torstai 16. helmikuuta 2012

Tigistore.com ja opetusvideot

(Tämä postaus on myös lukijatoiveen toteutus. Joku kyseli hiusten arkistailausten ohjeita.)

Surffailen aina silloin tällöin hiusfirmojen sivuilla. Surffailkaa tekin. Suoria linkkejä joihinkin hyviin tai ihan hyviin sivustoihin löytyy edelleen tämän blogin etusivulta. Mutta asiaan, löysin tigistore.com sivustolta kivoja opetusvideoita molemmille sukupuolille. Katsoin videot pikaseen läpi, niitä oli 14. Niissä käytiin läpi hiustuotteiden ja föönauksen avulla luotavia suhteellisen arkisia viimeistelyjä. Mutta kaikki käyvät aivan hyvin myös juhlatilanteisiin. Lopuksi videoiden yleisarvosteluni plussin ja miinuksin:

+ Tajuaa että hiusviimeistelyn lähtökohta on usein pyyhekuivat vastapestyt hiukset. Ja että varsinkin hoitoainevalinta vaikuttaa paljon siihen kuinka hyvin hius kampautuu tai "harjaantuu" kosteana.

+ Näkee suuntaa antavasti millaista annostelua kunkin tuotteen kohdalla kannattaa käyttää suhteessa x-kokoiseen hiuskuontaloon.

+ Näkee suuntaa antavasti miten minkäkin tyyppinen tuote levitetään tukkaan.

+ Tajuaa että hieno hiuslookki vaatii yleensä enemmän kuin yhden tuotteen käyttöä.

+ Näkee esimerkkiyhdistelmiä yhteensopivista hiustuotteista.

+ Tajuaa että hiusten föönaus voi olla:

A) Kuivaksi pölläyttämistä.

B) Esikuivaamista eli pahimpien kosteuksien haihduttamista ennen varsinaista muotoiluföönausta.

C) Työvälineen (esim pyöröharja) käyttämistä vaativaa selkeää muotoilua.

D) Paikalleen kuivaamista (esim föönin päähän kiinnitettävällä "mötkylällä" = softeri). Permis- tai luonnonkiharat usein puristellaan tuotteen avulla kiharamaisiksi ja sitten kuivataan paikalleen. Eli suora föönin ilmavirta on huono kun se pörhentää kiharan, siksi mötkylä pistetään hajottamaan ilmavirtaa. Mötkylän voi korvata rypistämällä ja puristamalla kiharoita nyrkin sisällä antaen föönin samalla kuivata hiusta sormien väleistä.

E) Rentoa sormin (tai luurankoharjalla) kuivaamista suunnaten hiusta haluttuun suuntaan aivan kevyesti tai vahvemmin sitä samalla pingottaen.

- Videot ovat kestoltaan muutamia minuutteja, joten ihan perinpohjaista opetustuokiota ei ole tarjolla.

- Valmiit lookit näyttävät olevan eri kuin mallien videolla itse tekemät. Eli ammattilainen on toteuttanut saman lookin uudestaan ja hienompana.

- Jotkut viimeistelyt ovat liian vaikeita keskivertokuluttajalle. Pyöröharja + fööni on sellainen jännä yhdistelmä, harva osaa käyttää niitä yhdessä oman tukan laitossa. Ja harvalla suomalaisella on niin karkeaa tukkaa että pyöröharja olisi se paras muotoiluapu. Lyhyttukkaisilla vielä ymmärrän pyöriksen käytön, mutta miksipä ei käyttäisi ilmakiharrinta kun siinä on vähän niin kuin pyöröharja ja fööni yhdessä.

Antakaahan hiusopin tarttua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti