torstai 27. lokakuuta 2011

Emmi ja rokahtavan naisellinen keesikampaus

Emmi

Ohjeet



(0.) Voit lakata hiuksesi kauttaaltaan kevyen pidon lakalla niin ne tulevat helposti käsiteltäviksi. Harja menee niistä edelleen läpi.

1. Tee ositukset: Tee pantamainen jako toisen korvan takaa toisen korvan taakse. Näin saat etu- ja takaosan hiukset erilleen toisistaan. 

Etuosaan tulee kolme osiota. Erottele päälaelta about neliskanttinen osio (pidä huoli että näkymättömän keskipääjaon molemmin puolin on yhtä paljon tavaraa). Kummankin korvan päälle jää samalla omat osionsa.

Takaosaan tulee vaakasuorahko jakaus vähän pään leveimmän kohdan yläpuolelle. Kutsukaamme jakauksen ylle jäävää aluetta keskiosioksi ja alle jäävää aluetta niskaosioksi.


2. Tupeeraa keskiosion tyvi työskentelysuuntana alhaalta ylöspäin. Etene vaakasuorahkoin keskiosion sivulta sivulle ulottuvin kapein levyin (vrt tikapuut). Kun yksi levy on tupeerattu, se kannattaa harjata kaarevaan symmetriseen muotoon. Suhauta vielä lakkaa päälle ja tarvittaessa voit möyhäistä haarukalla muotoa kuntoon. Tämä siis silloin jos tupeerattu kaareva levysi on muotopuoli tai jos lässäytit tupeerauksen harjatessa. 

Kun olet tehnyt kauniin kaarevia tupeerattuja levyjä koko keskiosion täydeltä, huomaat kuinka takaraivon alue on sivuprofiililtaan kauniin kaareva ja volyymikas. 


3. Harjaa korvaosiot taaksepäin ja kiinnitä ne pinnein (kaksi pinniä ristissä) keskialueen alle kuvan mukaisesti. 


4. Tarkista että korvanpäällyset näyttävät kauniilta.


5. Tupeeraa about neliskanttinen alue samaan tyyliin kuin tupeerasit keskialueenkin. Eli levy levyltä otsaa kohti edeten. Muista tarkkailla muotoseikkoja. Keesialueen tulee olla silhuetiltaan kauniin ja yhtenäisen kaareva. Ja tämä kaarevuus saadaan aikaan, sanokaamme se yhdessä, kaarevilla tupeerauslevyillä. Eli rautalangasta vääntäen: Keesi on yhtä onnistunut kuin sen huonoimpaan muotoon (littalätty, epäsymmetrinen näkymättömän keskipääjakauksen eri puolilla) tupeerattu tupeerauslevy. Onneksi haarukalla voi jälkikäteen möyhiä muotoa kondikseen. 

Ps. Pidä myös huoli että about neliskanttisen osion hiukset yhdistyvät kauniisti keskiosion hiuksiin. Eli harjan ja lakan yhteispeli on se juttu.

Hiuspituudet sivulla.

6. Valmis, nauti!

Hiuspituudet edessä.

Hiuspituudet takana.

Hiuspituudet takana.

4 kommenttia:

  1. Hei. Lueskelin aikaisempia postauksiasi hiusten suoristamisesta ja huomasin, että suosittelit GHD-rautaa. Olen kuullut, että GHD:n laatu olisi huonontunut viimeaikoina ja markkinoille on tullut parempia rautoja. Mitä mieltä olet, kannattaako GHD edelleen ostaa? En haluaisi kuitenkaan laittaa muotoilurautaan pariasataa euroa.

    VastaaPoista
  2. Sain oman ghd-rautani vuonna 2008 ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. En osaa sanoa onko kyseisen merkin rautojen laatu sittemmin huonontunut tai että mikä olisi markkinoiden varmasti paras rautaostos. Pystyn antamaan arvion vain omakohtaisesta kokemuksesta ja ghd-raudat saatuani en ole muita rautoja katsellut.

    Sinun kannattaa hakeutua sellaisen kampaajan pakeille, jolla on joko ghd-raudat tai muut kelporaudat. Pyydä häneltä vaikkapa vartin suoristusrautakiharat. Pyydä että saat itsekin kokeilla kiharan tekemistä. Sen jälkeen sinulla on tuntuma siitä mitä hyvillä raudoilla saa aikaiseksi. Ja jos kokeilemasi raudat vakuuttivat sinut, osta samanlaiset. Sikaa ei koskaan kannata ostaa säkissä. On hyvä että pohdit kunnon vastineen saamista rahoillesi.

    VastaaPoista
  3. Luin seuraavan lauseesi monta kertaa....enkä silti ymmärtänyt siitä sanaakaan :D eli mitä tarkoittaa "Etene vaakasuorahkoin keskiosion sivulta sivulle ulottuvin kapein levyin (vrt tikapuut). " Hmm... Melko vaikeita ohjeita täällä blogissasi. Ehkä sinun pitäisi vääntää reilusti rautalangasta meille maallikoille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen huomannut saman kuin muutkin kampausohjeiden tekijät eli että täysin ymmärrettävien vaiheohjeiden laatiminen maallikoille tiiviissä muodossa on haastavaa. Teen parhaani resurssieni puitteissa.

      Kuvittele keskiosion päälle tikapuut, aukot osoittavat osiokoot.

      Poista