torstai 2. joulukuuta 2010

Olipa kerran asiakas: Sydänkohtaus parturin tuolissa

(Varoitus: Tämä teksti sisältää huumoria. Ei tosikoille.)

Olipa kerran asiakas, joka saapui parturiin omin jaloin. Hän poistui vajaa puoli tuntia myöhemmin paareilla. Kutsutaan häntä Seppo Sydäriksi.

Kyseessä oli aivan tavallinen työpäivä liikkeessämme. Asiakkaita virtasi tasaisena nauhana sisään ja ulos. Kollegani Pekko (nimi muutettu) alkoi leikata vanhemman herrasmiehen, Seppo Sydärin, tukkaa. Minä menin takahuoneeseen ruokatauolle.

Tovin päästä kuulin epätavallisia ääniä työtilan puolelta. Huone oli täynnä ambulanssimiehiä, jotka häärivät lattialla makaavan Herra Sydärin ympärillä. Minulle kerrottiin että Seppo oli saanut sydänkohtauksen hiusten leikkuun aikana. Asiakkaat voivat reagoida yllättävän vahvasti jos eivät ole tyytyväisiä työnkulkuun. No vitsi vitsi. Tosin Pekon leikkaukset olivat joskus aikamoista sekundaa. En olisi ihmetellyt vaikka joku olisi saanutkin slaagin Pekon käsittelyn lopputuloksesta.

Kaikkia tietenkin kiinnostaa jäikö tuo parturireissu Sepon viimeiseksi. Ja siirtyikö Seppo ajasta iäisyyteen puolivalmiilla leikkauksella. Itseäni ainakin ottaisi pattiin kolkutella kuoleman porttia puoliksi pulittuna. Se olisi kyllä unohtumaton sisääntulo. Kaikki muotitietoiset enkelit osoittaisivat sormella ja tirskuisivat: "Vähänks noloo!"

Seppo Sydäri ei pelkästään jäänyt henkiin vaan hän myös palasi samana päivänä viimeistelemään ja maksamaan leikkauksen. Tarina ei kerro mikä Sepon pumpun päälle otti niin kovasti. Olimme silti iloisia että saimme pitää kanta-asiakkaamme eli yhden leipäpuistamme. Eikä olisi ollut kovin hyvää mainosta liikkeellemme jos joku olisi kuollut käsittelyssämme.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mulla monesti itku on tullu, ei vielä sydäriä. Kerrohan Vivi, että mikä vaikeus on leikata luonnonkiharia hiuksia?Monesti kun olen lähteny kampaajalta, hiuskuontalo on näyttäny mm. Dannyn eli Ilkka Lipsasen, Ritari Ässän ym. muiden ihastuttavien ihmisten hiuskuontalolta. Voit arvata, että järkytys on aika suuri. Olen kokeillut useita eri kampaajia ja kampaamoita. Clips:n ihastuttavat ymmärtäväiset tytöt ovat useasti joutuneet korjaamaan kampaamokokeilujeni tuotoksia.
    Viimeksi kielsin kampaajaa leikkaamasta enempää, hän ei totellut. Sitten nousin tuolista ja kirjoitin hänelle paperille yhteystietoni. Ilmoitin, että hän on pilannut hiukseni, voi lähettää laskun jos kehtaa. Hän juoksi perääni jonkun suihkeen kanssa ja yritti kertoa, että ko. aineella se look paranee. Clips:n tytöt sai taas hommia.

    VastaaPoista
  2. Ikävä kuulla että sinulla on paljon huonoja kokemuksia. Hyvä asia on että olet löytänyt paikan, jossa hiustesi kanssa onnistutaan.

    Luonnonkihara hius on vaativa leikata. Monasti kokemuksen kautta parturi-kampaaja oppii "lukemaan" hiusta ja ennakoimaan sen käyttäytymisen. Luonnonkihara hius saattaa yllättää vetämällä superkippuraksi vain muutaman sentin leikkuun jälkeen.

    Nämä asiat eivät tietenkään lohduta siinä vaiheessa kun vahinko on tapahtunut. Fakta vain on että parturi-kampaajat ovat hyvin eri tasoisia ja kaikki eivät ole mestareita työstämään luonnonkiharaa hiusta.

    VastaaPoista