maanantai 9. tammikuuta 2012

Katrin ja reunahapsutettuja lettejä kampauksessa


Ohjeet


1. Tee volyymia juoksuttamalla kreppirautaa koko tukassa. Idiksenä on saada aikaiseksi kevyt kreppitekstuuri.

2. Erottele otsalta etutukkamainen osio. Laita loput hiukset ponnarille takaraivon kohdalle.


3. Ota ponnarihännän alta pieni osio ja kierrä se ponnarityven ympärille. Huomaa kuinka hiuslenksu jää peittoon. Kiinnitä pinnein.

4. Tee loppuun ponnarihäntään x-määrä reunahapsutettuja pikkulettejä. Katrinille tehtiin muistaakseni kuusi erikoispikkulettiä. 


5. Työstä "etutukka" kahdessa osassa. Vie vasemmanpuoleinen osa yhtenä löysänä laattana kohti ponnarityveä. Kiinnitä pinnein ponnarityven juureen. Jos pituuksia piisaa niin ne voi kiertää ponnarityven ympärille. 


5. Etutukan toinen osa vaatiikin jo enemmän paikalleen asettelua. Idiksenä on rakentaa rento ja läpikuultava läppä otsan päälle. Ota osion latvasta semitiukasti kiinni ja suuntaa se kohti ponnarityveä. Venyttele toisella kädellä mieleisesi läppä. Kiinnitä se paikalleen lakalla. Latvat pinnitetään ponnarityven kohdalle niin kuin ensimmäisen osionkin kanssa tehtiin.

Vinkki: Jos tuntuu että kädet loppuvat kesken niin voit käyttää painaumia jättämättömiä klipsuja apuna esikiinnityksessä ja lopullisten muotojen hakemisessa

Vinkki: Jos et halua klähmäotsaa niin ujuta paperi otsan ja hiusten väliin ennen kuin suihkautat lakkaa.

Vinkki: Kampauksen voi julistaa valmiiksi jo tässä vaiheessa jos siltä tuntuu.


6. Ota kaksi reunahapsutettua pikkulettiä ja suuntaa ne kasvoille päin. Asettele ne pinneillä mielekkäästi päälaelle. Jakauksen voi peittää pikkuletin avulla ja hapsujen suhteen kannattaa katsoa etteivät ne blokkaa kampauksen kantajan näkökenttää. Tarvittaessa lakan avulla voi niitata itsepäisesti kasvoille valuvia suortuvia tyvestään paikoilleen. Tarkista edestä ja sivuilta että kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. 


Huom! Tämä kampaus on mainio ohuttukkaisille, se on mainio "vähästä paljon" -kampaus. Hento kreppaus luo volyymia ja reunahapsut tuovat lisää runsaudentuntua.


Huom! Näin talvikaudella tällaiset paikalleen nakutetut ja / tai kiinteiden lettirakenteiden kampaukset ovat soveltuvia. Tuuli, kevyt lumisade tai pipo eivät pyyhi pois tätä kampausta. No ok, kreppitekstuurille ei voi antaa täyttä kestotakuuta ihan missä vain olosuhteissa.

5 kommenttia:

  1. Hei, haluaisin kysyä aivan asian vierestä :)
    Minulla on värjätyt hiukset, toivoisin niiden olevan tummat, ei kuitenkaan mustat tai punaiset. Hiukseni ovat luonnostaan ohuet ja sellaiset normi maantieväriset. Ongemana on, että joka ikinen kerta kampaajalta poistuessani ulos ja katsoessani peiliin hiukseni ovat punertavat :(
    Mistä voi johtua, että hiukseni loistaa punaisena, vaikka kampaaja sanoo, ettei ole käytetty lämpöisiä sävyjä ja punaista. Osaisitko neuvoa millainen väri olisi paikallaan?
    Olisi kiva saada myös blogissasi vinkkejä hiusten muotoiluun toisena päivänä, se eka päivähän on hyvä, mutta yön nukkumisen jälkeen kaikki on aloitettava alusta, vielä en ole koskaan pystynyt korjaamaan kampausta niin että näyttäisi kivalta. Lyhyt-polkkamittaisen ohuen tukan malleja ja laittovinkit olisivat myös kivat..... ja tarkoitan todella ohuen :)
    Kivaa kevättä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksistä! Tuohon värikysymykseen vastaan erillisellä postauksella.Kaikki kysymyksesi ovat hyviä ja niiden vastaukset kiinnostavat varmasti monia muitakin. Voi olla että teen noihinkin liittyen postauksia.

    Pikavastauksena voin kommentoida tuohon toisen päivän kampaus -asiaan, että teepä pohjatyöt suoristusraudalla kiharrellen niin johan on kumma jos ei kampausta saa tyydyttävällä tavalla herätetyksi henkiin seuraavana päivänä.

    VastaaPoista
  3. HEI
    Voisitko laittaa ohjeen irokeesikampauksen/nutturan tekoon? eli sivulta sileät ja päältäpöyheä. Ilman kiharoita. (tunnunpa vaativalta, mutta minä en pidä kiharoista) haluaisin opetella tuon juhlakampaukseksi kevään juhliin :D Kiitos. Blogisi on ihana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saradonna!

      Kiitos toiveesta ja positiivisesta palautteesta! Minulla saattaa löytyä kuvavarastostani ohjeet toiveesi kaltaisen irokeesikampauksen tekoon. En osaa sanoa koska ehdin julkaisemaan sen. Mutta ensi hätään voit tehdä samat pohjatyöt kuin tässä kampauksessa:
      http://vivi-thkh.blogspot.com/2012/01/sanni-ja-kirahvikampaus.html

      Kun ponnarit ovat paikallaan niin tupeeraa kukin erikseen tyvestä latvaan. Kiinnitä sitten möllykät riviin irokeesityyppisesti. Toivottavasti tästä oli apua! Kivoja kevään juhlia sulle!

      Poista