lauantai 22. lokakuuta 2011

Emmi ja viiden osion letti kampauksessa

Emmi

Ohjeet

Kuvat saa klikattua isommiksi

1. Tee ositukset. Etuosan hiukset saat erilleen pantamaisesti korvan päältä toiselle ulottuvalla jakauksella. Keskiosan ja alaosan saat erilleen vaakasuorahkolla jakauksella, joka kulkee suunnilleen pään leveimmällä kohdalla.


2. Jaa keskiosa viiteen yhtä suureen aloitusosioon. Ota keskimmäiset kolme osiota käsiisi ja tee perusletin aloitus. Eli vie vasen osio keskelle ja vie sitten oikea osio keskelle.

Katso kuvaa. Huomaa että työskentelykeskittymän vasemmalla puolella on kaksi hiusnippua ja oikealla puolella on yksi. Huomaa että äärivasen ja äärioikea aloitusosio roikkuvat vielä koskemattomina.

Huom! Sinun kannattaa käyttää apuklipsejä. Ne auttavat letityksen hahmottamisessa.


3. On aika yhdistää peruslettialoitukseen äärivasen aloitusosio. Eli edellisestä vaiheesta työskentelykeskittymän vasemmalle puolella jäi kaksi osiota. Vie äärivasen aloitusosio korinpohjamaisesti ekan vastaan tulevan osion alta toisen osion päälle (kyseessä siis työskentelykeskittymän vasemmanpuoleiset osiot) ja siirrä äärivasemman aloitusosion latva työskentelykeskittymän oikeanpuoleiseen kimppuun.

Huomaa että työskentelykeskittymän oikealla puolella on nyt kaksi osiota ja vasemmalla puolella myös kaksi osiota. Äärioikea aloitusosio on siis vielä yhdistämättä.


4. No sitten yhdistetään se äärioikea aloitusosio työskentelykeskittymään. Eli tuo osio viedään korinpohjamaisesti ekan vastaan tulevan osion alta toisen päälle (eli kyseessä siis työskentelykeskittymän oikeanpuoleiset osiot). Sitten äärioikean aloitusosion latva viedään työskentelykeskittymän vasemmanpuoleiseen kimppuun.

Huomaa että nyt työskentelykeskittymän vasemmalla puolella on kolme osiota ja oikealla kaksi. Nyt siis kaikki viisi aloitusosiota on mukana letityksessä. 


5. Viiden osion letti on helppo tehdä, mutta vaikea selittää. Kun olet päässyt näin pitkälle niin loppu sujuukin perussäännön mukaisesti: Työskentelykeskittymän toisella puolella on aina kolme osiota ja toisella kaksi. Ota ulommainen osio siltä puolelta jossa on kolme osiota  ja vie se korinpohjamaisesti vastakkaisen puolen kimppuun. 

Kuvassa näkyy kuinka työskentelykeskittymän vasemmalta puolelta on viety kolmesta osiosta ulommainen korinpohjamaisesti oikean puolen kimppuun. Eli nyt oikealla puolella on kolme osiota ja vasemmalla kaksi.


6. Sitten on aika viedä työskentelykeskittymän oikean puolen kolmesta osiosta ulommainen korinpohjamaisesti vasemman puolen kimppuun. Nyt vasemmalla puolella on kolme osiota ja oikealla kaksi.

Sitten vaan jatketaan letitystä perussäännön mukaisesti.


7. Jätä viiden osion letti yläpuoleltaan melko löysäksi. Tällöin etuosan pantamainen jakaus ei näy eli päänahka ei näy. 

Huom! Viiden osion letin voi halutessaan tehdä kireäksi. Kireän letin taas saa helposti höllättyä löysäksi vielä jälkikäteenkin.


8. Tee etuosan hiuksiin jakaus pään oikealle puolelle. Jakauksen oikealle puolelle jäävät hiukset saavat elää omaa elämäänsä. Jakauksen vasemmalle puolelle jääviä hiuksia vielä työstetään. 

9.  Työstäminen tarkoittaa sitä että lakan ja (tupeerauksen) avulla noista hiuksista tehdään otsalle läppä. Kuvassa näkyy kuinka läpän etureuna on pinnitetty suunnilleen ohimon kohdalle. 


10. Peitä pinni etuosasta päälaelta tulevilla hiuksilla.


11. Käännä hiusten äärilatvat sisäänpäin muotoiluraudalla.


12. Valmis! Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti