keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Trendihiukset keväällä 2012

(Tämä artikkeli on lukijatoive. Joku joskus kyseli hiustrendien listaamisen perään.)

Hiusten värimaailma

- Pastelli- ja shokkivärit sekä yksi- tai monivärisinä raitoina että kokopään värjäyksinä. Hiusten haalistuessa voi suoravärillä toteuttaa uuden värikkään lookin.
- Ruskeat sävyt
- Samassa värjäyksessä saman värin eri sävyjä
- Liukuvärjäys (hiusten väri muuttuu portaattomasti ja asteittain matkalla tyvestä latvaan)
- Ombré-värjäys (muistuttaa liukuvärjäystä, tumma tyvi ja vaaleammat pituudet sekä latvat
- Väriin dipatut latvat

Leikkausosasto

- Voimakkaat suorat otsahiukset kaikissa pituuksissa (hyvin lyhyt, kulmakarvat näkyviin jättävä, kulmakarvat peittävä)
- Graafiset lyhyet ja puolipitkät leikkausmallit kuten etutukalliset sivuprofiilista pyöreät polkkahiukset
- Lyhyet hiukset, myös androgyyniset mallit

Kampausasiaa

- 50-luku inspiraation lähteenä
- Letti- ja punostekniikat
- Kihartaminen puikkokihartimella

Viimeistelyn linjaukset

- Lyhyissä hiuksissa pehmeä näkyvä kihara, puolipitkissä ja pitkissä hiuksissa rento ja löysä kihara, jopa laine
- Luonnollisuus
- Hiuspuuteri + mattaisuus + pehmeys
- Hillityt Bedhead hiukset, ei siis kovin pörröistä
- Kiilto + sileys + litteys

Miehet

- Klassinen parturointi
- Armeijavaikutteet
- Lyhyet mallit
- Pitkät mallit
- Luonnolliset värit

4 kommenttia:

  1. Moikka! Haluaisin kysyä sulta vähän vinkkiä hiusten vaalentamiseen. Eli, mulla on luonnostaan vaaleat hiukset jotka värjäsin tummanruskeaksi yli vuosi sitten, eli sitä tummaa väriä on ilmeisesti aika reilusti imeytynyt sinne mun hiukseen. Nyt kuitenkin haluaisin kotikonstein vaaleammat toffeenruskeat hiukset (kuva: http://backseatcuddler.com/wp-content/uploads/2009/08/gallery_main-kim-kardashian-899-4.jpg ). Ensimmäisen kerran aloitin vaalennuksen kampaajalla kesän lopussa, mutta sitten jotenkin vain jätin sen kesken ja laitoin kotona taas tämän tummanruskean värin päähän. Onko sulla antaa mitään niksejä ja neuvoja miten saisin hiuksista tuon kuvan väriset mahd. nopeasti?

    Kiitos paljon jo etukäteen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Kiitos kysymyksestäsi! Kuvassa Kimillä on neljää eri väriä: Tuhkainen tummaruskea, beige, blondi ja toffee. Sinulla on ilmeisesti blondi tai tuhkablondi tyvi ja tummanruskeat pituudet ja latvat. En suosittele kotivärjyytä, sillä kyseessä on vaativa värjäys vaativaan pohjaan. Eli varaapa aika kampaajalle.

      Sinua näkemättä jos itse hoitaisin homman niin luultavasti seuraavasti:

      - En tiedä hiustesi pituutta, mutta olettaen että ne ovat pitkät niin esileikkaisin kerrostusmallin ennen värjyytä. Tämä nopeuttaa projektia. Ja valmiin värjäyksen jälkeen siistisin vielä leikkausmallia ja keventäisin latvoja.

      - Luultavasti pitäisi hieman esivaalentaa pituuksia ja latvoja, mutta toisaalta ei liikaa, koska lopullinenkaan värikokonaisuus ei ole siitä vaaleimmasta päästä.

      - Tyveen pistäisin tuhkaruskean. Pituuksiin ja latvoihin soveltuviin kohtiin beigeä, tuhkaruskeaa, toffeeta ja blondia (toki ensin tsekkaisin millaisia sävyjä esivaalennus on tuottanut ja josko niitä voi käyttää hyödyksi kokonaisuutta luodessa). Tärkeää on etteivät eri värien rajat näy töksäytellen vaan pehmeästi, mutta kuitenkin erottuvasti.

      Mutta kaiken kaikkiaan olet bongannut kauniin ja muodikkaan värjäyksen ja toivon että saat sen onnistuneesti itsellesi. :)

      Mutta jos haluat tyytyä vähän laihempaan lopputulokseen mutta halvemmalla hinnalla niin tuhka tummaruskea tyveen ja vaaleat raidat lähinnä pituuksiin ja latvaan, raitoja vain vähän tyvialueelle (oma sävysi jää täysin piiloon). Sitten vetäset kotona beigen tai toffeen sävyistä suoraväriä päähän ja toistat käsittelyn aina kun sävy haalistuu. suoraväri hoitaa hiusta, eikä se vaalenna, tässä tapauksessa se tinttaa näkyvästi kiinni vain vaalennettuihin osiin.

      Toivottavasti näistä oli apua. :)

      Poista
  2. Moi!
    Olen taas aivan pinkin pauloissa ja ajattelin taas värjätä pinkkiä jonkin verran tukkaan. Oletko testannut tai kuullut mielipiteitä eri suoraväreistä?

    Itse olen käyttänyt Directionsia, Manic Panicia ja Elumenia. Elumenia ei taida saada ostettua kotiin mistään?

    Aurinkoista kevättä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pink Skinny Jeans!

      Kiitos hyvin ajankohtaisesta kysymyksestäsi! Minun lempparini suoraväreissä on mainitsemasi elumen värin erittäin (yleensä) hyvän pysyvyyden takia. Yhteen aikaan minulla oli koko tukassa punavioletti ja sitten violetti väri.

      Oikeiden ammattilaistuotteiden saatavuus on yleensä kiven alla kuluttajille. En usko että saat Elumenia mistään ilman suhteita.

      Jean´s Color on yksi suoraväri, josta tykkään. Sitten on Crestol Fantasy Color Gloss. Paint Box -suoravärejä suositeltiin juuri minulle, mutta en ole niitä vielä itse testaillut.

      Tsekkasin netistä Directionsin ja Manic Panicin, niissä ainakin riittää valmiita sävyvaihtoehtoja.

      Mutta siis suoravärien maailma on hyvin laaja ja nuo shokkivärit ovat vain yksi alalaji.

      Kiitos, aurinkoista ja upeatukkaista kevättä sulle!

      Ps. Tiedäthän että yleensä paras väritulos tulee esivaalennetun (monasti vaalennusjauheella ja hapetteella tehty) hiuksen päälle, siis puhtain, intensiivisin ja tasaisin.

      Poista