sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Olipa kerran asiakas: "VIP-asiakas"

(Varoitus: Tämä teksti sisältää huumoria. Ei tosikoille.)

Olipa kerran asiakas, kutsutaan häntä vaikka Vili Yli-Tärkeäksi. Vili soitti liikkeeseemme ja ilmoitti että hänen pitää päästä kyseisenä päivänä hiusten leikkaukseen. Kerroin hänelle että kaikki ajat olivat jo varattuja. Ehdotin Herra Yli-Tärkeälle josko hän tulisi vaikkapa seuraavana päivänä. Hän ei voinut tyytyä osaansa.

Jotkut asiakkaat kuvittelevat että jos tarpeeksi kauan inttää niin parturi mahduttaa tämän "VIP-asiakkaan" kiireiseen aikatauluunsa. Sillähän ei ole väliä jos parturilta jää ruokatauko pitämättä. Silläkään ei ole väliä jos ajoissa ajan varanneet saavat kakkos luokan palvelua. Vain sillä on väliä että viime tipassa leikkaus tarpeeseen herännyt "VIP-asiakas" saadaan tyytyväiseksi.

Jotkut asiakkaat kuvittelevat että parturit jättävät tarkoituksella työpäiväänsä tyhjiä aikoja. Näitä aikoja sitten pantataan viimeiseen asti. Nehän on tarkoitettu vain "Vipeille". "VIP-asiakkaat" eivät tietenkään koe että heidän tulisi maksaa ekstraa jos höveli parturi mahduttamalla mahduttaa heidät täysbuukattuun päiväänsä. Heidän ei tarvitse osoittaa millään lailla kiitollisuutta. He ovat kruunanneet itse itsensä majesteeteiksi, joita muiden tulisi nuoleskella parhaansa mukaan.

Kerroin Vilille ettei hänellä ollut tällä kertaa mitään mahdollisuuksia saada meiltä palvelua samana päivänä. Tyhjästä oli paha nyhjästä aikoja. Herra Yli-Tärkeä ei ottanut eitä kuuleviin korviinsa. Hän ilmoitti haluavansa myös vaaleita kamparaitoja. Ällistykseni oli suuri kun hän totesi, että voisin peruuttaa jonkun vähäpätöisemmän asiakkaan ajan hänen hyväkseen. Aivan uskomaton "jonon ohi" -asenne!

Vili Yli-Tärkeä buukkasi minulle ajan seuraavalle aamulle. Tietenkin minun piti ensin antaa sanani siitä että osaan käsitellä hänen hiuksiaan huolellisesti suurella taidolla ja antaumuksella. Opin Vili the "VIP-asiakkaalta" että joidenkin egosentrisyydellä ei juurikaan ole rajoja. Vili the "VIP-asiakas" oppi minulta, että maailma ei sittenkään pyöri hänen ympärillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti