tiistai 14. joulukuuta 2010

Päivän lookki: Joutsenen untuvatakki, Pertti Palmrothin nahkasaappaat


Hiukset: Kiinni päänahassa. :)

Untuvatakki: Joutsen n. 450€

Mokkanahkahame: CCDK, 2nd Hand 2€

Sukkahousut: Seppälä 6€

Säärystimet: Teetetyt

Nahkakäsineet: Saatu lahjaksi

Nahkasaappaat: Pertti Palmroth, tarjouksesta 99€

Mallikuvaus: Rikhard

Kuvakäsittely: Vivi


Laatu kestää ja kestää ja kestää

Taas se on todistettu: Laatu kestää ajan hammasta. Kuvan nahkasaappaat ja untuvatakki ovat olleet minulla käytössä 3-4 talvea. 

Kengät ovat saaneet välillä kiillotusta. Niihin on vaihdettu muutaman kerran korkolaput. Monet "Pertsat" ovat designiltaan tätimäisiä, mutta kuvan yksilöt ovat kohtuu nuorekkaat. Tykkään niistä, varret saisivat olla kyllä hieman pidemmät. 

Joutsenen untuvatakki on kallein yksittäinen vaatekappale jonka omistan. Kassalla kyllä kirpaisi. Enää ei kirpaise, ei edes pakkassäällä. Tuumin että laadukkaaseen silmää miellyttävään ulkotakkiin kannattaa satsata. Takana on 3-4 talvea ja edessä lukematon määrä. Eli kun takin hinta n. 450€ jaetaan käyttövuosille niin eipä siitä paljoa paukahda vuosihintaa.

 Tulen toki ostamaan muitakin talvitakkeja. Tosin minun ei tarvitsisi koska Joutsen kyllä kestää ja kestää ja kestää. Design ja väri ovat ajattomia. Takki on myös monikäyttöinen, sillä mennään niin kävelylenkit kuin hienot iltamenot.

Takin väri, malli, pituus, kestävät materiaalit, jämäkkyys, keveys, likaa hylkivyys ja helppo pestävyys miellyttävät minua. Tätä takkia voi käyttää  loppusyksystä varhaiskevääseen. Paukkupakkasella huppu (irroitettava) antaa hyvän lämpösuojan. Untuvatakkini natsaa hyvin muihin vaatteisiini. Ja sitä voi käyttää niin hameen kuin housujen kanssa. Tärkeää on myös pysyä lämpimänä ilman että näyttää pullealta toppatakkimonsterilta.

Pyylevä myyjä suositteli minulle kokoa M. Hän sanoi että mahtuisin siihen sitten vielä vuosienkin päästä. Ostin S-koon ja eipä edelleenkään tee tiukkaa. Kummallinen oletus että kaikki leviäisivät vuosien saatossa. Sukuni on nelisormimangusteja isäni puolelta, ajan myötä kuivumme. Emme laajene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti