torstai 7. lokakuuta 2010

Rakastu hiustyövälineisiin: Vivin sakset ja ohkarit

Sakseni ovat aarteeni

Pidän saksistani erittäin hyvää huolta. Öljyän niitä säännöllisesti. Pidän ne terävinä. Pidän niiden keskikiristyksen optimaalisena, en missään nimessä löysäkallena. Säilytän niitä niin etteivät ne pääse syömään toisiaan. Työskennellessä pidän niitä yleensä saksivyössä omissa osastoissaan. En ikinä päästä niitä tipahtamaan, niiden jännitteet vääristyisivät eli niiden laatu heikkenisi. En myöskään leikkaa niillä muuta kuin hiusta (jos asiakkaalla on töhnäiset hiukset eikä hän suostu tukkapesulle, leikkaan hänen tukkansa huonoimmilla saksillani. Tosin nekin ovat paremmat kuin monen parhaat sakset). Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta en ikinä annan kenenkään lainata niitä tai edes pidellä niitä.

Olen saksissani panostanut laatuun. Ja laatu maksaa. Tosin kaikki sakseni (hiuskoulun jälkeen ostetut) ovat ostettu hiusmessuilta tarjouksesta. Kalleimmista saksistani olen maksanut muistaakseni 250-350 euroa. Saksien teknisillä ominaisuuksilla on suuria eroja. Toiset sopivat tiettyihin leikkaustekniikoihin tai leikkauskohteisiin toisia saksia paremmin.

Niin puistattavaa kuin se onkin niin kaikki parturi-kampaajat eivät suhtaudu saksiin ja niiden hoitoon yhtä suurella intohimolla kuin minä. Sitä näkee kaikenlaisia lörppänöitä. Fakta on, että laadukkailla ja hyvin hoidetuilla saksilla tehdään latvaystävällisimmät leikkaukset. Se jolle saksien laadukkuus on tärkeää, haluaa myös tehdä laadukkaita leikkauksia. Laadukkaat sakset rasittavat parturi-kampaajan käsiä vähemmän kuin epälaadukkaat. Työvuosia voi tulla enemmän tai vähemmän riippuen työvälineiden laadukkuudesta.

Vivin sakset ja ohkarit


Tückmar CoupeDouce, Tückmar Solingen Germany 0365, ICE stainless / rostfrei Inox 6 1/2

Näitä kavereita kutsun leikkimielisesti puutarhasaksiksi. Leikkausterät ovat sen verran pitkät, pidempiäkin löytyy! Huomaa myös pikkurillituki.


Washi, KS (K+R) Titanium 55

Japsisaksissa on tyyliä. Huomaa ergonominen erikoismuotoilu. Toinen "rinkula" kääntyy käden ja eritoten peukalon liikkeiden mukaan (sama homma kaksissa seuraavissa saksissa). Huomaa myös pikkurillituki.


Tückmar flex 5.25, Tückmar Solingen Germany 2011, D B P patent brevet stainless

Luotettavat saksalaiset. Huomaa ergonominen erikoismuotoilu. Näitä kavereita kutsun leikkimielisesti kynsisaksiksi. Leikkuuterät ovat kohtuu lyhyet.


Eclipse, Japanese steel cobalt 550

Huomaa ergonominen erikoismuotoilu.


Eicker Solingen Germany, Sigma 1434-07 Inox 6

Kaksipuoleiset ohennussakset. Pitkät terät.


Keune, Solingen Germany stainless

Yksipuoleiset ohennussakset. Näillä olen leikannut jo hiuskoulussa.


Eicker Solingen Germany, Legend 1483-08 Inox 5,5 0062

Yksipuoleiset ohennussakset. Myös liu'uttavaan ohentamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti