lauantai 3. marraskuuta 2012

Eilinen konserttitukka ohjeineen

Olin eilen tällä tukalla klassisen musiikin konsertissa Tampere-talossa. Ystäväperheellä on kausiliput ja pääsen silloin tällöin varanaisena  konsertteihin. Mikäs sen mukavampaa! :)

Ohjeet

1. Kreppaa hiukset kauttaaltaan kevyesti. Eli juoksuta kreppirautaa vilkkaasti tyvestä latvaan osio osiolta kunnes kaikki hiukset ovat käsitelty. Osiot saavat olla kohtalaisen paksuja, koska ei pyritä saamaan aikaiseksi mitään kasarilookkia.


2. Suihkuta hiustyvet kauttaaltaan kevyen pidon lakalla (karhentaminen vie hiuksista liukkautta, mutta harja ja kampa menevät edelleen läpi.). Tämä auttaa tupeerauksen tekemisessä ja pysymisessä.

3. Tee jaottelut. Erottele päälaen hiukset erilleen muista hiuksista. Saat aikaiseksi kapselin muotoisen alueen. Jaa kapseli keskeltä kahtia suoralla jakauksella niin saat kaksi hevosenkengän muotoista aluetta. Klipsitä vielä erilleen korvalliset eli korvien päällä ja edessä olevat hiukset. Eli nyt olet klipsannut neljä aluetta erilleen takatukan roikkuessa vapaana.

 4. Tartu korvallisiin. Harjaa ne keskelle taakse, lakkaa ja pinnitä suortuvat takaraivon tuntumaan päälakihiusalueen alle. Ristipinnitys lukitsee hiukset paikalleen. Eli laita kaksi pinniä ristiin.

5. Sitten tupeeraukset. Tupeeraa kapselin takaraivon puoli tyvestä, lakkaa tyveä ja asettele tupeeraukset kauniiseen kaarevaan muotoon kammalla tai käsin. Tupeeraa kapselin kasvojen puoli tyvestä, lakkaa tyveä ja asettele tupeeraukset kauniiseen kaarevaan muotoon kammalla tai käsin. Pinnitä ja harjaa jämälatvat takaraivon hiusten päälle kaarelle, lakkaa paikoilleen.

6. Valmis!

.

Ps. Tässä vielä vanhasta postauksesta muutama kuva, jotka selventävät työvaiheita. Kuvat eivät ole ihan yksi yhteen tämän postauksen kanssa, mutta läheltä liippaavat.





4 kommenttia:

  1. Viviiii! Ihan nopealla vilkaisulla en löytänyt aiheesta (eikä tämä liity mitenkään tähän postaukseen), mutta mitäs mieltä olet noista ruokaöljyn hiusteenlaitosta? :) Minä olen silloin tällöin tökännyt tukkaani kun tukka on selkeästi ollut tosi kuivassa ja huonossa hapessa ja selkeän parannuksen aina yön jälkeen huomaankin, mutta mietin että tapahtuuko sielä jotain semmoista, mitä minä en näe, että entä jos se ei olekaan oikeasti hyvä?
    Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastailla ja saa toki vinkkailla muistakin yleisistä kotitalouksien tuotteista, jos sielä on jotain mikä jeesisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiitos kysymyksestäsi! Tässä linkki postauksiin, joissa käsittelen enimmäkseen hiusten hoitamista keittiön antimilla:
      http://vivi-thkh.blogspot.fi/search/label/Keitti%C3%B6n%20hiusvinkit

      On hyvä muistaa että hiuksia on hoidettu ja värjätty ja muutenkin puleerattu jo aikana ennen teollisia hiustuotteita. Itse asiassa teolliset hiustuotteet ovat hyvinkin uusi juttu. Olen erittäin paljon sen puolesta, että ihmiset käyttäisivät enemmän keittiön antimia hiustenhoidossa. Kun kerran ruokaöljy on sinulla toiminut niin jatka käyttöä, kun puhutaan puhtaasta ruoka-aineesta niin mikään myrkkyhän se ei ole.

      Poista
    2. Tiekkö ihan piti tulla vielä takaisin oikein kommentoimaankin, mutta tämä on kyllä ehdottomasti tämän blogin parhaita antimia: että sinä ihan tosissasi vastaat kysymykseen kuin kysymykseen selkeästi ja asiallisesti, niin että tulee fiilis ettei oikein edes ole tyhmiä kysymyksiä. Musta on kovin hienoa, että viitsit ja jaksat. Oikein iso kiitos siis!

      Poista
    3. Kiitoksia, kommenttisi lämmittää mieltäni paljon. Olen pystynyt vastailemaan antaumuksella lukijakysymyksiin, koska niitä ei ole ollut ylitsevuotavan paljon. Hiusaiheet ovat mielenkiintoisia, hiustietoutta on kiva jakaa ja perusluonteeltani olen auttavainen.

      Poista