maanantai 31. lokakuuta 2011

Sofia ja kiharat suoristusraudalla

Sofia

Kiharat suoristusraudalla eli muotoiluraudalla

Ohjeet


1. Ositukset

a) Voit joko kihartaa satunnaisia suortuvia sieltä täältä tai 
b) aloittaa niskasta ja edetä osio osiolta ja kerros kerrokselta aina päälaelle asti. 

Huom! Käytä klipsuja pitämään ylimääräinen hiusmassa poissa tieltä.

2. Yksittäisen osion kiharrus

Laita tyven hiukset suoristusraudan levyjen väliin. Liu´uta rautaa tasaiseen tahtiin alaspäin samalla kun pyörität sitä itsensä ympäri. Vrt vierivä kivi. Avusta toisella kädellä hiusten latvaa rautojen välissä pysymisessä.

Huom! Mitä useamman kierroksen rauta pyörii, sitä piukempi kihara. Ja vastaavasti vain muutamalla kierroksella saa loivaa kiharaa. Etuhiuksiin riittää yksi ponteva pyöräytys.

Huom! Tämä on vain yksi kiharrustekniikka suoristusraudoilla. Sillä saa aikaiseksi rennot epäsäännöllisen muotoiset kiharat. Ja jos kiharatekstuuria ei halua ihan tyveen niin silloin muotoilurautoja tulee pyörittää tyvialueella puolen kierroksen verran ja samalla tietysti liu´uttaa. Pituuksien ja latvojen kohdalla voi rautoja taas pyöritellä vilkkaampaan tahtiin. 


9 kommenttia:

  1. Hei!

    Minkälaita lämpösuojaa suosit kiharoita tehdessä raudalla? Osaatko suositella jotain tuotetta lasimaisenhiuksen hiuksen kiharanpitoon? Ja vielä osaisitko suositella hiuslakkaa, jossa olisi sekä lämpö- että kosteussuoja? :)
    Kiitti!

    T. Miss S

    VastaaPoista
  2. 1. Minkälaita lämpösuojaa suosit kiharoita tehdessä raudalla?

    - omaan tukkaan käytän tosi harvoin lämpösuojatuotteita, koska kihara pysyy paremmin ilman aineita lasimaisessa erittäin hyväkuntoisessa tukassani. Jos minulla olisi korpputukka, käyttäisin aina jotain lämpösuojatuotetta.

    - lämpösuojatuotteita on monenlaisia mm shampoita, erilaisia pitoasteita antavia muotoilutuotteita, pitoa antamattomia lämpösuojia.

    - Yksi oma suosikkini on Redkenin fabricate, joka antaa kevyttä pitoa ja lämpösuojaa.

    http://www.redken.fi/_fi/_fi/products/product.aspx?catcode=AXE_HAIR^F1_Styling^F2_HS&topcat=F2_HS&prdcode=201

    mutta kaikista käyttämistäni ammattisarjoista löytyy kyllä erilaisia lämppärituotteita, oma suosikki löytyy parhaiten testailun myötä ja kysellen paikan päällä ammattitaitoiselta parturi-kampaajalta.

    - Käypä esim hairstoren verkkokaupassa ja laita hakusanaksi lämpösuoja, löydät paljon lämppärituotteita.

    2. Osaatko suositella jotain tuotetta lasimaisenhiuksen hiuksen kiharanpitoon?

    - jos sinulla on hyväkuntoinen lasimainen tukka kuten minulla, riittää että sinulla on laadukas suoristusrauta (esim ghd)tai sauva eli työväline merkkaa tosi paljon.

    - redkenin hot sets 22 on yksi hyvä, mutta halvemmistakin sarjoista löytyy hommansa hoitavia tuotteita. itse olen vannoutunut redkenfani. ps. Muistathan että rautaa käytetään kuivaan tukkaan eli jos muotoilu/lämpösuojatuote tekee hiuksen kosteaksi niin se pitää kuivata vaikka föönillä ensin.

    http://www.redken.fi/_fi/_fi/products/product.aspx?catcode=AXE_HAIR^F1_Styling^F2_HS&topcat=F2_HS&prdcode=331

    3. Ja vielä osaisitko suositella hiuslakkaa, jossa olisi sekä lämpö- että kosteussuoja?

    - Tässä olisi ainakin tuo lämpösuoja ja pitokin on sen verran hyvä, ettei kosteussuojaa jää kaipaamaan:

    Tigi Rockaholic Fun Times Flexible Hairspray

    Bileet jatkuvat! Joustavan tuen antava aerosolihiuslakka pitää hiuksesi messissä. Suojaa lettiäsi auringolta, pakkaa mukaan festareille! Kiertueilla testattu, rokkistarojen suosittelema. Käyttö: ravista huolella. Sprayaa noin 30 cm:n etäisyydeltä saadaksesi hiuksiisi muunneltavan, törkeän hyvän pidon! Kylmä totuus: Juonikas tuote pitää hiukset asennossa jopa harjauksen jälkeen. Voit suihkuttaa tuotetta kuiviin hiuksiin ennen lämpötyökaluilla muotoilua: antaa lämpösuojan ja todella kestävän lopputuloksen. Tuoksuu mansikalta ja sitruunalta!

    - Lämpösuojatuotteet on yleensä tarkoitettu suojaamaan hiusta lämpömekaanisilta toimenpiteiltä eli föönaamiselta, kihartamiselta, suoristamiselta. UV-suoja taas tarkoittaa suojausta auringon tuhoilta noin niinku yksinkertaistetusti.

    - Lakka on yleensä se viimeinen tuote jota käytetään kiinnittämiseen silloin kun hiukset on jo käsitelty lämpömekaanisesti. Eli hyvin harvoin ensin tulee lakka ja sitten lämpömekaaninen käsittely. Joten sinuna käyttäisin lämpösuojatuotetta lämpömekaanisen käsittelyn pohjalla ja kiinnitykseen käyttäisin kosteussuojallista lakkaa kuten lorealin infinuimia.

    Toivottavasti tästä oli apua.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon vinkeistä. :)
    Useampaa tuotetta jo testanneena ajattelin kysyä vinkkiä sinulta. Blogissasi on todella nättejä hiuslookkeja.

    Tuo hot sets 22 kuulostaa ehkä juuri kaipaamaltani tuotteelta.
    Hiukseni tosiaankin ovat liukkaat, lasimaiset ja hyväkuntoiset. Joku viimemmäksi ehdotti minua kokeilemaan kiharanpitoon jotain lämpö-ja kosteussuojan omaavaa hiuskiinnettä. Käyttämään sitä pohjatuotteena raudalla kiharia tehdessä. Olikin sitten vaikeampi löytää sellaista tuotetta.

    Kiitos sinulle :)

    t. miss s

    VastaaPoista
  4. Mukavaa että minusta oli apua. Ja kiva kuulla että blogin hiuslookit miellyttää. Ei muuta kun pidetään tukka-asiamme kunnossa. :)

    VastaaPoista
  5. Juuri harjoittelen suoristusraudalla kiharoiden tekemistä. Minulla on ohuet, melko liukkaat hiukset, jotka latvoista ovat kuitenkin aika huonossa kunnossa. Suoristusraudalla oon saanu tosi upeat kiharat, mutta ongelmana on ollut kiharoiden kestävyys!!

    Ensimmäisellä kerralla laitoin pohjalle vain Wellan lämpösuojan. Toisella kerralla laitoin lämpösuojaa ja Forme freestyle control thickening gel spray. Tuli vielä kivemmat kiharat (tosin viel kaipaan paljon harjoittelua ton kans, vai onko kaikki tekniikasta kiinni?), mutta kun ei kestä kovin pitkään!!! Voisitko siis auttaa ja kertoa, mitä tuotteita laittaa pohjalle???

    Ajattelin esim. muotovaahtoa, mut sit luin, että ei missään nimessä, kun se "palaa" hiuksiin. Minua kiinnostaa nimenomaan suoristusraudalla kestävien kiharien teko, koska sillä oon saanu niin luonnollisen näköstä kiharaa. Jos teen kiharat patukoilla, niin ne kiharat ei näytä yhtään hyviltä, tulee liian kikkurainen tulos, vaikka miten yrittäisi tehdä isoja osioita patukoita laittaessa. Voisitko siis neuvoa, mikä on keston salaisuus??? :) Pahoittelut, kun tuli kilometrikommentti, mutta tarvitsisin oikeasti apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Suoristusrauta on kiva kaveri hiusten kihartamisessa. Mahdollisia syitä miksi kiharat eivät ole kestäneet hyvin:

      - epätehokas rauta, eli kiharan tekemisen menee pitkä aika, eikä sitä jaksa pitää hiuksissa riittävän kauan. ghd-raudat ovat parhaat

      - tuotevalinta on väärä tai tuotetta on liian vähän. pelkkä lämpösuoja ei anna tukea, vain lämpösuojaa. itselläni on kauttaaltaan liukkaat hyväkuntoiset hiukset, enkä juurikaan käytä lämpösuojia. sinä voisit käyttää lämpösuojaa vain huonokuntoisessa latvassa. en tunne mainitsemaasi geelisprayta, mutta itse en ensimmäisenä laittaisi geelisuihketta rautojen alle.

      - tekniikka. ymmärsin että olet ollut tyytyväinen kijaroihin niin kauan kuin ne ovat kestäneet. siispä tekniikka ei ehkä ole ongelma, rautoja voi kokeilla pitää pidemmän aikaa hiuksissa.

      - voisit kokeilla kms californian free shape hot flex sprayta. tuote on mahtava mm siksi että sitä voi työstää uudestaan ja uudestaan. esim jos ensin teet kiharat ja tulet sitten katumapäälle niin voit thedä heti perään kreppikiharat ja sitten vaikka suoristaa. tästä ominaisuudesta on iloa myös silloin kun kämmii yksittäisen osion. pitoa ja lämpösuojaa myös.


      Toivottavasti onnistaa! Palaa asiaan jos jatkossa on vielä probleemia.

      Poista
    2. Oi, kiitos tosi paljon perusteellisesta vastauksesta. Täytyy harjoitella asiaa. :) Kovin paljon en uskalla raudan kanssa leikkiä, kun on latvat niin huonossa kunnossa, mutta varmasti pikku hiljaa alan harjoittelemaan. Sen verran mitä tein suoristusraudalla, niin tuli nätit kiharat, mutta se ettei ne sitten kestänyt, oli aikamoinen ongelma. Kommenttisi luettuani uskoisin, että oli montakin syytä, mikseivät kestäneet. Laitan vinkit korvan taakse ja kirjaan ylös tuon tuotteen, kuulostaa hyvältä! Vielä kerran iso kiitos! :)

      Poista
    3. Mukava kuulla että sait helpotusta probleemiisi! Hyviä hiushetkiä!

      Poista