävinä. :)

12 kommenttia:

  1. Onpa todellakin upeat hiukset!Tää on niin mun juttu.Tuskailen puolipitkän reuhkan kanssa.Vielä kun täältä kyläpahasesta löytyis sellanen parturi joka osaisi toteuttaa jotain tuollaista.Kiitokset mielenkiintoisesta blogista,kovaa vauhtia koukuttaa tämän naisen!!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä vain ja kiitos mairittelevasta palautteesta! Toivottavasti löydät tarpeisiisi soveltuvan ammattilaisen. :)

    VastaaPoista
  3. kuinka pitkät hiusten pitää olla näihin teippeihin.. haluasin takatukkaan jatkot ku leikkautin ne lyhyeksi enkä pitänytkään :/

    VastaaPoista
  4. Omaa pituutta tulee olla sen verran että teippiliitos peittyy. Lyhyin hius johon laittaisin teipit voisi olla noin viiden sentin pituista. Ratkaisevinta kuitenkin on se millaiseen lopputulokseen tähdätään, millainen lähtökohta on ja paljonko lisähiusta halutaan / on mahdollista käyttää. Eli ei riitä että teippiosio saadaan pysymään kiinni omassa tukassa, kokonaisuuden täytyy toimia noin muutoinkin. Konsultoi lähikampaajaasi. Hän voi tsekata tukkasi ja kertoa mikä on mahdollista ja mikä ei.

    VastaaPoista
  5. pysyykö toi teippipidennys iha päässä ettei tipu vaij :)?

    VastaaPoista
  6. Tuota kysymystä minäkin mietin kun kuulin ekan kerran teippipidennyksestä. Kyllä se pysyy noin 1-2 kk, jos teipit ovat laadukkaat, pidennys oikein tehty ja pidennystä hoidetaan oikein.

    VastaaPoista
  7. millaisia pisennyksiä suosittelet lyhythiuksiselle. mielessäni on tuo osapää pidennykset mielessä käynyt, sillä olen ollut lyhythiuksinen jo 2 vuotta ja haluan vaihtelua.

    Alimamt ovat n. etusormeni pituisia.. (minulla on iso käsi, ja en löydä mittaa) että mitkä ovat kannattavimpia. Ja sellanen laatu-hinta suhde. Olen kuitenkin kampaaja-opiskelija niin saan tukuista sen opiskelijaalennuksen, mutten tiedä että mitkä minun päähäni kannattaa! Pystyisitkö esim. tekemään jonkinnäköistä postausta erilaisista pidennyksistä ja että minkälaiseen käyttöön kannattaa. Ja hiukan siitä kauan ne kestää ja hinnoista ylipäätään?

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommentistasi! Valitettavasti en ehdi kovin tarkkaan tällä hetkellä vastaamaan kysymykseesi. Kannattaa kysäistä opettajiesi mielipidettä, jos uskot että heillä on ajanmukainen tietous. Näin nopeasti sanottuna voisit hyvinkin laitattaa osateipit. Laittajalla pitää olla silmää, että lopputulos on luonnollinen.

    Postausideasi on hyvä, lisään listalle.

    VastaaPoista
  9. Kivoja juttuja on blogissasi ja ohjeita. Esim. itse en ole ranskanlettiä osannut tehdä ja olihan tuo kiva, kun oli kuvallinen ohje. Mahtavaa!

    Laitatin kokopään 50cm teippipidennykset toissapäivänä. Saa alkaa tekemään kampauksia, paitsi harjaaminen on tuntunut nyt vähän oudolta, "tökkivältä". Ja nyt melkoinen kutitus päänahassa, kun vissiin totuttelua :)

    VastaaPoista
  10. Hei Anne!

    Kiitos kovasti kehuista! Kuvalliset ohjeet ovat usein ihan välttämättömyys että hiustyylejä pystyisi toteuttamaan.

    Onneksi olkoon, sinulla on nyt varmasti upeannäköiset hiukset! Kampausten teko lisäketukkaan on yllättävän helppoa. Lisähius antaa runsautta ja käsiteltävyyttä (karkeutta). Luonnollisesti liitoskohtien pitäminen pois näkyviltä on oma haasteensa ja kokonaishiusmassaa ei voi veivata ihan mihin vaan suuntaan, ettei liitokset kinnaisi.

    Muistathan käyttää sopivia hoitoaineita niin pidennyksesi pysyy mahdollisimman hyvänä ja helposti käsiteltävänä mahdollisimman pitkään.

    Harjatessa kannattaa pitää toisella kädellä kiinni liitoskohdan alapuolelta niin liitoskohtaan ei kohdistu painetta, joka voi höllentää liitosta.

    Kutituksen tunteen (jos sitä ylipäätään ilmaantuu) pitäisi mennä pian ohi. Muistathan kuitenkin pitää hiuspohjan puhtaana ja tarvittaessa käyttää hiuspohjaa kosteuttavaa voidetta (se ei rasvoita). Kannattaa myös välillä möyhiä ja ilmattaa hiuspohjaa jos päänahan kuivumista alkaa esiintyä.

    Nautihan uudesta upeasta tukastasi!

    VastaaPoista
  11. Hyödyllinen postaus. Olen kampaajilta kysellyt, mikä on omien hiusten lyhin mahdollinen pituus teippipidennystä ajatellen.
    Kaikki ovat sanoneet 10 cm. Itselläni todella lyhyet hiukset nyt, mutta lohduttaisi ajatella että pidennys toimii myös 5 cm hiuksessa?

    Saako udella, missä kampaamossa olet Tampereella töissä? :D

    VastaaPoista
  12. Moi!

    Kiitos viestistäsi!

    10cm pituiset hiukset ovat kyllä yleensä ne lyhimmät mihin kandee tehdä teippipidennys. 5cm pituisissakin voi toimia, mutta ei välttämättä toimi (pitää tsekata tapauskohtaisesti). Jos ei kokopidennystä voi tehdä niin vaikkapa niska-alueen hiuksia voisi paikallisesti pidentää ja / tai sitten etuhiuksia voisi myös paikallisesti pidentää.

    Saa udella. :) Tällä hetkellä en toimi parturi-kampaajana. Kirjoittelen hiusartikkeleita ja otan niitä varten hiuskuvia. Ilmoittelen kyllä blogissa jos alan taas tehdä liiketyöskentelyä.

    Onnea sopivan kampaajan etsintään ja kiitos kun ajattelit minua!

    VastaaPoista